Ušetří myčka peníze za vodu? NE!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mabit píše: …takhle jsem vděčná i za automatickou pračku a kdybych měla peníze a místo na sušičku mám jí taky. Viděl jsem u známý jak vyndavá ze sušičky po hoďve krásně suchý,voňavý a nezmačkaný prádloa už jen to že bych nemusela mít v bytě 2 dny sušák s prádlem a plínkama je pro mě dost dobrej důvod si sušičku pořídit
S místem na sušičku to není zas tek velký problém - pokud se ti vejde klasická pračka s bočním plněním, pak dáš sušičku na ni a hotovo
Super na tom je, že se nemusíš ohýbat
Kvalitní sušička je teda pěkně drahá, ale oproti levným ušetří až dvojnásobek energie, ale i tak se za její provoz prostě zaplatit musí. Neocenitelná je hlavně v zimě nebo v chladných letních dnech, kdy prádlo neschne venku ani uvnitř a navíc to vyhýbání sušákům, když máš menší byt… prostě hned po pračce hodnotím jako nejlepší vynález sušičku, a pak myčku. Ušetří i hodiny žehlení (já teda teď pro mimino žehlím, ale až trošku odroste, tak zas budu jen skládat ze sušičky přímo do skříně
).
Omlouvám se za OT ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lulje píše:mabit píše: …takhle jsem vděčná i za automatickou pračku a kdybych měla peníze a místo na sušičku mám jí taky. Viděl jsem u známý jak vyndavá ze sušičky po hoďve krásně suchý,voňavý a nezmačkaný prádloS místem na sušičku to není zas tek velký problém - pokud se ti vejde klasická pračka s bočním plněním, pak dáš sušičku na ni a hotovoa už jen to že bych nemusela mít v bytě 2 dny sušák s prádlem a plínkama je pro mě dost dobrej důvod si sušičku pořídit
Kvalitní sušička je teda pěkně drahá, ale oproti levným ušetří až dvojnásobek energie, ale i tak se za její provoz prostě zaplatit musí. Neocenitelná je hlavně v zimě nebo v chladných letních dnech, kdy prádlo neschne venku ani uvnitř a navíc to vyhýbání sušákům, když máš menší byt… prostě hned po pračce hodnotím jako nejlepší vynález sušičku, a pak myčku. Ušetří i hodiny žehlení (já teda teď pro mimino žehlím, ale až trošku odroste, tak zas budu jen skládat ze sušičky přímo do skříně
).
Omlouvám se za OT
no já to místo ( a peníze nemám) pračku mám zabudovanou v kuchyňský lince
a do koupelny se mi nevejde
hold v době kdy jsme dělali kuchyň a koupelnový jádro,jsem si ani na sušičku nevzpomněla
jsou to už taky 2 roky a teď mě to mrzí
páč na podzim, v zimě a na jaře bych jí užila… ale třeba se někdy dočkáme vytouženýho baráčku a tam už se sušičkou počítat budu..... a upřímně závidím ti,že máš sušičku já když jsem viděla u známý to nezmačkaný voňavý prádlo tak jsem hned litovala,že nemám místo na sušičku i když bych si jí hned koupit nemohla.......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mabit píše:lulje píše:no já to místo ( a peníze nemám) pračku mám zabudovanou v kuchyňský lincemabit píše: …takhle jsem vděčná i za automatickou pračku a kdybych měla peníze a místo na sušičku mám jí taky. Viděl jsem u známý jak vyndavá ze sušičky po hoďve krásně suchý,voňavý a nezmačkaný prádloS místem na sušičku to není zas tek velký problém - pokud se ti vejde klasická pračka s bočním plněním, pak dáš sušičku na ni a hotovoa už jen to že bych nemusela mít v bytě 2 dny sušák s prádlem a plínkama je pro mě dost dobrej důvod si sušičku pořídit
).
