Úraz dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76012
22.10.21 09:23

@Midaku jen malá OT připomínka, já mám připojištěnou dceru ke svému pojištění u Kooperativy, a úraz z modřinou je tam brán docela vážně, když lékař napíše do zprávy „hematom“, tak z toho plnění pokaždé je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.10.21 09:26

@stinga Můžu se zeptat, kolik je/bylo odškodné? Hematom mělo dítě na hlavě jednou, ale fakt mě nenapadlo uplatňovat pojistné plnění. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24110
22.10.21 09:33

Zakladatelko, nemyslím si, že učitelky chtěly poškodit zdraví tvé dcery. Mám zkušenost s podobným úrazem syna, jen s tím rozdílem, že syn měl cely obličej od krve. To jsme na pohotovost jeli (a nestalo se tedy ve školce, ale pod mým dozorem). I když z pohotovosti přijeli, tak to vypadalo, že má “jen” prokousnuty ret a lehce seklé nad okem. Ale přes noc se syn “vybarvil” a vypadal jak indian na válečné stezce.🙈 Takže pokud dcerka měla při předávání modřinu, tak nemusela byt vidět hned. I modřina potrebuje čas na vybarveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.10.21 09:40

Já teda nejsem nijak úzkostná, běžně děcka chodí odřené z venku, ale ve školce má platit nějaký řád a postup.
Dítě spadlo, evidentně na hlavu, z koloběžky, mělo přilbu? Úder do obličeje, otok, modřina.
Postup je jasný, volat rodiče, pokud je úder do hlavy s otokem ve školském zařízení, standardy říkají volat rzp. Učitelky měly volat minimálně na pohotovost a tam konzultovat. Zapsat protokol. Postupovat dle zásad první pomoci u dětí, mají na to vzdělání a kurzy. Určitě nedávat dítě spát.
Na tomto incidentu je špatně úplně všechno. BOZP, proškolení zaměstnanců bylo? Proč nebyl úraz hlášen rodičům bezprostředně? Proč nebyl úraz konzultován s lékařem? Jaká byla pomoc poskytnutá dítěti? Jak k úrazu došlo? Mělo dítě přilbu? Má ta přilba certifikát a co ta koloběžka? Byla provedena údržba? Se vším co je majetek školského zařízení a jezdí na tom děti (kola, odrážedla, prolézačky) se musí sepisovat protokol o údržbě. Děcko pojede ve školce na kole co nemá funkční brzdy, kdo je odpovědný? Školka!
Je milion věci, které se musí dodrzovat a nikdo to neřeší. Každý si myslí, že otevřít si školku je prd…ale když se to má dělat správně a podle pravidel, už to taková prd… není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
22.10.21 09:42
@stinga píše:
@Midaku jen malá OT připomínka, já mám připojištěnou dceru ke svému pojištění u Kooperativy, a úraz z modřinou je tam brán docela vážně, když lékař napíše do zprávy „hematom“, tak z toho plnění pokaždé je

Fakt, jo? Já mám Flexi, teď to spadá taky pod Kooperativní, ale pojistku mi zamítli, že když to není šité, tak to je jen odřenina a nic. Syn měl úraz ve školce, spadl na kostku a rozsekl si obočí, byla jsem s tím na ORL, doktor to ohodnotil na 2-3 stehy, ale nakonec jsme se dohodli kvůli jiným okolnostem na tekutých stezích.
Ze školky jsme taky nedostali nic ze stejného důvodu.🤔. Ale už je to několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.21 11:27

Dcera spadla z kolobezky ale kdyz sem se zeptala jak se to stalo nikdo mi poradne nerekl co se presne stalo ucitelka to zkratka mevidela. Mala to ma sedreny kolem oka to tam musela mit hned to, ze se ji to az pak vybarvilo a nateklo tomu verim ale nez ji dali spat uz podle me se to muselo vybarvovat. Mala ma kevsu spatnou srazlibost krve. Nejsem hysterka ve skolce sem zle nedelala pouze ucitelku pozadala, ze pokud se stane neco podobneho, ze delam pouze nocni a pres den sem doma, ze si pro ni klidne dojdu. Rekla sem ji, ze pokud si odre koleno, roku nebo neco podobneho tak urcite at mi nevolaji ale, ze kdyz slo o hlavu a nikdo mi nerekl poradne co se stalo tak podle me bylo na miste mi volat. Helmu take nemela. Ja se o zadne penize neprosila ani sem nevedela, ze tohle skolky maji slo mi pouze o to, ze kdyby mela otres mozku a oni ji dali spat tak nechci dyslet co by se stalo. Aspon tak mi to rekla ma Dr. kdyz ji videla rekla, ze s takovyma urazama posila deti i na vysetreni kord ldyz nikdo nevi jak se poradne uraz stal.

• Citovat
  • Upravit
27572
22.10.21 13:27
@Anonymní píše:
Dcera spadla z kolobezky ale kdyz sem se zeptala jak se to stalo nikdo mi poradne nerekl co se presne stalo ucitelka to zkratka mevidela. Mala to ma sedreny kolem oka to tam musela mit hned to, ze se ji to az pak vybarvilo a nateklo tomu verim ale nez ji dali spat uz podle me se to muselo vybarvovat. Mala ma kevsu spatnou srazlibost krve. Nejsem hysterka ve skolce sem zle nedelala pouze ucitelku pozadala, ze pokud se stane neco podobneho, ze delam pouze nocni a pres den sem doma, ze si pro ni klidne dojdu. Rekla sem ji, ze pokud si odre koleno, roku nebo neco podobneho tak urcite at mi nevolaji ale, ze kdyz slo o hlavu a nikdo mi nerekl poradne co se stalo tak podle me bylo na miste mi volat. Helmu take nemela. Ja se o zadne penize neprosila ani sem nevedela, ze tohle skolky maji slo mi pouze o to, ze kdyby mela otres mozku a oni ji dali spat tak nechci dyslet co by se stalo. Aspon tak mi to rekla ma Dr. kdyz ji videla rekla, ze s takovyma urazama posila deti i na vysetreni kord ldyz nikdo nevi jak se poradne uraz stal.

tak učitelky mají ve školce na starosti hromadu dětí, nemůžou koukat na každé což chápu, mají v papírech u tvojí holky napsáno že má špatnou srážlivost krve???
hele s tím že jsi se o peníze neprosila nechápu co to povídáš je to normální proplacení úrazu takže v tom máš asi zmatek to si trošku vyjasni než se někde ztrapníš
dítě si ti stěžovalo na bolest hlavy? na točení hlavy? zvracelo? odlelo? padalo? ptala jsi se učitelek na jeho chování po úraze?? viděla jsi zápis ve školce o úraze???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.21 13:41

Zapis jsem nevidela pristi tyden tam mam jit. Mapa si stezovala na bolest oka. Jak sem psala nateklo ji to tak, ze pres ten otok neotevrela poradne oko jen mzourala. Nic jsem nepsala o tom, ze sem se ztrapnila! Pouze sem ucitelce rekla, ze priste kdyz bude uraz hlavy at mi zabola. Nejsem uzkodtliva matka kdyz se odre spadne urcite nesilim! Ale kdyz jde o hlavu tak to je trochu jina situace aspon z meho pohledu. Ano maji to v papirech kdyz jsem prihlasovala malou takze pokud to ctou meli by vedet o jeji srazlivosti krve.

• Citovat
  • Upravit
44174
22.10.21 16:38
@stinga píše:
@Midaku jen malá OT připomínka, já mám připojištěnou dceru ke svému pojištění u Kooperativy, a úraz z modřinou je tam brán docela vážně, když lékař napíše do zprávy „hematom“, tak z toho plnění pokaždé je

My taky tak. Syn dělá rizikový bojový sport a tu pojistku platím proto, aby mohl čerpat plnění. I za drobný hematom.

Co se týče té učitelky, narozdíl od ostatních si nemyslím, že postupovala správně, pokud dítě spadlo na tvrdém povrchu(pochybuji, že mají pružnou dlažbu jak na hřištích) na hlavu a na něj koloběžka(nebo naopak), oko zraněno o řídítka. Když viděla, že se mu to vybarvuje, mohla/měla volat rodiče. Takové dítě si zasluhovalo sledování, oblast očí a spánků je citlivá. Rozhodně neukládat ke spánku, když usne, budit. Je to i neurology doporučený postup.

Jako vychovatelka bych v takovém případě kontaktovala rodiče a jako matka bych to řešila jasně a stručně s vedením školky, že se mi to nelíbí a příště si přeji informovat hned.

Co se týče té školní pojistky, v druhé práci ve škole řešili případ, že si dítě narazilo ruku, vypadalo to jako naražení, řádně zapsáno, ale rodiče s dítětem nešli na pohotovost, až druhý den, přes noc se ruka vybarvila a bolela, byla zlomená. Byly menší problémy s uznáním úrazu, že nešli k lékaři neprodleně, ale až druhý den.
To samé se stalo před lety i ve sportovním oddíle syna, i tam jsou děti pojištěny.

