Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den maminky, muzete mi dat tipy na bludicky na spani? Nase 3 leta dcera kdyz se v noci vzbudi s revem, zapnu lampicku a pak zase usne. A s ni i ja. Tak bych to radsi resila nejakou bludickou. Nez lampickou. ![]()
@prdelka184 Koupila jsem noční světlo do zásuvky v Lidlu. Přesně pro tento účel, který popisuješ. Od té doby je klid a noci bez brečení.
@prdelka184 My používáme červenou žárovku do lampičky (máme dvě lampičky, jednu na čtení pohádek a druhou na noc) - červenou proto, že prý červené světlo nenarušuje tvorbu melatoninu - spánkového hormonu a člověk se vyspí lépe, než když si v noci rozsvítí normální světlo. Normální světlo prý přeruší tvorbu spánkového hormonu. Lampičku s červenou žárovkou nemáme u postele, ale asi 3m daleko za dřevěnou bednou, tak vytváří pouze světelný nádech, ve kterém se dítě po probuzení hned zorientuje.
Nedávno jsme to „vytunili“ koupí žárovky na dálkové ovládání - prodávají v hobymarketech - tam se dá červené světlo ztlumit nebo vypnout dálkovým ovládáním. Je to super!
@prdelka184 Manžel koupil v elektru, mají to snad v každém do zásuvky, svítívávala nám celé noci, pak sem ae koupila v nějaké hobymarketu takovou kuželovou lampičku s dysney motivem na baterky, je tam ledka, vydrží hoodně dlouho. Navíc děti se s ní hrají, sou tam tři kotoučky na promítání, dá se vozit, je super
A koukala sem, že je snad v každém tom hobymarketu v oddělení elektro.
Světýlko-bludička do zásuvky z hobymarketu, je to jemné světlo mají různé barvy
Mám Spůku, je super, mění barvy světla a nesvítí přespříliš. Na jedno nabití vydrží neskutečně dlouho.
http://www.ikea.com/cz/cs/search/?…
@prdelka184 Tady to je, je to pro to prtě akorát do ručiček, malý má dva roky a už dávno si s tím umí hrát ![]()
Dekuju moc za tipy a inspiraci.
Urcite obhlidneme a neco poridime.
My mame takovy svitici zviratko z ikei:
http://www.ikea.com/…ts/90150976/
a velka spokojenost. Jsou dve verze, jedna sviti modre/zelene a druha cervene/bile. Meni to barvy a jednu barvu svetla lze vzdy zafixovat, nebo jak to mam rict ![]()
Jo a je to LED, takze to moc nezere a svetla je tak akorat, asi jako kdyz ti sviti poulicni lampa do oken.