Omlouvám se za OTa do koupelny se mi nevejde
hold v době kdy jsme dělali kuchyň a koupelnový jádro,jsem si ani na sušičku nevzpomněla
jsou to už taky 2 roky a teď mě to mrzí
páč na podzim, v zimě a na jaře bych jí užila… ale třeba se někdy dočkáme vytouženýho baráčku a tam už se sušičkou počítat budu..... a upřímně závidím ti,že máš sušičku já když jsem viděla u známý to nezmačkaný voňavý prádlo tak jsem hned litovala,že nemám místo na sušičku i když bych si jí hned koupit nemohla.......
No, ale zase na druhou stranu - já mít baráček, tak si na sušičku ani nevzpomenu. K její koupi nás dohnalo málo místa v bytě a to neustálé vyhýbání sušáku na prádlo. Teď už si to ale bez ní představit nedokážu. V létě šetřím a vlaje mi prádlo na balkoně, ale v zimě a v chladném počasí je sušička nedocenitelný vynález. Manžel nejdřív nesouhlasil, ale pak jsem mu spočítala, kolik jsme ušetřili na UM tím, že jsem kojila… a nechal se ukecat
Na ty chlapy se hold musí občas úúúplně od lesa ![]()
Ale to jsme pěkně odbočily od myček k sušičkám, čímž se omlouvám za OT ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nety píše:El-Brno píše:
jak ja vam vsem, ktere mate mycku, zavidim:-) ja jsem zatim bez mycky a i kdyz jsme s manzelem zatim sami dva, mam pocit, ze se od drezu nehnu a stejne je v kuchyni porad neporadek. at je to s naklady na vodu a elektrinu jak chce, v mem pripade je urcite myti v ruce mnohem drazsi - krome toho, ze myji pod tekouci vodou, mi neustale postavani u drezu huntuje i moje psychicke zdravi - zacinam mit totiz pocit, ze jeste par mesicu u drezu a budu zrala na psychiatra - a to pak nechci videt ty naklady za leky![]()
![]()
Jsem na tom úplně stejně. Jen mám ještě 2,5 leté dítě a v únoru čekáme druhé. U dřezu jsem také zralá na psychiatra jen při vědomí, kolik času „promrhám“ mytím nádobí, zatímco bych se mohla věnovat synkovi. Mně to jde totiž hrozně pomalu, všechno myji hrozně precizně. Předplachuji pod tekoucí, umyji ve dřezu a opláchnu v druhém dřezu. Čekám na lednovou „výplatu“ a jdu do ní také, nebo se z toho zblázním. A to jsem dříve byla odpůrce myček. Pak se narodil prcek a poslední dobou každý den koukám na letáky či na netu na akce s myčkami a trápím se, že musím na ní ještě našetřit kousek peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, myčku mám a jsme za to moc ráda.nehodlám se dohadovat jestli je to výhodné nebo ne, prostě nám to tak vyhovuje.jen absolutně nechápu jak to zakladatelka dělá když má 3 členou rodinu, denně vaří teplá jídla, že myje nádobí jednou za dva dny
.to teda smekám, já vždycky utlapu spoustu nádobí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najde se tu někdo kdo má přehled o roční spotřebě vody v jejich domácnosti a může tudíž říct jestli se ušetří nebo ne?
Mám myčku teprve od listopadu a tak to zatím nemám možnost zjistit,uvidím za rok při vyúčtování.
Mě by popravdě stačilo kdyby byla spotřeba třeba i stejná,hlavně ne větší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my máme myčku od září 2010, od března 2011 mimčo a roční spotřeba vody se nám zvýšila o 30 litrů (celekm 90 litrů, takže 30 litrů na osobu). Myslím si, že to těžko někdo spočítá, protože v tom je koupání x sprchování, zalévání zahrady, bazének, cachtání u hadice
, … Myslím si, že samotnou myčkou VODU ušetříš. Nedávno jsem měřila, kolik spotřebuju vody na umytí nádobí ve dřezu. Bylo to 20 litrů. Myčka 12 litrů. Tak si myslím, že vodu ušetříš. Ale druhá otázka je elektřina. Do myčky jde studená voda, myčka ji musí draze ohřát, nádobí se myje nejméně hodinu, takže i když ušetříš vodu, tak Ti peníze utíkají ze elektřinu.