Další chyba učitelky, že při předání dítěte řádně nevysvětlila matce, že děti jsou pojištěné a jak funguje čerpání peněz, a pokud možno, k lékaři hned. Pokud se stane, že si dítě zlomí nohu na schodech, tak se zjišťuje v první řadě, jestli mělo správnou předepsanou obuv a taky, jestli bylo s dozorem nebo dohledem(podle dané situace, jestli někdo nezanedbal svoje povinnosti). Není to tak, že by automaticky škola sypala peníze. V dnešní době už ne.

Naše děti musí mít všechny buď obuv s pevnou patou, zdravotní sandále s páskem přes patu a ty, které mají lékařskou indikaci, tak ortopedickou obuv na míru. Druhá moje škola, kde vypomáhám a škola mých dětí, první stupeň papuče s pevnou patou nebo sandále s páskem přes patu, druhý stupeň zdravotní pantofle. Školní řád vylučuje croksy a žabky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
22.10.21 16:49
@Anonymní píše:
Zapis jsem nevidela pristi tyden tam mam jit. Mapa si stezovala na bolest oka. Jak sem psala nateklo ji to tak, ze pres ten otok neotevrela poradne oko jen mzourala. Nic jsem nepsala o tom, ze sem se ztrapnila! Pouze sem ucitelce rekla, ze priste kdyz bude uraz hlavy at mi zabola. Nejsem uzkodtliva matka kdyz se odre spadne urcite nesilim! Ale kdyz jde o hlavu tak to je trochu jina situace aspon z meho pohledu. Ano maji to v papirech kdyz jsem prihlasovala malou takze pokud to ctou meli by vedet o jeji srazlivosti krve.

Vidím to podobně. Pokud děcku po pádu nateče oko tak, že ho neotevře, rozhodně bych to nebrala jako běžné zranění při hře. Záznam se musí udělat hned, jinak taky hrozí, že nevyplatí školní pojistku. Jedině, že by školka nabízela odškodnění ze svého :nevim: Abyste drželi pusu.

Od té chvíle, co jsem tu tvoji diskuzi četla, si myslím, že učitelka zanedbala svoji povinnost a teď to ta ni ředitelka žehlí. Moje děti měly taky spoustu úrazů, modřin a škrábanců, ale nikdy ne nateklé oko, ani po pádu.

Obuv v práci máme předepsanou i my a na školení opakovaně zdůrazňují, ať to u dětí kontrolujeme. Na schodech děti jen v doprovodu atd. I na koloběžkách by učitelka měla ty děti mírnit, to samé houpačky, průlezky. S rodiči, ať si dělají, co chtějí. Ale s námi jen do té míry, dokud taková činnost bude bezpečná.

My koloběžky nemáme, ale dcera ve školce ano. Vždy, když odpoledne jezdili na školním hřišti, přímo to organizovala učitelka a napomínala děti jmenovitě, ať jezdí pomalu a po pravé straně. To samé houpačky, i když ty ve školkách mají zarážku, nerozhoupou se tolik jako na hřišti. Kdyby tam nebyla, děcka začnou divočit a závodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
22.10.21 17:10
@Anonymní píše:
Zapis jsem nevidela pristi tyden tam mam jit. Mapa si stezovala na bolest oka. Jak sem psala nateklo ji to tak, ze pres ten otok neotevrela poradne oko jen mzourala. Nic jsem nepsala o tom, ze sem se ztrapnila! Pouze sem ucitelce rekla, ze priste kdyz bude uraz hlavy at mi zabola. Nejsem uzkodtliva matka kdyz se odre spadne urcite nesilim! Ale kdyz jde o hlavu tak to je trochu jina situace aspon z meho pohledu. Ano maji to v papirech kdyz jsem prihlasovala malou takze pokud to ctou meli by vedet o jeji srazlivosti krve.

přečti si znova co jsem napsala! napsal jsem že si máš ujasnit za co ty peníze jsou ABY jsi se neztrapnila né že jsi se ztrapnila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 00:09

Dekuji vam trochu sem si po precteni prvnich komentarich uz myslela, ze sem ja ta hystericka matka. Neresim odreny koleno, ruky nebo modrinky. Skoda, ze mi nejde sem zverejnit foto jak mi ji predali mela to cele natekle barevne sedrene. Sem zvedava co v pristim tydnu mi ve skolce povi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák