Vztahuje se pojistka na úraz pod vlivem alkoholu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1174
20.9.15 20:24

Nedávno proběhl tiskem případ, kdy si mladík z vlastní blbosti způsobil úraz v opilosti a pojišťovna odmítla plnit. Soud ale řekl, že plnit musí. Tady to ani nebylo jeho vlastní vinou. Pojistné by podle mě měl dostat a to nekracené. Má svědka, že byl napaden a policie to šetří. Pokud by pojišťovna chtěla tvrdit, že si to způsobil vlastní vinou, tak by to měla umět dokázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.9.15 20:24

Dále bych ragumentovala, že pokud zrovna telefonoval, pak byl soustředěný na telefonát a zákonitě tolik pozornosti nevěnoval dění v okolí, tma atd. Policii dodat výpis o hovoru, dále jméno osoby, s kým telefonoval.To jsou důležité detaily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 20:25
@Cuddy píše:
Opravdu neni v tomto pripade souvislost mezi alkoholem a mirou urazu? Bude se clovek po 4 pivech branit stejne, jako by byl zcela strizlivy? Vznikne stejny rozsah zraneni, pokud se clovek brani a nebo nebrani?Jinak samozrejme zakladatelce drzim palce, at je syn co nejdrive v poradku a at se k tomu pojistovna postavi celem. Je to hnus.

Zakladatelka-Také mě napadá, že pojišťovna bude argumentovat tím, že kdyby neměl alkohol, tak by byl ve větším střehu. Ale toto byla situace, kdy nic ráně do obličeje nepředcházelo, vůbec nebyla očekávaná a s největší pravděpodobností právě ta první rána byla ta, která zlámala kosti. Když syn položil telefon a ohlédnul se za sebe, tak okamžitě přiletěla rána.
Pročtu smlouvu, ale dobře to nevidím. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.15 20:27
@Burj Chalifa píše:
Dále bych ragumentovala, že pokud zrovna telefonoval, pak byl soustředěný na telefonát a zákonitě tolik pozornosti nevěnoval dění v okolí, tma atd. Policii dodat výpis o hovoru, dále jméno osoby, s kým telefonoval.To jsou důležité detaily.

Děkuji za radu.On by hlavně nikdy nevěřil, že je něco takového možné. Takže i kdyby byl střízlivý, netelefonoval a slyšel, že za nimi někdo jde, tak by se nebál. A nijak by nereagoval.

• Citovat
  • Upravit
1174
20.9.15 20:28

A ještě jsem teď našla na internetu, že by mělo být v lékařské zprávě uvedeno naměřené promile v krvi, jinak pojišťovna krátit nemůže. Pouhé sdělení, že je pod vlivem, nedostačuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.9.15 20:30
@Anonymní píše:
Děkuji za radu.On by hlavně nikdy nevěřil, že je něco takového možné. Takže i kdyby byl střízlivý, netelefonoval a slyšel, že za nimi někdo jde, tak by se nebál. A nijak by nereagoval.

přesně. Držíme palce a kdyby něco, dáme hlavy dohromady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 20:30
@Burj Chalifa píše:
a trestní oznámení bych určitě podala, ihned, aby to nebylo vnímáno jako účelovka pro pojišťovnu. Nehledě k tomu, že je to lumpárna. Třeba kamery na veřejném prostranství i něco zachytily.

Kamery uvidíme. Na tom náměstí jsou dvě. Volala jsem na městskou polici-zda zrovna toto místo zabírají. A prý nejsou statické a každou chvíli zabírají jiný úsek náměstí. Takže státní policie si bude vyžadovat jejich záznamy. Ještě zkusíme zítra zajít do obchodu, u kterého se to stalo, zda oni nemají nějakou svojí kameru, kterou chrání svůj obchod.To by bylo super, to by pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
30937
20.9.15 20:32
@Anonymní píše:
Zakladatelka-Také mě napadá, že pojišťovna bude argumentovat tím, že kdyby neměl alkohol, tak by byl ve větším střehu. Ale toto byla situace, kdy nic ráně do obličeje nepředcházelo, vůbec nebyla očekávaná a s největší pravděpodobností právě ta první rána byla ta, která zlámala kosti. Když syn položil telefon a ohlédnul se za sebe, tak okamžitě přiletěla rána.
Pročtu smlouvu, ale dobře to nevidím. :(

V kazdem pripade to zkus, pojistovna obcas prekvapi. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 20:41

