Poradna duly
Jana Čurdová
@Hanycta Už víš pohlaví? Jak to že jdeš až v říjnu na ten druhý screening? Máme termín skoro stejně a já už ho mám za sebou. Jinak k tomu 3D nebo 2D ultrazvuku. Záleží jaký ultrazvuk má lékař v ordinaci. Většinou i na ten velký ultrazvuk se chodilo třeba do nemocnice či specializovaného pracoviště. Ted si ale myslím, že každý doktor už má pořádné vybavení ve své ordinaci.
@Katmar No já ho mám začátkem 21. týdne, to se tak chodí, od 19. - 21. týdne. Nepřjde mi na tom nic divného…Jinak pohlaví nevím a ani si to nebudeme nechávat říkat, chceme mít překvapení.
@Hanycta myslím že je to už dlouho, mě bral dr. krev 15tt a 16+něco (musela bych se podívat do prukazky) už ten ultrazvuk. No asi teda záleží na doktorech. Příští týden jsem již pozvaná na velký ultrazvuk to budu 19+4tt. Jinak přeji klidné těhotenství a zdravé miminko. Já jsem jen zvědavá jestli mi ten termín opravdu výjde na narozeniny mojí dcery, ona si to moc přeje
![]()
@Katmar No, mně dělá ultrazvuk při každé prohlídce a pak se takhle chodí ve 12-tém 20-tém a 36-tém na velký ultrazvuk. Vám taky přeji zdravé miminko, a těhotenstvíí též klidné, já mám pořád píchání v podbřišku, tak jsem z toho trochu neklidnější, jinak je vše v pořádku. Musíte se před termínem snažit, aby vám to vyšlo na to stejné datum.
Moc bych vám to přála. ![]()
@Hanycta no pokusím se to nějak zařídit moje sousedka je skvělá porodní asistentka tak mi určitě pomuže
i když to příjde dříve tak se nedá nic dělat budu to mít alespon za sebou. Jinak mě tedy dělá také ultrazvuk při každé návštěvě a s tím pícháním v podbříšku to nic není, děloha se zvětšuje a jelikož je to Tvé první těhotenství tak to není nic neobvyklého. Já jsem letos těhotná po druhé a měla jsem mezitím 2 měsíce pauzu takže krom pohybů o těhotenství ani nevím. Ted se akorád trochu bojím aby se mi nestalo to co na jaře jsem přesně v tom týdnu kdy mi odtekla plodová voda a ve 21 tt jsem musela obě miminka porodit
Nic jiného si ted nepřeji než aby to už konečně vyšlo a ono to výjde, blesk také neuhodí 2× do stejného stromu
![]()
@Katmar píše:
@Hanycta myslím že je to už dlouho, mě bral dr. krev 15tt a 16+něco (musela bych se podívat do prukazky) už ten ultrazvuk. No asi teda záleží na doktorech. Příští týden jsem již pozvaná na velký ultrazvuk to budu 19+4tt. Jinak přeji klidné těhotenství a zdravé miminko. Já jsem jen zvědavá jestli mi ten termín opravdu výjde na narozeniny mojí dcery, ona si to moc přeje![]()
V tom pripade to nebyl 2 trim screening, v 16 tt jsou triple testy a pri te prilezitosti se dela nekde i uzv. 2 trim screening se dela 20-22 tt
V tech 16 jeste nejde poradne projet srdce na ktere je ten uzv hlavne zameren ![]()
@kamiŠ tak teda nevím, mám v prukazce psán 2 trimestralní tak že by doktor předběhl
někde jsem četla že ve 20 tt klesájí ty hodnoty proto se ty testy dělají špatně. Nevím, to je fuk hlavně že je zatím mimi v pořádku a doufám že to tak i zustane ![]()
@kamiŠ našla jsem tu na netu stránky o těhotenství a tam opravdu píšou že druhotrimestrální screening se provádí mezi 15-20tt. Někde tuším že o tom na e-miminu byla i diskuze. Ty čekáš první miminko?
@Katmar mozny to je, nehadam se a nepidim
, ale prijde mi hrozne brzy, kdyz prvotrimestral ve 13 tt a hned v 15 druhotrimestral? ![]()
Jinak cekam treti ![]()
@Katmar A jak se to mohlo stát, že ti odtekla plodová voda? Bolelo tě něco? To bylo od začátku něco v nepořádku? Jinak ti moc přeji, aby to teď bylo vše v pořádku a URČITĚ BUDE! ![]()
@Hanycta měla jsem od 8tt trochu problémy, nic mě nebolelo jen jsem torchu špinila. V nemocnici mi říkali že to u dvojčátek je časté protože se ta děloha více napíná. Jinak miminka byla v pořádku až do toho 18tt. U nás v nemocnici mě nechali ještě 11 dní ležet a pak mě odvezli na specializované pracoviště ale tam když odebrali plodovou vodu tak zjistili že je voda již zkažená a prý už i u druhého plodu. Jinak by to druhé šlo zachránit. takže jsem se pak vrátila k nám do nemocnice a druhý den na to mi vyvolávali porod. Prostě katastrofa ale je to už za mnou a tk doufám že to ted bude dobrý. Zítra jdu na velký ultrazvuk tak jsem zvědavá jak to vše dopadne.
@kamiŠ já čekám také třetí ale těhotná jsem již po páté a doufám že tedy dopadne vše dobře a bude to již naposledy. Mám 17letého syna a 14letou dceru
Dceři bude 24.2. patnáct a já mám termín porodu také 24.2. tak se uvidí jak to vyjde ![]()
@Katmar to mě hrozně mrzí. Ale teď už to bude tak, jak má být!
Já jsem minulý týden měla bolesti břicha a tak jsem jela do nemocnice, tam si mě taky nechali na 3 dny na pozorování s tím, že jsem měla podrážděnou dělohu a nevěděli proč. Dali mi magnesium a ted už je to dobré, jen se musím šetřit, nic netahat, moc se přes břicho neohýbat, žádný sex, no prostě odpočívat… No a jak se jinak cítíš? Už kupuješ výbavičku?
@Hanycta dobre ze ti horcik pomaha, ja zmeny nepozoruji, zajimave je, ze nejvic mi bricho tvrdne v noci, kdyz jsem v klidu
Setreni neni od veci, i kdyz mam vypozorovano ze to nema az tak vliv…
@Katmar ja jsem taky tehu po 4, a budu mit treti. Mam kluka skoro 6 a holku 3. Verim ze ted budes mit vse v pohode
to by bylo hezky kdyby narodili v jedno datum. Kamaradka tak ma, 2 roky po sobe ![]()