Otec není zapsán v RL

Anonymní
15.7.21 21:21

Otec není zapsán v RL

Zdravím, v těhotenství mě ex opustil a nebyli jsme v kontaktu skoro celé mé těhotenství. Opustil mě asi když jsem byla 2-3 měsíce těhotná a zablokoval mě na soc. sítích. Poté jsme byli v kontaktu asi 1-2 měsíce před porodem a já se ho ptala, jestli podepíše otcovství. Z prvu nechtěl a pak tedy že ano, ale nedošlo k tomu. Bydlí od nás přes 600km. Co se narodilo dítě tak peníze začal posílat a ptá se na něj 1-2× do měsíce. Beru pouze rodičovský příspěvek a o žádné dávky si nežádám protože pracuji. Je to problém že posílá ditěti peníze a není zapsán v RL?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11542
15.7.21 21:24

Není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36292
15.7.21 21:25

Není to problém, ale když přestane tak na něho nemáš žádnou páku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.21 21:34

Není ale až přestane, neuděláš nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
15.7.21 21:34

Ne není. Chápu že spousta matek by tě přesvědčovala ať ho k zápisu dotáhneš, abys měla jistotu že bude platit dál, ale já bych byla opatrnější. Zachoval se už jednou jako idiot :nevim: Za mě lepší přijít případně o prachy než řešit třeba únosy apod. (nechci malovat čerta na zeď ale člověk nikdy neví) Občasný styk bych ale ani jemu ani dítěti neupírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.21 21:42

@nototo Jsme v pohodě na všem se domluvíme, o prachy mi nejde :D Vydělávám dost, takže dcera ani já nestrádáme. Spíš jde o to, že je to jeho povinnost. To já jsem s dítětem celé dny a starám se o to dítě. Takže on se taky musí nějak podělit a to on chce finančně. Ráda mu pošlu fotku jak malá roste nebo se s ním podělím o to, co už umí a atd. Byla bych radši kdyby měl s malou nějaký pouto a rád by za ní přijel se podívat, o to bohužel zájem nemá. Pošle peníze, já pošlu fotku a takhle to končí no.

• Citovat
  • Upravit
2423
15.7.21 21:49

Kdyby byl zapsaný v RL, peníze by posílat musel. Takhle je to jen jeho dobrá vůle. Jinak ale prakticky rozdíl není. V tom, jestli si s dcerou vytvoří pouto, žádný úřední dokument nehraje roli. Když sám nebude chtít, ani zápis do RL ho nedonutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
15.7.21 21:52

Nechce s tebou být, je 600 km a ty chceš dítěti blbnout hlavu, že někde daleko je tatínek?
Vzala bych peníze a nikam ho nezapsala. Počkala bych, až se přistěhuje. Peníze ať dá, však je má dát. Nemůžeš teď naplno pracovat, takže mně se zdá logický, že vypomůže minimálně po dobu, kdy jsi s dítětem doma bez ohledu na to, zda bude otec nebo ne.
A tenhle o to nestojí.
Skoro by se mi zdálo horší, kdyby stál, právě kvůli té vzdálenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.21 21:54

@annali To je jasný že nějakej papír ho nedonutí mít zájem o svoje dítě :lol: :lol: Jen mě zajímalo, jestli je to problém, když posílá peníze a není v RL :)

• Citovat
  • Upravit
78130
15.7.21 21:57
@Anonymní píše:
@annali To je jasný že nějakej papír ho nedonutí mít zájem o svoje dítě :lol: :lol: Jen mě zajímalo, jestli je to problém, když posílá peníze a není v RL :)

proč by to měl být problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.21 21:58

@LaPaloma Já se Vás ale na tohle neptala. Já se tu ptám, jen jestli je to problém když posílá a není v RL. Pracuji a starám se o dceru aji domácnost. Nebudu čekat na stát, až mi pošle prachy kvůli tomu, že já se špatně v 18 letech zamilovala. A to jestli řeknu dceři, že jí tatínek má rád ale nemůže přijet nebo že o ní nemá zájem, je čistě moje věc. :)

• Citovat
  • Upravit
14723
15.7.21 22:05
@Anonymní píše:
@LaPaloma Já se Vás ale na tohle neptala. Já se tu ptám, jen jestli je to problém když posílá a není v RL. Pracuji a starám se o dceru aji domácnost. Nebudu čekat na stát, až mi pošle prachy kvůli tomu, že já se špatně v 18 letech zamilovala. A to jestli řeknu dceři, že jí tatínek má rád ale nemůže přijet nebo že o ní nemá zájem, je čistě moje věc. :)

Tak asi víš, že by musel u zápisu asistovat. A když za vámi neváží cestu, tak ho zapsat nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.21 22:07

@LaPaloma A kdybych ho náhodou chtěla nechat zapsat, musí to jít jen přes soud?

• Citovat
  • Upravit
2423
15.7.21 22:10
@Anonymní píše:
@LaPaloma Já se Vás ale na tohle neptala. Já se tu ptám, jen jestli je to problém když posílá a není v RL. Pracuji a starám se o dceru aji domácnost. Nebudu čekat na stát, až mi pošle prachy kvůli tomu, že já se špatně v 18 letech zamilovala. A to jestli řeknu dceři, že jí tatínek má rád ale nemůže přijet nebo že o ní nemá zájem, je čistě moje věc. :)

Co s tím má společného stát? Alimenty platí otec, ne stát. A na dávky nebudeš mít nárok.

A ne. Není problém, že otec nezapsaný v RL něco posílá na dítě. Jen bych si tipla, že z právnického hlediska ty peníze nebudou považované za výživné, ale za dar z vlastní vůle. Až se mu přestane chtít platit, už z něj nic nevymáčkneš. Tak ber, dokud dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36292
15.7.21 22:11
@Anonymní píše:
@LaPaloma A kdybych ho náhodou chtěla nechat zapsat, musí to jít jen přes soud?

Pokud s tím bude souhlasit tak to nemusí přes soud. Pokud ne, tak soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat