Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zrovna teď, když se to člověku nejméně hodí. Musím se podělit, co se mi stalo.
Včera večer jsme jely s mojí kolegyní z práce společně jedním autem. No a kolegyně kouří, tak si jednu zapálila, než zatím rozmrzlo auto. Já aktivně si vzala škrabku a lítala kolem auta a čistila. Zničeho nic ani nevím jak, jsem se ocitla na zadku na zemi a ještě jsem si dokázala přisednout vlastní nohu. No obě jsme se smály a nasedly do auta odjely domů. Nic nebolelo, tak jsem nic neřešila a i domů jsem to odřídila. Doma jsem ještě lítala a večer se ňák začínal ozývat kotník. A dnes ráno, jsem myslela, že mi přes noc vyrostl ještě jeden kotník. Noha modrá, nateklá a bolest jen velice malinká. No partner, ten na mě vyvalil oči, kde jsem k tomu přišla? Tak se jelo na chir. amb. Doktor diagnostikoval po RTG frakturu. Tak teď tu sedím s nohou nahoře - dlaha mi asi trošku ujela, protože začíná tlačit. A to jsme dnes měli jet do Ikei pro stěnu do obýváku. Takže jedu víte kam… Tři králové si vánoční výzdobu můžou odnést do sklepa sami a uklidit tu můžou taky.
Musím říci a děkovat, že jsme dojely domů v pořádku, zřejmě jak byla noha nacpaná v kozačce tak jsem to ještě tak necítila.
Jen jsem se chtěla podělit při dlouhé chvilce s nohou nahoře.
Přeji všem pěkný den.
@lucie.parkova Njn, když se daří
Tak ať je noha brzo v pořádku
. Moje máma si taky zlomila kotník, je to skoro pět let. Taky to bylo v lednu. Ale paradoxně ne venku na ledu, ale doma na schodech ![]()
Jedná se jen o kotník, takže bych to neviděla tak tragicky…
Mamka včera uklouzla, okamžitě jí vezl táta na nejbližší pohotovost, má ruku v sádře, vykloubené dva prsty na druhé ruce, zlomené 2 obratle a dneska jí vrtulníkem převezli do jiné nemocnici a v tuto chvíli je na operaci… co by dala jen za frakturu…
![]()
Anonym kvůli údajům o mamce
Jo a ještě můj přítel si taky zlomil kotník.. rok před mámou
Ale toho operace neminula. Holt my jsme na ty kotníky vysazení nebo co
Protože asi dva roky na to si ho zlomil i švagr
A to si nevymýšlím
. A můj brácha měl rozdrcené prsty na ruce. Jenom já zatím nic (ťukám, ťukám..).
@lucie.parkova píše:
A to jsme dnes měli jet do Ikei pro stěnu do obýváku. Takže jedu víte kam… Tři králové si vánoční výzdobu můžou odnést do sklepa sami a uklidit tu můžou taky.
Bóže, to je tragédie. Jako asi to není příjemné, ale mohlo se to stát v daleko horší situaci
Týden před svatbou, svatební cestou, cestou kolem světa a já nevím co. A te řešíš věci jako úklid a IKEU. Pokud toužíš po úklidu existují agentury, pokud po stěně - IKEA ti ji doveze i složí ![]()
My díle mojí zlomenině a PN máme novou koupelnu, protože jsme aspoň byla doma a nemusela vybírat dovolenou na hlídání dělníků.
Brzký uzdravení.
@Anonymní píše:
Jedná se jen o kotník, takže bych to neviděla tak tragicky…Mamka včera uklouzla, okamžitě jí vezl táta na nejbližší pohotovost, má ruku v sádře, vykloubené dva prsty na druhé ruce, zlomené 2 obratle a dneska jí vrtulníkem převezli do jiné nemocnici a v tuto chvíli je na operaci… co by dala jen za frakturu…
Anonym kvůli údajům o mamce![]()
No „jen“ v případě kotníku není na místě. Zlomený kotník je trošku horší lapálie než ruka. Tam je třeba skutečně strávit dlouhou dobu s nohou nahoře, nezatěžovat, aby nedošlo k nějakému posunu a trvalému poškození. Sestře se stalo něco podobného, taky došla v pohodě domů, druhý den ještě do práce a z práce k lékaři - a už je doma přes dva měsíce. Dostala navíc zánět šlach v tom kotníku. Takže - sedět, sedět a poslouchat lékaře!