To je těžké, já téměř nepiji, ale když jsem si jen lehce dala, mě to naopak brzdilo, protože jsem o alkoholu v sobě věděla. Dovedu si představit, že po 4 pivech se někdo aktivně nebrání, ale ten samý střízlivý by se porval. Je tedy otázkou, co je lepší, že :nevim:

Ano, ale v tom případě pojistky až na pár případů postrádají smysl, třebas v případě nemoci se vždy dá najít něco diskutabilního na životním stylu :nevim: Zažila jsem desítky případů, kdy roky platili pojistku aniž by to nějak řešili v jistotě někde vzadu v hlavě a v případě plnění bylo jinak :nevim:

@Cuddy píše:
Opravdu neni v tomto pripade souvislost mezi alkoholem a mirou urazu? Bude se clovek po 4 pivech branit stejne, jako by byl zcela strizlivy? Vznikne stejny rozsah zraneni, pokud se clovek brani a nebo nebrani?Jinak samozrejme zakladatelce drzim palce, at je syn co nejdrive v poradku a at se k tomu pojistovna postavi celem. Je to hnus.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.15 20:45

Ano, to byl právě argument pojišťovny pro neplnění po dvou pivech a obědě nasedl na kolo.

@Burj Chalifa píše:
Selský rozum mi říká, že konzumace alkoholu na zranění neměla vliv. Mladý muž byl totiž nikoli aktérem, nýbrž pasívní obětí napadení. Tedy chybí příčinná souvislost mezi požitím a úrazem. Přímá souvislost je mezi úderem násilníka a zraněním, nikoli mezi konzumací a zraněním. Úraz si syn tedy nepřivodil sám a následky by měl i bez předchozí konzumace.To je úplně jiná situace, než když se někdo opije a upadne či spadne z kola. Čistě teoreticky by mohla pojišťovna argumentovat, že kdyby byl střízlivý, mohl by se účinněji bránit či šikovněji spadnout, ale to je velmi spekulativní úvaha a právník by si s ní asi poradil.
  • Citovat
  • Upravit
30937
20.9.15 20:48
@Anonymní píše:
To je těžké, já téměř nepiji, ale když jsem si jen lehce dala, mě to naopak brzdilo, protože jsem o alkoholu v sobě věděla. Dovedu si představit, že po 4 pivech se někdo aktivně nebrání, ale ten samý střízlivý by se porval. Je tedy otázkou, co je lepší, že :nevim:Ano, ale v tom případě pojistky až na pár případů postrádají smysl, třebas v případě nemoci se vždy dá najít něco diskutabilního na životním stylu :nevim: Zažila jsem desítky případů, kdy roky platili pojistku aniž by to nějak řešili v jistotě někde vzadu v hlavě a v případě plnění bylo jinak :nevim:

No ale tak to s temi pojistkami je, to neni zadne tajemstvi. Ja jsem prisla o iluze vyhody zivotni pojistky ve chvili, kdy jsem zjistila, ze pojistovna muze smlouvu kdykoli vypovedet. Ve smlouve mam sice uvedenou dobu trvani do 65let veku, ale pokud onemocnim a pojistovne se budu zdat rizikova, smlouvu vypovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
21.9.15 06:36

J8 teda nevím, ale já bych si snad stěžovala i na nemocnici, sma píšeš, že v jiné zjistili ještě další zlomeniny, není to zanedbání péče??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65103
21.9.15 13:22

A je na neschopence? Jestli ani, může mít problém s jejím vyplácením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
21.9.15 13:32
@vokishka píše:
A je na neschopence? Jestli ani, může mít problém s jejím vyplácením.
Proč? Pokud mu nebyla odebrána krev nebo provedena dechová zkouška, jak se prokáže přítomnost alkoholu? Doktor není detektor s atestem :mrgreen: a vyjádření ve zprávě je pouze jeho subjektivní názor. Hlavně ať se brzy uzdraví.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.15 13:36

Podle mých zkušeností mu měřili, už jen z toho důvodu, že ho ošetřovali, ale také se to v těchto případech dělalo pár let zpátky automaticky..

@KaPa1 píše:
Proč? Pokud mu nebyla odebrána krev nebo provedena dechová zkouška, jak se prokáže přítomnost alkoholu? Doktor není detektor s atestem :mrgreen: a vyjádření ve zprávě je pouze jeho subjektivní názor. Hlavně ať se brzy uzdraví.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák