Poradna duly
Jana Čurdová
U nás asi dobrý…mám pocit že mám min mlika než u prvního…ji přes den častěji… To Terezka (první) jedla co tři hodiny a stačilo…teď nevím kdy začne řvát hlady…dudlík chce min…jedem na Espumisanu… No a celkově se zzivame se dvěma dětmi. Opravdu jedno dítě bylo taaaakovy veget… ![]()
Ahoj holky, jak se mate? A co vaše malé ratolesti?
Jdu si pro radu… Uz nevím, co mam dělat… Milanek mi nepribiral a hubnul, dopadlo to tak, ze sice kojim, ale i dokrmuji, koupila jsem Nutrilon, ale začal mit problémy s kakanim, tak jsem koupila Bebu Comfort na spokojene brisko… To používám třetí den a problém neustupuje… Dávám tu lactobacílky, espumisan, nahrivame brisko, masiruji, ale nic nepomáhá, prdi, ale nevykaka se, musím dvakrát denně použit rektální trubicku, ale bojím se, aby potom mohl kakat sám, kdyz si na to zvykne… Vcera jsem mu dala trochu fenykloveho čajiku pro miminka, aby mel více tekutiny… Uz nevím, co s tim… Poradíte mi? Nevím jestli to třeba není přechodný stav, než si na tu Bebu zvykne…
Děkuji moc
Ahoj, u nas stridave slunecno, obcas zatazeno
podle toho, co zrovna snim a mn bebo nema brichabol
jsem si rikala, ze uz fakt budu asi zrat sutry a na jare pampelisky
jenicek mel taky zacpu a nekde jsem cetla, ze to muze zpusobovat i dlouhy uzivani espumizanu.. tak jsem koupila babycalm ( taky na boleni a je olejovej, takze sam o sobe by nemel zacpavat), prolejvam se kefiry a podmaslim a bastim obcas svestkovej kompot a jenik mi kadi pri kazdym jidle, az si zase rikam, jestli to neni moc
jak dlouho davas ten um? Ono zase plne kojeny deti prej kadit nemusi treba tejden, tak jestli to nejsou jeste dozvuky ![]()
Také jsem si rikala, ze bych ten espumisan vyměnila… Ten babycalm zkusím… Děkuji…
Na um jsme týden, protože hubnul, mam problém s kojením, používám kloboucky, ale to si nevezme hodně a bez kloboucku trpím bolesti… Ale nechci přestat úplně kojit, chci aby si ode me vzal co muže…
To me nějak nenapadlo jist svestky, které projimaji, alespoň nebudu mit problémy i ja ![]()
Také jsem si rikala, ze bych ten espumisan vyměnila… Ten babycalm zkusím… Děkuji…
Na um jsme týden, protože hubnul, mam problém s kojením, používám kloboucky, ale to si nevezme hodně a bez kloboucku trpím bolesti… Ale nechci přestat úplně kojit, chci aby si ode me vzal co muže…
To me nějak nenapadlo jist svestky, které projimaji, alespoň nebudu mit problémy i ja ![]()
@Valvodka… Ono problémy s prdiky všeobecně zhoršuje kombinace Um a kojení…
… Espumisan by se měl po cca 14 dní vysadit…přestávka a pak zase můžeš používat znova…já koupila Infacol…jinak u první dcerky hodně pomáhalo když jsem si extrémně hlídala co jim…a BioGaia kapky…
Ahoj holky, ja nastesti muzu s radosti rict, ze mame zlaty dite. Krasne kojime a brisko nas trapi jen obcas. Jediny s cim mame problem je silene sucha kuze. Uz nevim cim mazat. Dnes mi znama poradilo mlicko od mixy, tak uvidime. Mejte se krasne ![]()
Ahoja, malá hubla taky, sice po středeční návštěvě u paní doktorky máme 4000g, ale rady na bříško. Sab simplex kapky na prdiky, řešila jsem to do té doby fenyklovym čajem a aby měla malá hlavičku výš. Po těch kapkách měla hned stoličku a je fakt že už neublinkava. Jinak už krásně otáčí hlavickou, sama ji drží, když je na bříšku, ale jak pořád krmim, tak ji na bříško moc dávat nechci. Už se krásně směje, ale Eliška se usmála hned na porodním sále na bříšku
Jinak už se budeme objednávat na vyšetření kyčlí a už se bavíme o očkování ![]()
@hanicka121 já jsem málo musela oleji kempu mazat třeba 2× 3× denně. Ale za měsíc už to bylo v pohodě, paní doktorka říkala, že miminko bylo dlouho v plodove vodě a že se musí jakoby oloupať.
