Změna výše rodičáku 2021
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podle mě napíšeš změnu od 8/2021 a od toho měsíce dostaneš částku jakou si napíšeš (pokud stihnout zpracovat). Bez peněz určitě nebudeš. Buď to stihnou a dostaneš tu částku nebo prostě ještě jeden měsíc dostaneš tu vyšší. A stačí to elektronicky. Taky jsem tak žádala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Le_lenaz když napíše od srpna tak dostane první částku za srpen v ZÁŘÍ.
Takže máš to dobře, od července a teďka v červenci to tam pošli. Klidně poštou, datovkou apod. Nevim jak se budou tvářit na oskenovanou přílohu emailu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tak napsat cervenec a poslat v cervenci, posila se to zpetne. Ja sem ted zvysovala a posilala sem to postou aby tam byl original podpis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, měla jsem rodičák nastavenej na dva roky. Přišel mi dopis od úřadu o změně výše dávky státní sociální podpory. Zbývá tam ještě nějakých 25 000. Jak jsem pochopila tak mi to asi už chtějí poslat najednou. Jde ještě napsat nějakou žádost, abych si to mohla roudělit ještě třeba na pětkrát? Nebo se na to vykašlat a neřešit to? Informace v diskuzích jsou různé. Ale je to tak, že můžu být normálně doma s dítkem až do tří let akorát už nebudou chodit peníze a pojištění je placený automaticky až do těch tří let? Moc díky za odpověď.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, měla jsem rodičák nastavenej na dva roky. Přišel mi dopis od úřadu o změně výše dávky státní sociální podpory. Zbývá tam ještě nějakých 25 000. Jak jsem pochopila tak mi to asi už chtějí poslat najednou. Jde ještě napsat nějakou žádost, abych si to mohla roudělit ještě třeba na pětkrát? Nebo se na to vykašlat a neřešit to? Informace v diskuzích jsou různé. Ale je to tak, že můžu být normálně doma s dítkem až do tří let akorát už nebudou chodit peníze a pojištění je placený automaticky až do těch tří let? Moc díky za odpověď.
Kdyz je ta poslední částka nižší než chodila tak ji většinou spojí do jedné a pošlou zároveň. Rozlozit by si to asi jeste mohla kdyz stihnes poslat zadost do konce měsíce. S dítětem můžeš být doma tak dlouho jak si nahlasila v práci pokud jsi zamestnana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud jsi na RD, tak do 3 let ano. Pokud ne, tak už jsi doma jen tak. A pokud si nechceš platit zdravotní, tak na ZP anahlasit se jako osoba pečující o dítě do 7 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, je tu někdo, kdo si v poslední době měnil výši rodičovského příspěvku? Beru ho od ledna tohoto roku a ted si ho chci snížit a protáhnout do 3 let dítěte. Našla jsem si formulář na změnu výše a chtela bych aby mi už v srpnu přišlo méně peněz, takže do toho papíru napisu, ze změnu chci od 7/2021? Stihnou to zpracovat do konce měsíce nebo tam mám radsi napsat až od 8/2021? Abych pak třeba nebyla bez peněz úplně
a ještě mě zajima, je nutné to na pracak odnést osobně nebo to muzu naskenovat a poslat? Dřív než koncem týdne se tam nedostanu.