Uspávání 6týdenní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
24.7.13 19:24

Taky mi přijde, že spí hrozně málo, vyzkoušet všechno možné prostředí na spánek - postel, postýlku, kočárek, nosítko (popř. šátek) mě třeba synáček nejlíp spal v kočárku a šátku, doma nespal vůbec, to až teďka od půl roku je schopnej spát doma. tahle malé miminko by mělo podle mě jen jíst a spát, aspoň u nás to tak bylo, malej vydržel vzhůru max. hodinu

Příspěvek upraven 24.07.13 v 19:25

• Citovat
  • Upravit
9989
24.7.13 19:24

Nečtu diskuzi ale co funguje u nás od jejího věku do teď (9 týdnů) - čím lépe spí ve dne tím lépe večer usíná.. Snažím se uspat alespoň na chvilku (klidně v kočárku nebo za pomoci šumu) mezi každým kojením (dva spánky denně jsou málo - natož přerušované) a snažím se, aby byl vždy dvě hodiny před koupáním vzhůru. Pokud usne byť na 10 minut (většinou prostě hlídám, aby neusnul) tak pak zas minimálně hodinu vzhůru, spíš ty dvě.. Dvě hodiny bdění jsou pro něj ideální.. A večer se mu hodně věnuji, chodíme po zahradě, kouká na pejsky, hrajeme si pod hrazdičkou, pokud má řvací tak prostě řve ale hodně jsme spolu. Pak vykoupu, zavinu a nakojím a on spokojeně usíná po položení do postýlky sám (zásadně večer neuspávám u prsa - to maximálně tak v noci po kojení)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
24.7.13 19:26

Jo a ještě jedna věc - u miminek funguje jednoduchá matematika - čím lépe spí přes den, tím lépe spí v noci. Není to logické, ale biologické :-)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
24.7.13 19:30

Mám stejně starého syna a teda když to srovnám, tak tvoje dítě spí přes den hrozně málo. Tak mi spala dcera v roce.
Máte přes den nějaký režim? My teď máme a mám pocit, že usínání je mnohem lepší.
Spí ti přes den taky v postýlce nebo jinde?
U nás malej vstává v 5.30 nakrmí se a kouká :) usne kolem sedmé, spí hodinku pak zase jí. Mezi 10-13hodinou zvládne spát v kuse, občas i tři hodiny, když ho nic nevzbudí.
Koupu před 19.30.Od osmi spí hodinku a pak je vzhůru do 22.-22.30, to ho udržujeme vzhůru i když je trošku ukňouraný. Pak se nají, a dám ho do postýlky do zavinovačky a „nevšímám si ho“.Max. podám dudlík, když začne kňourat.

• Citovat
  • Upravit
4822
24.7.13 19:39

@Jasněnkaa mám stejný názor. Takto malé miminko musí spinkat přes den více. Nevím, kolik hodin spí v noci, jestli spí třebas do 11 dopolko. Ale nějaké zpívání či pohádka je v tomto věku naprd. Já dítě chovala, houpala se s ní na míči. To se nedoporučuje, ale přitom jsem nikdy neměla problém naučit usínat. Již od roka se do postýlky těší a řeknu jen, jdeme spinkat a SAMA jde do postýlky. Takže určo jsem ji nezkazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
24.7.13 19:44

Přes den jí dávám spát do košíku. usne tam tak na hodinku. pořád se ale budí. v mém náručí spíš pláče, než aby se zklidnila. Co jsou ty horka, tak dávam spát do kočárku do stínu pod strom a tam spí celej den. Vzbudí se akorát na kojení, ale stejně mi pak spí špatně v noci. teď teda se stalo něco neuvěřielného. Je 3/4 na osm a malá spí a bez řevu, bez chování, houpání, bez uspávače…to tu ještě nebylo. Jsem zvědavá, jak dlouho jí to vydrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.7.13 21:24

My měli období asi 3 týdny - měsíc, kdy šíleně brečel před každým spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
24.7.13 21:48

@Lonna no tak ji dávej do kočárku, opravdu spinkat potřebuje. Ale nepočítej s tím že se to srovná během jednoho dne, ale když bude vís spinkat, bude klidnější a spokojenější. Co mléko, to ji stačí? není náhodou kolem 6 týdnů spurt? píšeš že blbne dva dny :think:

Mě syn spal pořád, jen nakrmit, přebalit a spát. Dokonce mi večer usnul třeba v 17 hodin, já ho opatrně vzbudila kolem 17.45, vykoupala a o půl 7 zase spinkal.

• Citovat
  • Upravit
689
24.7.13 21:51

Mám stejně starou holčičku a to podobné. Někdy přes den neusne vůbec.. nepláče, většinou ji stačí sledovat kolotoč v postýlce, usmívá se, kouká.. zkusila jsem balon, kočárek, šátek, nosit, houpat, zpívat, zavinovačka vůbec, to je ještě horší.. v podstatě teorie Karpa na ni vůbec nesedí.. řešila jsem to s doktorkou, prý je prostě nespavec.. teď už nepláče, předtím ji nejspíš bolelo bříško.. mám doma všechny kapky co trh nabízí včetně probiotických, polštářky atd. Každé miminko je asi jiné a já už si jakž takž zvykla.. :roll:..a souhlasím, že vyřvat je moc brzo na takové mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.7.13 13:55

Náš spával první dva měsíce taky takhle malinko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
25.7.13 14:01

Tak sice mi mala brzo usnula, ale v 11 uz byla vzhuru a pak kazde dve hodiny. Ted ji nakojim, prebalim a zas place..dam ji tedy spat a budu doufat, ze aspon dnes v noci se vic vyspime.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
25.7.13 20:40

A ještě by mě zajímalo : ještě před týdnem mi spala krásně v noci. Vzbudila se jen jednou, dvakrát na kojení a spala pak krásně až do rána cca do osmi. Teď už tři noci se v noci budí co dvě hodiny na kojení…vrátí se to zase zpátky, kdy se budila jen jdnou za noc nebo…? a čím to je? může to být těma horkama? už jsme to usínání zmákly. Uspávam sice něco kolem hodiny, ale už je to bez řevu.. :) spí mi od osmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
25.7.13 20:44

@CokeLady
Přesně tak.. ale musím být u ní, zpívat, někdy chovat a zpívat.. to zabere. Kouká i v kočárku na procházce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.7.13 20:47
@Lonna píše:
A ještě by mě zajímalo : ještě před týdnem mi spala krásně v noci. Vzbudila se jen jednou, dvakrát na kojení a spala pak krásně až do rána cca do osmi. Teď už tři noci se v noci budí co dvě hodiny na kojení…vrátí se to zase zpátky, kdy se budila jen jdnou za noc nebo…? a čím to je? může to být těma horkama? už jsme to usínání zmákly. Uspávam sice něco kolem hodiny, ale už je to bez řevu.. :) spí mi od osmi.

já myslím, že to se bude měnit, mění se to u nás, u kamarádek… má období, že spí celou noc, pak zas kdy se budí často, pak jen jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
25.7.13 20:53

Teď jsem si přečetla něco o růst. spurtu. To by taky mohlo být ono…je jí akorát 6 týdnů a má poměrně často hlad…tak to jsem klidnější už. tchyně plašila, že má hlad, že mam málo mlíka, vystresovala mě s tím… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí