Usínání s brekem 5 měsíců

153
13.6.17 11:01

Usinani s brekem 5m

Ahoj maminky,
mam syna cerstve 5m. Od malicka spi hodne spatne. Ve 4m sme zacli s prikrmy protoze prestal pribirat a trochu i zhubl. Od te doby se spani zlepsilo a misto vstavani treba i 10× denne jsem vstavala 2×. Ted ale posledni tyden zase zlom, nespi vic jak dve hodiny v kuse. Po pulnoci je to pak boj o kazdou minutu…pul hodiny na prsu a usne tak na pul/trictvrte hodiny…me uz kolikrat boli prsa jak je furt taha a cumla nemluve o tom ze jsem nevyspana…ale nevyspanej je i on :( pres den pak usne na pul hodky ale probudi se s brekem protoze chce jeste spat a nejde mu to. V kocaru usina pokazde s brekem…tak 10min krici a usne…je na nem videt jak moc by chtel spat ale proste mu to nejde :( polozi hlavicku spi 30 sekund zas se probudi a rve…mel to nekdo taky tak? Od pul roku chci aplikovat metodu vyrvani myslite ze v tomhle pripade zabere? Vim z to bude tezky ale vzhledem k tomu ze vlastne usina s brekem pokazde od malicka uz jsem na brek zvykla.
A jeste jeden dotaz nechce mi flasku a uz mam malo mlika…jak ho na flasku naucit nebo jakou pouzit? Mam avent…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31286
13.6.17 11:07

No a nemá jiný problém?
Napadá mě horko, teď je přecijen dusno pár dní, možná by pomohlo změnit dudlík, oblečení, osvětlení v místnosti, zavinutí (na to já osobně dám ruku do ohně).
Slyšelas o růstových spurtech? Také by mohlo být…

Jinak náš mladej začal spát jak když ho hodí do vody, když jsem mu začala zavinovat ruce a totálně zatemnila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
13.6.17 11:14

@bajam A zjišťovala jsi, jestli nemá nějaký problém ( bolení, hlad atp) Třeba dcera skoro do půl roka, usnula a za 20, 30 minut vstávala s brekem. Byla potřeba ji zvednout, aby si znovu brkla anebo to šlo spodem. Podstatně pomohlo ukládat ji na bříško. Vyřvávání bych nevolila nikdy, ale když to musí být, přesvědč se, prosím, jestli má miminko veškerou pohodu, než do toho půjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.6.17 11:14

@Mar__tanka1983 Dudlik nema-nechce, teplo taky ne spi jen v pyzamku a bez deky…teplo mu vadi takze pres den byva i jen v pline, svetlo zkusit muzu, zavinovani nesnasi od malicka…ani na porodnim sale nechtel mit ruce v zavinovacce takze tu jsem odbourala asi po 14 dnech…jedine ten rustovy spurt…vecer teda dostava zeleninu a je pravda ze mam pocit ze uz mam malo mlika ale jak prejit na UM kdyz z lehve nic nechce? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
13.6.17 11:40

Taky mu muzou rust zuby, ono to ty prcky boli dlouho predtim, nez jde nejaky zub videt…

• Citovat
  • Upravit
153
13.6.17 11:44

@Jorik81 na brisko bere kapicky a pekne po nich prdi kdyz je nemel kroutil se..ted uz to nedela takze brisko by to byt nemelo…a hlad by mit taky nemel pred spanim dostava zeleninovy prikrm-100g a pak prso tak jedine ze bych mela malo mlika ale pres den nestrada tak se mi to nezda…myslim ze jen proste nedokaze usnout…chce ale nejde mu to a tak breci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15257
13.6.17 11:51

@bajam Třeba mu rostou zuby, proto je nervozní a hodně se budí… Miminka se mění pořád procházejí různýma obdobíma, zkus uspávat jinak než do teď, o vyřvávací metodě se myslím své, k tomu se raději vyjadřovat nebudu :roll: Proč myslíš, že máš málo mlíka? Když je poptávka je i nabídka, kdyby měl hlad, lahev s um nejspíš vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.6.17 11:58

@Alušáček tak treba dneska jsem zkousela odstrikat abych mu zkusila dat zase z lahve a skoro nic neteklo :( ikdyz po zmacknuti jo :( ale kdyby to byly zuby tak ho to boli i pres den ne? A to on je dobrej…jen pak v noci…a problem s usinanim mam od novorozence s brekem usina v kocaru porad…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
13.6.17 12:06

Ja uz to tu nekde psala, mne se 5mesicn dcerka hodne zklidnila, kdyz jsem vysadila dalsi potraviny kvuli prdikum, a prave jsem si taky rikala, ze kdyz to nemeni kapicky tak o prdiky nejde. Navic to cele pusobilo jinak, nez ty „horsi“ jidla, co jsem vysadila pred tim. No a asi pred mesicem jsem zkusila vysadit dalsi veci a opravdu hodne se zklidnila, ted breci jen kdyz ma hlad a jen obcas, kdyz ji neco trapi. Ale nutno rict, ze se taky budi casteji. Ona uz spala celou noc a ted jsme vzhuru dvakrat. Ale prijde mi, ze jak je vetsi, tak ma proste driv hlad. Jinak s brekem se treba budi, kdyz je ji horko, nema to proste rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.6.17 12:09

Hackuju se, mam uplne to same, je porad unavena a neumi usinat… v noci i 15× prso, je to na palici!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.6.17 12:13

Jeste dodavam, ze cim vic je hodin, tom hur usina, tj. rano to jeste jde, ale vecer kolikrat nekolik hodin…

@Dutila píše:
Hackuju se, mam uplne to same, je porad unavena a neumi usinat… v noci i 15× prso, je to na palici!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.6.17 12:14

@Alušáček navic on je pres den v pohode…zacne byt unaveny a knourat mne si oci..v tu chvili kdyz ho dam do kocaru nebo postylky zacne vzlykat…pak to prejde az k breku…hazi sebou ze strany na strany furt si mne oci…usne pak v kocaru tak po 10 min v postylce po pul hodine i vic…takze zuby nebo hlad by to byt nemel, proste neumi usnout…:( Kolikrat se vzbudi po pul hodine a brci ze chce spat a nemuze…dam mu prso a me na kline klidne usne na dalsi hodinu…takze podle me to je problem vylozene s usinanim a spanim…chce spat a nejde mu to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
13.6.17 12:29

Za prvé si myslím, že zelenina večer je špatně. prvnímu to nevadilo, druhýmu jo. když dám zeleninu večer, v noci se kroutí. ani nějak neprdí, ale kroutí se. jedině dávat něco echt nenadýmavýho. což je tak dáně a cuketa, všechno ostatní neprošlo.

dále si myslím, že je přetaženej. dítě by mělo spát před, nebo hned po prvních známkách únavy. tedy né že začne zívat, mne si oči, teprve pak ho přebaluješ a chystáš do kočáru. než je v kočáru, tak je přetaženej. takže vysledovat interval a dávat ho spát dřív.

pokud nemá rád kočár, zkus šátek, nosičku. když v kočáru neůže spát, je přetažejen. když je přetaženej, špatně spí. když spí špatně přes den, je přetaženej v noci a takhle dokola.

zuby VELMI často bolí pouze v noci, přes den ho vůbec trápit nemusí. prdy úplně stejně.

no a na závěr, sorry jako:):), lae dítě ti špatně spí, je evidentně nešťastný a přetažený a ty ho chceš na usnutí nechat vyřvat?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15257
13.6.17 12:43

@bajam Ale to je normální, že miminko neumí samo usnout, mě dcery většinou usínaly u kojení. Jedna první 4měsíce, přes den spala jedině v náruči, položit znamenalo probudit, taky dobře v spaly v jedoucím kočáru, sami v postýlce nikdy :lol: Některá miminky rádi spí v šátku, kamarádky mimčo momentálně spí v takové látkové houpačce, hacka se to jmenuje. Možností je víc, než jen postýlka nebo kočár… Zuby právě bolí hlavně v noci, zkus dát nurofen a uvidíš jestli zabere. Co se kojení týká, dítě si vycucne víc než ty odstříkáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.6.17 12:44

@Alyss1 a co teda vecer kdyz ne zeleninu? Davali sme kasi a ta je taky spatne…
Snazila sem se vypozorovat kdy ho dat spat ale je to jedno…kdyz ho dam dat jeste nez zacne byt unavenej ale vim ze behem 15 minut treba bude dam do kocaru a je dobrej…jak zacne byt unavenej zacne si sudlit oci zacne knucet pak rvat nez usne…kdyz ho dam hned jak zacne jevit znamky unavy tak knuci pak rve a usne…takze je to jedno kdy ho tam dam…bez breku proste neusne…
Kocar nemusi…satek a nositko taky nesnasi a ted mu je tam teplo navic…
Prave dozaz je smerovanej na to zda ho tato metoda neuci usinat bez breku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí