Úřad práce a těhotenství, jak to skloubit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kacenka8 píše:
@luciesta Pokud jsi předtím nepracovala a nemáš tudíž mateřskou tak rodičák, porodné pokud na něj dosáhneš dostaneš až po porodu dítěte. Ty jsi samoživitelka nebo žiješ s partnerem?
Asi pracovala, když bere podporu v nezaměstnanosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Asi pracovala, když bere podporu v nezaměstnanosti.
No, teoreticky mohla pečovat o dítě do 4 let, to by taky dostala podporu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Predtim jsem pracovala ale ted jsem v 5 mesici a 6 mesicu doma
mam manzela a shanim nejakou brigadu aby to netahl vse sam… ale nikdo mne nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, teoreticky mohla pečovat o dítě do 4 let, to by taky dostala podporu…
Pravda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luciesta Nárok na peněžitou pomoc v mateřství nemáš, takže až do porodu nedostaneš nic a po porodu rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je uzasne… no a cetla jsem ze ikdyz jsem na up tak je tam nejaka ochrana lhuta 270 dni coz by mi asi vyslo s tim pocitat nemam? Abych dostala materskou? Jinak parada teda
jak to delaji ostatni? Pojidaji korinky kolem cesty? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luciesta Jsi 6 měsíců doma a 5 měsíců těhotná, tedy bylo čistě tvé rozhodnutí nechránit se, i když si věděla, že práci nemáš a není tedy důvod abys měla nějakou zvláštní ochranu. Ta ochranná lhůta je 180 dní a její podmínkou je, aby člověk byl prokazatelně těhotný při ukončení zaměstnání, pak nárok na mateřskou má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luciesta Ochranná lhůta je 180 dní od konce zaměstnání (nemocenského pojištění) do nástupu na PPM 6-8 týdnů před termínem porodu. Je to ale za předpokladu, že tvoje zaměstnání (nemocenské pojištění) skončilo v době těhotenství. Pokud jsi v zaměstnání byla méně než 180 dnů je ochranná lhůta tolik dnů, kolik jsi byla v zaměstnání. Dále musí být splněna podmínka, že jsi byla účastníkem nemocenského pojištění min. 270 dnů za poslední 2 roky před nástupem na PPM. Tys ale psala, že jsi v 5. měsíci a už jsi 6 měsíců doma, takže jsi otěhotněla až po skončení pracovního poměru a na PPM nemáš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vam za hezke vysvetleni… Lendes… a jinak ano bylo to me rozhodnuti se nechranit kdyz se x let pokousis o miminko a nejde to a nemuzes predpokladat jestli po 3 letech budes mit praci nebo ne kdyz se konecne splni rvuj sen a zadari se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit