Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petra131 píše:
@lucenka jenže my bychom urnu ukládali do takového toho okýnka, takže by všichni viděli že tam není. A právě že kvůli toho mám i tak nějak stach že by mi ho někdo odnesl, zničil…
U nydz kolumbárium není, jen urnové hroby. A nebo velké pro pohřeb do země a lidi na to nechají udělat skříňku a tam dávají další zesnulé. Koupila bych další urnu a dala jí tam prázdnou. Svého broučka, bych nechala doma
Na desku bych nechala dát nápis. Buď bych to v rodině řekla a nebo ne. Je to především vaše obrovská ztráta a tak máte právo se zařídit podle svého pocitu. ![]()
@alisekR my mame prave velky trojhrob, ale jakoby pod nahrobnim kamenem je okynko na urny, puvodne tam byly tri, nedavno jak se delal novy hrob, tak je nechali ulozit dolu do hrobu. Nas maly by byl ale prave v tom okynku, ale ani to si zatim nedokazu predstavit… proste ho jeste potrebuju tady doma. A popravde prazdnou urnu tam davat nechci, prislo by mi to divne. Proste kdyz se nekdo zepta, tak mu to vysvetlim, a jestli budu nekdy pripravena tak ho tam ulozim. Priteli to nastesti nevadi, a synovi to taky neprijde divne. Nic mu netajime, vsechno vi, tak si asi mysli ze je to tak ma byt
No, je to něco úplně jiného, ale mám jednu osobu, které bych moc ráda dávala květiny na hrob, ale její nejbližší ji uložili na velmi soukromém místě. Tak nosím květiny jedné té živé blízké osobě, ať je tam dá a že s láskou vzpomínám. Je vždy potěšena a květiny tam dává sama. Já bych osobně raději chodila k veřejnému hrobu sama, ale respektuji jejich rozhodnutí ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.