Určení otcovství narozenému dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21615
17.7.21 10:56
@marsssyadamek píše:
@PaníBovaryová Holky, děkuji vám všem! Na facebooku ve skupině už mě bombardují jak sem zatajila otce dítěte, abych měla porodné :D :D Nechám to být, pokud to budou chtít, v pohodě vrátím. Já se jen chtěla nějak ujistit nebo si zjistit jestli to tak fakt je a na co se připravit.

leda by tě někdo udal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
17.7.21 11:29
@PaníBovaryová píše:
A jak by na to urad prace prisel, ze se na matrice nekdo zapsal?

Tak já předpokládám, že když musíš nahlásit změnu, jak změna přijmení, bydliště, tak by měla nahlásit na ÚP i změnu v RL dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14714
17.7.21 12:00
@PaníBovaryová píše:
já ti řeknu tajemství 8) české úřady nejsou digitálně propojené.Z pracáku ti přišel dopis, protože jsi tam žádala o rodičák na druhé, ne?

Nežádala, byla jsem v té době ještě na mateřské. A kolikrát jsem od úřednice slyšela, že se jim to tam „sehraje“, třeba manželovo daňové přiznání nebo čerpání otcovské, tak teda nevím, jak to bylo myšleno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21615
17.7.21 12:09
@Michelle_M píše:
Nežádala, byla jsem v té době ještě na mateřské. A kolikrát jsem od úřednice slyšela, že se jim to tam „sehraje“, třeba manželovo daňové přiznání nebo čerpání otcovské, tak teda nevím, jak to bylo myšleno :nevim:

ještě jsem ochotná uvěřit, že komunikují s OSSZ a dokumenty si přeposílají na žádost, ale určitě to nefunguje tak, že někdo zaeviduje nový RL na matrice a úřednice na ÚP to mohou svobodně rozkliknout a dívat se, koho má dítě uvedeného jako otce.
Něco jiného je, když to té úřednici sama plácneš nebo tě někdo udá.

Znám teda vychytralou matku, která ohledně otce „ztratila“ paměť na 2 roky, pak žádala alimenty zpětně a nic vracet nemusela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.21 15:14

@marsssyadamek nemusíš porodné vracet, já též dostala porodné, pak jsem přes soud řešila otcovství, otec byl do RL zapsán v 11 měsících dítěte, alimenty dozadu zaplatit musel, ale porodné jsem nevracela, nikdo to neřešil,
a ještě mě napadlo, na přídavky na dítě nemáš nárok? zkus si to vypočítat, na netu jsou kalkulačky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat