Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@CokeLady
Přesně tak.. ale musím být u ní, zpívat, někdy chovat a zpívat.. to zabere. Kouká i v kočárku na procházce..
@Lonna píše:
A ještě by mě zajímalo : ještě před týdnem mi spala krásně v noci. Vzbudila se jen jednou, dvakrát na kojení a spala pak krásně až do rána cca do osmi. Teď už tři noci se v noci budí co dvě hodiny na kojení…vrátí se to zase zpátky, kdy se budila jen jdnou za noc nebo…? a čím to je? může to být těma horkama? už jsme to usínání zmákly. Uspávam sice něco kolem hodiny, ale už je to bez řevu..spí mi od osmi.
já myslím, že to se bude měnit, mění se to u nás, u kamarádek… má období, že spí celou noc, pak zas kdy se budí často, pak jen jednou…
Teď jsem si přečetla něco o růst. spurtu. To by taky mohlo být ono…je jí akorát 6 týdnů a má poměrně často hlad…tak to jsem klidnější už. tchyně plašila, že má hlad, že mam málo mlíka, vystresovala mě s tím… ![]()
Je maličká, spaní se jí ještě změní mockrát. Třeba ti za chvíli začne spát lépe, pak přijdou zuby, to bude zas hůř… Taky spaní změní každá nemoc nebo očkování, u nás taky klidně zhoršení na několik týdnů…
Vydrzim…jen jsem potrebovala vedet nebo aspon tusit proc to tak ted ma… ![]()
@Lonna taky se mi uz treti noc budi co 2hodiny, urcite je to tim horkem! Ja doufam ze se to vrati pak zase zpatky. Hele a ja ji davam pres den cajik. Sice ho moc nevypije ale aspon neco! Davam ovocnej normalne co sobe. Mela jsem feniklovej ale ten nechtela, co si budem povidat je hnusnej, jsem ho chutnala. Ale ted jsem ji ho osladila troskou medu a pila ho. Dle dr pry staci kojeni, ale to bych s ni musela bejt napojena hadickama.. ![]()
Taky davam cajik. detskej jahodovej. v techhle horkach urcite. ![]()
@ja_Lena @Lonna myslím, že plně kojené miminko, které prospívá a má dost počůraných plínek čaj nepotřebuje
mám dceru 5měs a jiné tekutiny než MM nezná..ale je fakt, že v těhlech vedrech jí dávám pít každou hodinu…někdy si cucne víc, někdy mín, někdy skoro vůbec…prostě jak potřebuje, ale nečekám až si „řekne“ sama… aspon se tak stimuluje tvorba mlíka
je zvláštní, že si někdy cucne na žízen a třeba za dalších 30min (v obvyklou dobu)už má hlad a to pak pije jak duha. Dobře to ta příroda zařídila ![]()
a ještě k tématu:prcek může mít klidně růstový spurt
Anetka ho měla ve 3 a 6 týdnech…a k tomu buzení..byly i krásné snad 3týdny kdy spala celou noc bez rpobuzení a pk se to ze dne na den zlomilo a začala se budit…v těchto vedrech se budí třeba i za mín než 2hodky, jinak po 3hodinách…ono se to průběžně mění
![]()
@zolycka jenže já mám takový „malý defekt“ my jíme v leže a ne všude to jde. Mě se prostě v sedě nenají, kroutí se mi a nepřisaje se ![]()
@ja_Lena aaaha…no tak to je teda nepraktický
…já měla zas ze začátku problém kojit v leže…tedka tak kojim jen v noci jinak zásadně v sedě v poloze madonky, jiná nám nešla…fotblista a tak
a zkoušelas to konzultovat s nějakou alktační poradkyní, jestli nemáte tu polohu nějak špatně?…vzdyt i do budoucna bude to kojeni v leze vic vic nepraktický
ale aspon ze v nejaký poloze se prisaje a napapká co?
![]()
@zolycka ne nekonzultovala. Ja tak nejak sazim ze az bude vetsi tak se mi lip uvelebi.. Joo to ona saje a basti pekne
@ja_Lena mno..
aby spíš neplatilo, že „zvyk je železná košile“
ono se to nějak vyvrbí
netřeba měnit to, co momentálně funguje dobře ![]()
@zolycka se uvidi ![]()
Holky a jak vam mrnouskove prezily ten ty vedra? Nam z patka na sobotu zvracela a mela 38,8 /a my v sobotu svatba, bracha se zenil/ takze paralenovej cipek, nic jinyho jsem nemela
Chudinka malinka, jeste ze jsme na tu svatbu byly domluveni s hlidanim tchanovcu. Takze ti to odnesly, od 10h s ni byly zavreny u nas doma do 22h a ja co 2-3h dojizdela kojit. Bylo hrozny vedro. Pak jsem koupila jeste nurofen sirup a na noc ji ho dala. Spinkala jen v bodytilku a neprikryta a dorana byla dobra. Pry je nad nasim Usteckym krajem smog tak to mohlo k tomu taky pridat a jeste ta ozonova dira. A kamoska co jeji kluk 3roky mel 40 tak ji dr rikal ze neco radi, ze mel hrozne pripadu. Tak snad uz to ted bude dobry! Tak jsme dnes zalezly doma.
@ja_Lena jsme zalezlé doma, máme zděný, starý, studený domek…takže celý den v pohodě větrám a máme tu 26
kojím každou hodinu, někdy si řekne i dřív, aby měla dost tekutin… takže nás ty vedra naštěstí moc netrápí ![]()
@zolycka my máme taky třeba 6 stupňů rozdílu oproti venku, bydlíme ještě ve staré zástavbě takže docela klimo oproti venku. Ale nějak nás to vedro skolilo… Byla unavená takže prospala celej den, ale už je z toho kočička venku ![]()