Ještě jsem s tím bříškem, krmením a prdiky doufala, že si Eliška nepretocila režim. V jednu v noci kolem 4-5 je vzhůru. Snad to k něčemu bude, od 23 do šesté spala skoro celou noc, teď se moc nevyspime, i když taky už hlídám jestli doma není přetopeno.
@hanicka121 me se vylozene svlekal z kuze cca do trech tydnu..ted si nevybavuju, kolik je tvymu prckovi.. jinak hodne nam pomaha koupani v pripravku linola. Vubec ho nemazu, tohle uplne dostacuje, tak to zkus ![]()
@hanicka121… Opravdu super je bioderma… Teď mají nový na miminka…atoderm preventive…a my měli na začátku šíleně suchou kůži… A k tomu se loupala jak had…tohle fakt zabralo…jinak doktorka mi poradila infadolan…
@LIEBEhexe nam doktorka doporucila ovesnou koupel a excipial kids, malej totiz ze zacatku byl samej pupinek. Ale prisloi, ze ten excipial ho vysusil jeste vic. Vcera jsem poprve namazala tou mixou a vypada, ze to mozna bude lepsi. Pri peebalovani nema tak suchy nozicky. Uvidime, kdyztak pak vyzkousim tu biodermu a nebo tu linolu. Dekuji za rady
Jinak mi je uz 7 tydnu a zacal se tak loupat asi pred 14 dny.
Ahoj holky, malý se také loupal, ale uz v porodnici jsme mazali Infadolanem a uz je to dobre
, používám ho stále, hezky ho celého promazu a do koupele občas přidávám olejicek od Hippu…
Tak jsem nakonec vyměnila Espumisan za Baby calm, doufám, ze se to zlepší, ale mám pocit, ze to kázání ma horší, jestli to nepomůže koupím ten
Sab simplex.. Doktorka říkala, ze u kombinace kojení a um se to stává, a snad si na to zvykne a ta rektální trubička nezanecha nějaké následky…
@garden S tim spaním to máme stejně, usne kolem osmé, probudí se kolem jedné a pak se probouzí kolem čtvrté a uz nechce spát… Predvcirem nam usnul v deset večer, probudil se kolem třetí a pak spinkal do šesti… A jeste mi potom usnul a spal do devíti…
@Valvodka prvni syn um bebu nesnesl, byl totatne ucpany- nekadil. Presla jsem na hipp a byl klid ![]()
Kloboucky bych uz zkousela vysadit, at mas vic mleka, mimco vic vypije ![]()
Mimous se neloupe, jen chvili ze zacatku. Nemazu nicim, jen krk a podpazi. Do vody obcas kapku hipp sprchace.
Dobry je excipial na mazani a do vody linola ![]()
Nas mimin je zlatej, v noci uz se srovnal, spi brzy, svitim mu nocnim svetylkem z chuvicky nez zabere uplne ![]()
Brisko zlobi jen obcas, nic hrozneho. Brzy ho to prejde, tak holt chovam, bricho na bricho ![]()
Nejsem zastance cpat do miminek vselijake kapky…
Muze jim vadit fenyklovy caj i vigantol jestli kapete…
@kamiŠ Chtela bych vysadit kĺoboucky, ale bojím se, ze se ta hrozná bolest vrátí a on i kdyz kloboucky nemám, tak si nevezme tolik, aby pribiral, nema sílu… Ale věřím, ze až více přibere bude mit i větší tah…
Ja uvidím, jak bude dobra ta beba… Fenyklový čaj sice piju, ale třeba jen šálek denně… Uz nevím co mam dělat s co ne, jazycích mimco je jiné, musím jediné zkoušet… Vigantol kapeme, jeden sev na hlavičce ma větší než by mel byt, dokonce mi řekla doktorka, ze pokud se nebude zatahovat, tak budu dávat více kapek…
Jinak malý spinka také uz hezky, krmim jednou za noc s potom se tedy budí hodně brzy rano… A uz nemůže usnout…