Poradna duly
Jana Čurdová
Tak hlásím že už jsme kompletní… 0:25h se narodila Verunka… 3650g a 52 cm…
V sedm zavedli půlku tabletky, aby to bylo na ráno na indukci nachystany… No v deset začaly šílený bolesti bez pauzy tahem…manžel to stihl tak tak na závěrečných 35 minut… Malý nástrih…ale velká ztráta krve a neodesla placenta (stejně jako u prvního) tak jsem šla na sál…teď se pomale snažím vstávat protože omdlivam, ale jinak jsem ok… ![]()
@JanaAD Jupiii
Tak gratuluji k Verunce
Hlavne ze vsechno dobre dopadlo tak hlavne se co nejdrive uzdrav a uzivej malicke
![]()
@JanaAD gratuluji ![]()
Ted uz jen rychle doplnit krev a bude to dobry ![]()
@JanaAD Moc gratuluji k Verunce, tak hlavne ať jste zdraví
a ty se dej co nejdříve do kupy ![]()
Holky, jdu si pro radu, Milanek je velký jedlik, kojim pomalu každou hodinu a kojim z každého prsa půl hodiny, jinak mi neskutečně řve… Ale ja každé kojení hrozne trpím, neskutečně me to bolí, sestřičky v porodnici říkaly, ze se krasne prisaje, takže v tom problém není, Bepantenem si bradavky mazu, ale za hodinu mi to moc nepomůže… Poraďte, co mam dělat? Kojit nechci přestat, ale každé kojení oplacu bolesti…
@Valvodka… Já u první nějakou dobu taky křivila palce jak to bolelo…ale prso si zvykly po týdnu…nemáš na nich nějaké praskliny co by tě víc bolely?… Hodně prso vetrej… A maz si je mlickem z prs to taky hojí…
@Valvodka presne tak, prsa si zvyknou. U mne teda az dyl nez po tydnu, spis cele sestinedeli. I ted to jeste neni ono a kojim treti ![]()
Kup si mast cicatridina. Ta me minule zachranila. Bepanthen je na nic. Ted s tim mazu od zacatku a je to mnohem mnohem lepsi nez z mladsi, kdy nasadila az pozdeji.
Trhlinky zahojeny a to pocatecni paleni se da prezit.
Vetrani je fajn, ovsem me vadi zima, takzr jsem navlecena jak ven
A taky mi tece furt mliko, takze vsude potopa ![]()
Za mne nech po kojeni zaschnout mleko na prsu, pak namaz a schovej. Davej pozor at nemas mokre vlozky na prsech.
Taky muzes omyvat cernym cajem a odvarem z dubove kury, taky mam vyzkouseno a je fajn ![]()
A opravdu pul hodiny saje? Jak jen bude dudlat, tak prso vzit, to taky ublizuje… A nebeeci treba bolenim briska nez hlady? Kazdou hodinu z obou a tak dlouho, by me zabilo ![]()
Muzes zkusit na prechodnou dobu kloboucky. Treba jeden den s nima, dalsi vynechat, aby sis ulevila…
Děkuji moc za rady… Prasklinky na prsou nemám, mam je dost citlivý, Mamka mi rikala totéž, přežít několik dni, bradavky si zvyknou, ale je to tedy hrozny… Opravdu celou hodinu saje, nedumla, když začne, tak mu prso vezmu a on začne neskutečně rvát a hledat… A me to rve srdce
…
Tu mast cicatradina zkusím, snad mi pomůže když nemám žádné prasklinky…
Nad téma klobouckama jsem také premyslela, ze bych je tedy zkusila… Zkoušela jsem i dudlík, jestli by nepomohl, ale dudlík nechce…
@Valvodka Mam uplne stejny problem.Pry si to mam mazat fialkou miminku to pri kojeni pry nevadi. Takze i presto ze pak bude mit fialovou pusinku je tohle prej nejlepsi ![]()
@Liduska8 boze fialku fakt neeee
dyt je to plny sracek…
@Valvodka mast ti pomuze i bez trhlinek ![]()
Drzim palce at kojime za chvili bez bolesti ![]()
@Valvodka nas dudlik taky nechce, zkusila jsem uz tri druhy. Zatim to bez nej jde, ani to prso mu cpat nemusim misto toho ![]()
Zkus jinou velikost, tvar, material… Nekdy to pomuze.
Muj prvni chtel jen zkoseny a holka zase rovny s jakoze bambulkou ![]()
Vybiravci ![]()
Holky jen rada od matky s jizvami na bradavkách - mě zachránily košíčky…do té doby, bolest, slzy a krev…fialová vodička např. u nás v porodnici zakázaná protože je miminku nebezpečná. ![]()
Jo a byli jsme u dr. Tak ma 3600, z porodnice mel 3060, slusnej vykon na to ze ji po 3 hodkach a nekdy i dyl ![]()