Každopádně ten čas, který nestrávíme u škopku, je k nezapalcení
.
Tak nevím, jestli jsem Ti poradila, ale snad si z toho něco vybereš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
i kdyby neušetřila vodu tak mi ušetří záda při ohýbání se nad dřezem ( ato už máme linku zvýšenou), ušetří mi čas - místo stání u dřezu si můžu odpočinou,vyráchat se ve vaně a tak
jsem ráda, že ji mám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsme taky rada ze ji mam ale nadobi se tam stejne musi dost oplachovat obcas to odbydu a nikdy nemam vyblejskany sklenicky, zrovna vcera jsem se nastvala, vse vyndala a umyla to rucne..nasi to maji krasne vyblejskany a to maji o dost starsi mycku jenze mamka to tam hodne oplachuje :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myčku mám pět let a od chvíle,co jsme ji pořídili,nám každý rok vrací kolem tří tisíc za vodu.Takže nejen,že ušetří,už si na sebe vydělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@princeznaII píše:
i kdyby neušetřila vodu tak mi ušetří záda při ohýbání se nad dřezem ( ato už máme linku zvýšenou), ušetří mi čas - místo stání u dřezu si můžu odpočinou,vyráchat se ve vaně a tak
jsem ráda, že ji mám
to teda moc neušetříš za vodu…sranda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myčku mám téměř rok a za půl roku nám ušetřila téměř třicet kubíků vody.koupeme se pereme a tak stále stejně a spotřeba vody klesla takhle razantně. Jsem max. spokojená. A i kdyby myčka neušetřila vodu, tak ušetří čas a místo stání nad dřezem jsem raději s dětma. Už bych bez myčky být nemohla.
- Citovat
- Upravit
ahoj, tak já to taky nevim přesně, musela bych kouknout někam do papiru - manzel to ma poznačené. Ale myčka urcite vodu šetří - jak píší holky výše. Už ji mám skoro 2 roky a nemůžu si vynachválit - hlavně ten čas, co mi ušetření je parádní! Hlavně když odejde návštěva - naskládám do myfčky a je uklizeno. Ne hodinu stát u dřezu a umývat - pak ještě utírat a leštit.
Co se týká nákladů na elektřinu - my máme NOČNÍ PROUD, takze myčku zapínám výhradně na tento snížený tarif - takže zase něco ušetřím - je tam velký rozdíl za KW.
A taky máme SOLÁRNÍ PANELY na střeše na ohřev teplé vody - a myčku tam máme napojenou, takže my do myčky teče už teplá voda - tzn. zase uspora.
Krásně to ten můj mažel vymyslel ![]()
ale tak či tak - ten čas navíc je k nezaplacení! Jsem ráda že ji mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jen takový postřeh ze svýho okolí a i tu v diskui se to hodně projevuje- kdo myčku nikdy neměl, tak ji vlastně nechce, nepotřebuje a na cooooo ? ![]()
Kdo jednou zkusil, neumí si domácnost bez myčky skoro představit.
Já osobně kladu myčku na úroveň s pračkou… ani jedno bych nedala a nic na světě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myčka vodu určitě ušetří - spočítej si to sama kolik vody vyplýtváš na mytí stejného objemu v ruce a kolik myčka. Moje spotřebuje 12l vody na jeden cyklus a ručně to bylo i 3× tolik.
Druhá stránka věci je, že zaplatíš víc na elekřině a prášku do myčky, než na jaru.
Já hodnotím právě velikou úsporu času a proto ji mám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit