Uspávaní 3 měsíčního miminka na rukách

15
13.6.22 08:57

Uspavani 3 měsíčního miminka na rukach

Ahoj chci se zeptat mám 3 měsíční holčičku docela pláče a vzteká se tak jsme ji nosili na rukách až si na to zvykla a teď neusne jinak než na rukách koupili jsme k vůli tomu i hojdavak a taky nic moc někdy usne někdy ne i v kočárku tto samé nevíte jak se zbavit toho houpání prosím o radu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
212
13.6.22 09:26

Ahoj,
mám taktéž dceru 3 měsíce. Přes den to není žádná sláva. Usíná také v ruce za zvuku vysavače. Kočárek taktéž hrůza,
vozím ji ve vajíčku… jediné řešení aby nebrecela. Přes den dá tak 20 min a i to je moc 8o Večer chápe, že postýlka a usíná sama. Rozsvitim jí světýlka jak na Vánoce. Sleduje je a do toho hraje medvídek melodie. Jak se toto snažím navodit přes den, začne se vztekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.6.22 09:43

A tobě to vadí? Já uspávala dceru taky na rukách a nevadilo mi to - naopak, měla jsem jistotu, že takhle mi usne kdykoli a kdekoli, takový rituál. Odnaučila se to sama postupem času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.6.22 10:26

Usinat z pohybu, v kontaktu s telem matky a za urciteho hluku je pro novorozene prirozeny stav, na to je zvykle z bricha, takze bych v prvni rade opustila myslenku, zes ji naucila neco „spatneho.“ Nicmene chapu, ze x hodin denne houpat je narocne, muzes vyzkouset nositko, houpani na mici pro ulevu zadum, nekomu pomaha pevne zavinuti (moje deti to nesnasely, ale na nektere to pry zabere), bily sum, dudlik…ja uspavala prvni rok u prsa, nebo na sobe, nebo v tom kocare, ale to bylo ze zacatku taky jen se stridavym uspechem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.6.22 12:01

Dudlík nechce vůbec na míči skáču v nosítku nosím ale jak to sundam hned se vzbudí večer musím taky nosit v rukách jako nevadí mi to ale bolí mě ruce celkem se přenese tak se ptám jenom na rady u prsa mi taky spávala ale teď jak je větší tak už nechce sama od sebe prostě neusne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.6.22 12:03
@Klariska10 píše:
Dudlík nechce vůbec na míči skáču v nosítku nosím ale jak to sundam hned se vzbudí večer musím taky nosit v rukách jako nevadí mi to ale bolí mě ruce celkem se přenese tak se ptám jenom na rady u prsa mi taky spávala ale teď jak je větší tak už nechce sama od sebe prostě neusne

Já to dělala tak, že když už dítě bylo těžší, tak jsem si s ním sedla (na míč nebo na sedačku), položila si ho zadečkem na nohu a houpala :mavam: Z toho nebolí ruce ani záda (a já takhle hojdala i dítě s 12kg třeba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.6.22 12:17

No je to sranda 😁 😁budu to muset vydržet snad to brzo přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.6.22 14:25

Je to zcela bezne a jeste se to tak desetkrat zmeni. Mne spala mala do pul roku vyhradne v nositku a pri chuzi, pak zase pres den jedine kocarek. Vecerni uspavani se menilo i vickrat. Ja bych z toho nedelala drama, dokud se da jakymkoliv zpusobem uspat a ze se chce trimesicni chovat, na tom nic divneho neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.6.22 15:04

Mně syn 3m usíná přes den jen v nosítku, max kočárek, ale tam je spánek lehký. Můžeš měnit asociace, ale miminko prostě 9 měsíců žilo v pohybu u tebe v břiše, takže pro něj je to prostě přirozené. Zkus přidat další spánkovou asociaci a až časem zkusit odebrat tuhle, ale jak říkám, je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
14.6.22 15:37

Cas, to prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
14.6.22 15:38

@Klariska10 mam epriam, ten je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
14.6.22 15:41

Naprosto normální věc. Je možné nabídnout k tomu houpání další spánkové asociace (kojení, dudlík, šum…)a teprve potom odbourat houpání. Ale jak chcete. Za mě je to normální zaležitost, kterou časem přestane miminko vyžadovat. Mám to vyzkoušené na obou dětech 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
14.6.22 21:48

Dcera vyžadovala uspavani na rukou do 10 měsíců. Musela být zabalená i v zavinovacce… Přešlo jí to samo. Ze dne na den to přestala vyžadovat. Když už byla tezdi. Lehka jsem si s ní do. Pololehu podložená polštáři a opřela si ji o nohu a lehce jsem Houpala nohou a nemusela jsem kyvat rukama… Je to přirozené že usíná za houpání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.7.22 21:17

Malé jsou taky 3 měsíce. Okolo 20:00 dám pusu, položím do postýlky a spinká. Pokud jí nic netrápí samozřejmě. Od malinka si na to zvykla. Tady většina píše, že je to normální. Ale kdo chce po celodenním zápřahu, ještě uspávat mimi na rukách?
Jinak teda zkusila bych kolotoč nad postýlku, uspávacího medvídka. Chvíli ponosit a zkoušet pokládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
8.7.22 21:27

Taky jsem uspávala syna na rukách. Vlastně mi to přišlo úplně přirozené a správné, ze začátku byl v zavinovačce, pak někdy v nosítku a někdy jen tak na rukou. A až kolem prvního roku začal usínat sám. Uteklo to tak rychle a jsem ráda, že jsem svoje miminko neodstrkovala, když mě potřebovalo, i když jsem byla často unavená máma jako snad každá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510