Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ja_Lena ta naše je zas číslo…jeslti za dnešek naspala dohromady hodinu, to je moc
už jsem zkoušel i vozit doma v kočárku…marný
řádí pod hrazdičkou, nadává únavou, pak zavře v náručí po době uhoupávání na chvli oči a než se vrátím z WC už je zase čilá…nějak ta teplota venkovní zvyšuje provozní teplotu a rychlost ![]()
@zolycka me dneska spala rano do 8h pak jsme spolu jeste po 9h usnuly, ja vylezla asi po 11h a Klarka to dala jeste do 12h, pak ve 14h usnula do 16h. Takovou ji jeste neznam
Ted drhnu vetrak, sice pozde kdyz uz ty vedra maji koncit ale prece…
To me se mala budila v noci kazdou hodinu a pul.jsrm uplne hotova. dneska spala jen 4 hodky. zkousrli jsme ji uspat, ale jak zavrela oci, tak do 10 minut byla zas vzhuru a je protivna.za pul hodky koupeme, kojime, tak doufam, ze pak usne. Jinak na první zatah spi od osmi cca do jedny rano.pak je vzhuru kazdy dve hodiny
nejak si porad nemuzu zvyknout. :'-(
Lonna: uplně tě chápu, máme 7 týdenního chlapečka, přes den spí max 4 hodiny a v noci se budí po hodině a půl, a k ránu vstává kolem 4 na jídlo, pak se budí v 5 a v 6 pak v 7 to má další juídlo a to už to vzdávám, protože on prostě spát od tý doby nechce, zkoušela jsem kočár, postel, a nic nepomáhá takže jsem s ním vzhůru a vydrží do dalšího krmení a pak mi spí ty 3 hoďky a pak zase do večera nic, chodíme spát kolem 11 večer a on už od těh 4 rána takhle prudí tak je to taky záhul. Včera jsem koupila Nutrilon extra (z porodnice jsme šli s Nutrilonem HA, měli jsme zácpu tak ted krmíme Sunarem Extra). Teď dávám sunar na den a Nutrilon na noc má víc zasytit, v noci mi vypustil jedno krmení a dnes mi spí přes den krásně, spal ráno 3 hodiny, pak mezi krmenim hodinu a teď zase 3 hodiny. Jindy krmím 9krát denně dnes to vypadá na 7 krát. Ještě jsem zvědavá jak bude spát v noci když skoro celý den prospal, zkusila jsem rady holek co tady psali a prostě jsem ho přes den dyndala tak dlouho dokud neusnul, tak snad to bude večer dobrý, protože jindy taky dělá hysterické scény.
Tak naše malá (10 týdnů) se vzrůstající venkovní teplotou nabírá na hyperaktivitě
V noci spinká pěkně, dává 7-10 hodin, jo, máme štěstí. Ráno se napije, jde spát, pak se opět napije a dá ještě tu hoďku, takže je čilá přibližně od 11:30 h. Dneska mi odpoledne 3× usnula u kojení, ale po přendání do postýlky byla do pěti minut vzhůru a chtěla si hrát, nebo nejlépe opět jíst
Tohle je poprvé, co nám odpoledne nespala. Holt jsem si už moc zvykla ![]()
Tak me dneska spi krasne. usnula v devet vecer a spala do tri.ted teda chvili trvalo nez zabrala, ale mohla by to dat aspon do sedmi.bych si vynahradila ten včerejšek
jinak pres den spi docela dobre. musim rict ze od ty doby, co jsem cela nestastna zakladala tuhle diskuzi, mi usina hodne dobre:-D
@Lonna
to mám takhle taky…jen cos e vyděsím, co se jí objevilo za vyrážku, pupínek, že kaká málo..apod…prostě jako provorodička samé nejistoty..a jen co vygoogluju různé děsivé a logické varianty..tak je najendou samo po problému
![]()
@zolycka jo si pripadam jak hysterka ted. desim se ze dite nespi podle brožurky a ejhle…najednou spi. jeste by mohla spat ted. chybi mi tak ta hodinka spanku ![]()
Jak já vám závidím, my dnes vstávali v 1:40, 4:40, 5:40 a 7:40 a to už jedeme 7 týden, hrůza ![]()
@khodinkova ![]()
Nezavidim nic.me takhle vstavala dva dny a byla jsem z toho hotova.ja dam malou v osm spat a v devet jdu ja. a vim, ze ted minimalne 4 hodiny spat budu a s tim uz se da pracovat. Obdivuju zensky co jsou s ditetem samy. Ja nemit partnera, tak uz se nekde houpu ![]()