Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hoty1 Uspávání u prsu je celkem nešťastný návyk no. Někomu to nevadí, takže pokud tobě ne, tak směle do toho. Jinak kočárek, šátek, nosítko, bílý šum, zavinování, houpání v náručí… To už musíš vědět ty, co na něj zabírá.
Kdyz tu to co tady pisete tak jsem nesmirne stastna ze jsem od narozeni davala dceru do postylky bez techto uspavani a podobnych veci…
polozim a do chvile spinka…fakt luxus a doporucuji vsem je to mnohem lepsi nez delat svemu diteti otroka..
Po celodenni peci o mimi a starsi dceru jsem fakt rada ze nemusim jeste vecer resit uspavani.. ![]()
@Tunrida
prvni dceru jsem taky uspavala..ale teda jen ze jsem ji drzela za ruku a spala s nami v posteli..ale u druhe jsem byla rozhodnuta ze toto uz zazivat nechci…svoje dite miluju ale ty volne vecery kdy spinka a nemusis uz nic resit jsou k nezaplaceni ![]()
Se spaním přes den to máme podobně, syn má taky 3,5 měsíce a někdy spí přes den jen 2× 20-30 minut, občas se mi ho podaří uspat na 2 hodiny, ale jedině, když usne u prsa. V kočárku někdy nespí vůbec, někdy se podaří 30 minut. Zkouším bílý šum a až dneska poprvé v kombinaci s plenkou přes obličej zabral ![]()
@Lendeš
Bily sum mi zabral, kdyz mel tak tri tydny, pak vubec..ale zkusim to i sou plinkou… ted jsem ho pul hodiny houpala, zpivala a nakonec zabral u prsa… to ale nechci delat jako zvyk, stejne by se jednou musel naucit usnout i bez nej… tak ted chvili posedim a uvidim.. je fakt, ze je asi dlouhodobe pretazenej
snad ho brzy dostanu do „pohody“.
@katule9 u dalsiho miminka se pokusim o to same
nas prdolka byl ale krikloun a tak jsem ho utesovala cele dny i pred spanim a az po case jsme zjistili, ze je asi alergicky na mliko a tak ho asi bolelo brisko a ted uz je na to uspavani zvyknuty ![]()
@Anna0709 a prosim Te, nezprotivi se mu to nositko/satek, kdyz ho tam za den strcim treba 2-3×? V obou mi vetsinou usne po jidle do minuty, kdyz nema naladu, tak do ctvrt hodiny, ale nechci, aby se mu v tom prestalo libit… mozna to zni hloupe, ake je to me prvni miminko a tak si nejsem jista.. dekuju
@katule9 Mně u obou celkem „pomohlo“, že jsem byla po císaři, takže pohybově omezená ![]()
@katule9 píše:
Kdyz tu to co tady pisete tak jsem nesmirne stastna ze jsem od narozeni davala dceru do postylky bez techto uspavani a podobnych veci…polozim a do chvile spinka…fakt luxus a doporucuji vsem je to mnohem lepsi nez delat svemu diteti otroka..
Po celodenni peci o mimi a starsi dceru jsem fakt rada ze nemusim jeste vecer resit uspavani..
Podle metriku ma jen 3 mesice? Dcera usinala sama v postylce cca do 6 mesicu, jako vetsina deti, pak nastal zlom a u usinani jsem musela byt s ni. Takze pockej jeste tak rok a uvidis.
@Tunrida ted jsem to vyjiecne nezkousela, protoze chci, aby ten spanek nejak dohnal
obvykle by zacal hned plakat
ted uz spinka skoro 1,5hodiny a rano spal dve hodky
on mi tak malo spal z docela dlouho, tak me to ted desne mrzi
ale on byl vzdycky az moc aktivni a ted jsem se docetla, ze to je prave jeden z projevu, kdy uz je omjodne pretazenej :-/ zitra zacnu zase normalne zkouset postylku nebo ho oblozit polstarema na posteli, casteji kocarek, satek… ted vypada spokojene, jen se trochu poti
ale to je snad normalni
diky za vse, obcas potrebuju dat takto „hlavy dohromady“, abych rozkryla, co se vubec deje…
@blumen píše:
Podle metriku ma jen 3 mesice? Dcera usinala sama v postylce cca do 6 mesicu, jako vetsina deti, pak nastal zlom a u usinani jsem musela byt s ni. Takze pockej jeste tak rok a uvidis.
Tak u prvního ti tuhle teorii nepotvrdím
Ten usíná sám už 3 roky
V 5 měsících nás ještě natvrdo vyhnal z ložnice ![]()
U druhého se uvidí, tomu je zatím taky 3,5 měsíce ![]()
@blumen píše:
4 mesice nemam metrik, to je asi u prvni dcery ty je bude 5 let
tak jasne nerikam ze to takhle v pohode bude porad, vim ze urcte bude mit obdobi kdy bude trochu problem..ale vim ze budu neoblomna a do postele ji nevezmu, ale budu treba chvili u ni a hladit to jako jo ale prehanet to tedy urcite nebudu…
Tuhle brožuru jsem dostala u prvního syna v porodnici a zachránila mi život
. Žádný chytrý knížky a články mi nepomohly tak jako tohle. Je to tam stručně, věcně a velmi trefně popsaný.