Úraz u babičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
7.1.17 17:54

@Elili.8
na obě otázky : vadilo a žádala bych vysvětlení. Považuju za samozřejmost, že budu o úrazu či nemoci dítěte hned informována.
Pro ty, co se diví ošetření:
Děcko doktor ošetří i bez rodiče, to ho má nechat někde krvácet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.1.17 18:00

Dite bez rodice osetri, my vzdy necháváme karticku pojistovny, kdyz jdou na vikend nebo prazdniny a ted jak si je chce brat na vylet, tak mu dame i pasy. Sice budou v CR, ale je to porad doklad, kdyby nahodou je nekde zastavili.
Skolacka jezdi v krouzku na vylety a tez jim staci karticka a nebo dokonce jen ofocena karticka pojistovny a osetri deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.1.17 18:01

Ty jsi celý týden nemluvila? 8o to mi přijde tedy na celé situaci nejdivnejsi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6623
7.1.17 18:05

@Elili.8

Na mě takhle vyjet, taky tě označím za hysterku. Přece jenom je to dítě a to může spadnout kdekoliv aniž bys o tom věděla. Teda. Já nevim jak ty, ale za detma celý den nejsem. A ten nejvážnější úraz co se starší kdy stal tak byl přímo pod mým dozorem.

Pokud se to stalo po příjezdu otce tak chápu, že ti tchyne nevolala, proč taky když ti to doma řekne manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.1.17 18:07

Máte to nějak zvláštně nastavené. Celkou komunikaci.
JInak ad doplnění - dítěti je pět tak snad už nemusí být pod přímým dohledem nonstop prostě se to stane, raz dva a nikdo ani neví jak. To sand musí vyklopit dítě, jak se to stalo. :nevim: Stejně tak si dítě nese zodpovědnost za to že se zranilo ( tedy nepředpokládám že ho třeba tchyně s manželem nutili do nějaké nebezpečné činnosti). Dítě je snad zraněním vytrestané dost. Tak z toho nemá smysl dělat kauzu.
tak tipuji, že se tě manžel bojí když neřekne ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
7.1.17 18:09
@Elili.8 píše:
Nakonec se ukázalo, ze se to stalo dnes po manželově příjezdu. Syn nějak spadl a natrhnul si ucho.

Přiznám se, ze mě to tak vytočilo, ze jsem na manžela vyjela, co jako dělal on a jeho rodiče, ze se to synovi stalo a nikdo neví jak. Dozvěděla jsem se, ze jsem hysterka a ze on syna odvezl k lékaři, tak ať mu dam pokoj.

Hádka jako vyšitá. Nejsem na sebe pyšná, ale ten jeho arogantní tón a nulová schopnost přiznat chybu. Někdy ho opravdu nenávidím..

Syn prý bude chodit se zasitym uchem do školky. Protože mu podle manžela nic není.

Manžel sedí u kompu a má mě totálně na háku..

Omlouvám se za emotivní ton, musím to vypustit ven..

jsi hysterka, dítě mohlo spadnout tobě před očima a nic by jsi nezachránila :nevim:
syna nechal ošetřit takže je vše v pořádku
pokud nemá tu ránu velkou tak nevidím důvod proč by nemohl chodit se zašitým uchem do školky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64867
7.1.17 18:10

@Elili.8 a zprávu od lékaře nemá? Chtěla bych ji vidět. Jinak je úplně normální, že se úraz stane i před očima. Děti nejdou ohlídat na 100 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.1.17 18:10
@ka2ka píše:
jsi hysterka, dítě mohlo spadnout tobě před očima a nic by jsi nezachránila :nevim:
syna nechal ošetřit takže je vše v pořádku
pokud nemá tu ránu velkou tak nevidím důvod proč by nemohl chodit se zašitým uchem do školky :nevim:

100% souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.1.17 18:12
@Elili.8 píše:
Dítě přece nenese samo za sebe zodpovědnost.. Stát se to muže, ale reakce chlapa nemůže být, ze jsem hysterka, když mi vadí, ze se dítěti něco stalo. Syn si už při procházce s otcem a tchánovci zlomil ruku - na prolejzacce..

no, a? a co měli dělat pro to, aby tomu zabránili?
Proč by neneslo samo za sebe zodpovědnost? to jako že do 18 nemůže za nic a pak ze dne na den najednou jo?
Moje děti jsou běžně na zahradě sami. Když někam se vysekaj tak se vysekaj, kdo za to může? Díte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.1.17 18:13
@Elili.8 píše:
Nakonec se ukázalo, ze se to stalo dnes po manželově příjezdu. Syn nějak spadl a natrhnul si ucho.

Přiznám se, ze mě to tak vytočilo, ze jsem na manžela vyjela, co jako dělal on a jeho rodiče, ze se to synovi stalo a nikdo neví jak. Dozvěděla jsem se, ze jsem hysterka a ze on syna odvezl k lékaři, tak ať mu dam pokoj.

Hádka jako vyšitá. Nejsem na sebe pyšná, ale ten jeho arogantní tón a nulová schopnost přiznat chybu. Někdy ho opravdu nenávidím..

Syn prý bude chodit se zasitym uchem do školky. Protože mu podle manžela nic není.

Manžel sedí u kompu a má mě totálně na háku..

Omlouvám se za emotivní ton, musím to vypustit ven..

No ale vždyť mu opravdu nic není, tak proč by měl sedět doma? A když jsi hlidala ty, tak se nikdy klukovi nic nestalo? Být chlapem, tak už s dítětem po téhle scéně sama nebudu.

• Citovat
  • Upravit
81477
7.1.17 18:14
@lucenka píše:
No ale vždyť mu opravdu nic není, tak proč by měl sedět doma? A když jsi hlidala ty, tak se nikdy klukovi nic nestalo? Být chlapem, tak už s dítětem po téhle scéně sama nebudu.

jo? já spíš naopak, byla bych s dítětem sama, bez ženuchy co prudí kvuli ptákovině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26227
7.1.17 18:15
@Elili.8 píše:
Dítě přece nenese samo za sebe zodpovědnost.. Stát se to muže, ale reakce chlapa nemůže být, ze jsem hysterka, když mi vadí, ze se dítěti něco stalo. Syn si už při procházce s otcem a tchánovci zlomil ruku - na prolejzacce..

docílíš leda toho, že ti kluka nebude chtít nikdo hlídat.

Nejsi hysterka proto, že chceš vědět, jsi hysterka kvůli tomu, jak se dožaduješ informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213

Taky jsme měli několik úrazů u syna a stalo se to mně skoro před očima, možná babička nechtěla schválně nic říkat, protože se bála, že jí to budeš dávat za vinu. Jinak by ti babička měla dát lékařskou zprávu z nemocnice, kde byl syn ošetřen, tam je pravděpodobně i napsáno co se mu stalo, aspoň mě na to vždycky ptají a napíší to do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062

@Elili.8: Tak úrazy se prostě občas stávají a kolikrát jim nezabrání ani když dítě držíš za ruku. Pětiletému dítěti už asi ve známém prostředí nestojí pořád někdo za zadkem, pohybuje se nejspíš po bytě/domě samostatně, takže to, že neví přesně, jak se to stalo, bych manželovi nevyčítala. Otázka „co jako dělal on a jeho rodiče“ by mi přišla na místě u dítěte ročního, ne pětiletého.
Ty sis na základě kusých informací vytvořila představu, jak to bylo, sama se vytočila a když jsi pak zjistila, že tchýně je v tom nevinně, zchladila sis žáhu na manželovi. Podle mě by byla na místě omluva. :nevim:
Synkovi přeju brzké uzdravení.
A s tou školku bych radši počítala s tím, že vám ho odmítnou přijmout. Hlídat, aby mu při hře třeba někdo nepotrhal stehy, řešit nasazování čepice na šité ucho a podobně se jim dost možná nebude chtít. Tak mějte záložní plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26227
7.1.17 18:16
@Elili.8 píše:
nemůže ho do toho ucha někdo bouchnout? Děti se strkají, ať.. Každopádně manžel s nim doma nebude a já chodím taky do práce..

kolik má stehů? podle toho, jak vyvádíš, bych řekla, že mu upadl skoro celý boltec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák