Uspávání devítiměsíčních dvojčátek

378
6.1.14 12:04

Uspávání devítiměsíčních dvojčátek

Ahoj. Vím že jsou tu asi diskuse ale nemám zas tak moc času, tak prosím o shovívavost. Máme 9.měsíční dvojčátka kluky a děsný problémy s usínáním. Nebylo to vždy. Po narození to bylo sice náročné tak do 3 měsíce, ale pak usínali sami v postýlce a my je chodili kontrolovat, netrvalo to ani dlouho. Tchýně bydlí přes ulici a je u nás každý den, na klukách je doslova závislá. Není špatná.
Ale začalo to tak, že když u nás byla k večeru nebo večer a kluci byli mrzutý tak šup a už je uspávala v ruce.. :? stačilo chvilinku a bylo to. Jenže se to stalo zvykem a já se přiznám že sem to pak také dělala. Přestalo se usínat v postýlce uplně samo, jen na rukách. když jsem se o to snažila, trvalo třeba 2 hodiny..Už nám stojí od necelých 8 měsíců, takže jak se dají do postýlek, mají je vedle sebe a u naší postele, tak začne čoro..Stojí neustále, poskakují a pod. lehnout si to ani náhodou. Vyřvávací metodu jsem vyzkoušela mockrát ale bez úspěchu, jak je nechám dýl plakat nebo stačí že jeden pláče a pak se přídá druhý, tak po chvíli mají úplně záchvaty že se zalikají a sotva popadají dech, takže tato metoda unás nejde. Dudlíky nepoužíváme od narození. Mají necelých deset kilo a uspávání trvá cca od 5 do 45 minut, prostě jak kdy. Nemusím asi říkat jak jsem hotová. Režim mají pravidelný. Několikrát přes den spí, v noci se teda budí a to také jak kdy 1-2 za noc někdy vůbec. Dělám i každý den vše stejně a snažím se dodržet i dobu koupání atd. Někdy se staně že je to v jinou dobu ale to je vyjímečně. Už sem z toho zoufala. Zažil někdo z vás něco podobného, jak jste to vyřešili? Předem se omlouvám že nebudu mít asi čas hned psát reagovat. kluci se budí a bude krmení, takže zase blázinec :mrgreen: Ale jak se sem dostanu, písnu. Děkuji všem co napíšou, poradí.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
6.1.14 12:11

Ahoj, mám taky dvojčátka kluky, 11 a půl měsíce :) Uspávání trvající 5-45 minut mi nepřijde nijak děsivý, dokonce bych řekla, že je úplně normální :) To jsem tě asi moc nepotěšila… U nás jeden syn usíná úplně v pohodě sám - 10 vteřin se vzteká, že je v postýlce, do 2 minut usne. Druhý by rád chodil spát trochu později, tak ho ještě chvíli chováme už ve spacím pytli a zpíváme ukolébavky a tak a většinou jde spát do půl hodiny taky. Chvilku si v postýlce zanadává a za chvilku spí. Doufám, že to takto vydrží co nejdéle. Hodně sil :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.1.14 12:17

@jitkape asi sem to špatně napsala, to uspávání tak trvá nošením na ruce..oba mají přes devět kilo a ted ho nosit v rozmezí 5-45 minut, taky se to protáhne i na dvě hodiny to uspávání, ale né vždy. Z člověka doslova potom teče pot. Když se nechají, řádí třeba tři hodiny..Kolikrát je i necháme pohrát, jenže když je devět večer a oni vydží třeba pak další tři hodiny a pod, tak to je děs. Všude šmejdí, stoupají si a pod, takže pořád u nich a hlídat at nespadnou a pozdě v noci to je nátočné…proto to uspávání na ruce.Jak je to odnaučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
6.1.14 12:26

Ahoj, moji kluci mají teda 18m, ale tohle dobře znám. Bohužel čím jsou starší, tím je usínání horší. Většinou to dělám tak, že je prostě nechám v postýlkách i když pláčou. Nakonec se unaví a usnou. Neříkám, že to tak máme pořád, ale občas to tak dělám, aby si nezvykali, že za něma hned poletím. Ted jsme došli na dobrou věc co nám pomáhá a to, že necháváme svítit malé světýlko, aby neměli tmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.1.14 12:32

@janickazl Už mě omejvají pokud to bude ještě horší. lampičku jim také necháváme, jinak je řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
6.1.14 12:35

@Artik Aha :( Asi bych zkusila mít je sice v náručí, ale přitom pohodlně sedět na gauči nebo tak něco. Ono těžko radit, na každé dítě platí něco jiného. Naši kluci např. vůbec neusnou, pokud se jim v pokojíčku byť jen tlumeně svítí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
6.1.14 12:40

Máme dvojčata 14m a uspávání na rukou jsem zrušila kolem 3m, to fakt nešlo :roll: v té době jsme přešli na „bílý šum“ obávám se, že na to sjou tvoji kluci už staří :think:
Pak se nás osvědčil Estvilova „vyřvávací“ metoda není to o tom nechat děti řvát, ale nechat je samotné a v pravidelných intervalech se vracet, zhruba za 3 dny se to zlepšilo. Jenže pokud stím začneš tak musíš vytvrat, pokud to po 2 dnech vzdáš a za týden budeš chtít zase zkusit bude to trvat dýl než kdybys na první pokus vytrvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
6.1.14 12:49

Horší to není, jen si děti už víc dovolí a zkouší to na nás a ani si nemyslím že to bude horší, každé období má prostě svoje a já to tak beru jak to přichází. Ale prej po druhém roce se to láme a děti si spolu víc vyhrají…, tak se na to těším, zatím je mám neustále za zadkem a to ještě nemluví, to bude pak maso :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
6.1.14 20:17

Ahoj, já mám už 20ti měsíční kluky ale mám pro tebe jednu radu. Dál dělej to co jsi ty i kluci zvyklí, krmení apod. Před spaním jim v pokojíčku vyvětrej, to taky pomáhá. Pokud ani tak neusnou sami, zkus jim při uspávání pustit ukolébavky, kluci mi pak usínali brzo, hodně jin najdeš na youtube. Pokud ani to nezabere, vyčkej času, oni se věčně uchovávat nenechaj. Já teda uspávám momentálně jednoho, byli zvyklí usínat sami bez problémů, ale od tý doby co jsme se přestěhovali a do všeho jim rostli zuby, tak si prostě na to zvyknul, jakmile ho položím do postýlky hned vyleze když má venku žbrdlíka, když ne tak ječí a druhej nemůže spát. Měla bych to jednodušší kdyby usínal taky sám, ale mě to nijak neobtěžuje. Já si s ním lehnu v obýváku na gauč, zapnu pc, jemu pustím ukolíbavky, pusinkuju ho, tulíme se a já si dělám na pc co je potřeba a on je takhle spokojenej. Já si hoďku oddychnu a v práci pokračuju později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.1.14 23:25

@Maia22 Ahoj.Já už třetí noc zažívám peklo, pořád se budí, chvilkama řvou ze spaní, nevím co tak náhle. nemáme ještě ani jeden zub, tak možná to bude tím že začínají zoubky..jeden jí hezky, druhý posledních pár dní málo, odmítá ze lžičky, sní jak kdy a mlíko taky nic moc. Před spaním větráme, jsme na to zvyklí..už jsme vyzkoušeli hodně. ukolébavky vyzkouším, dříve ten 1-2 měsíc usínali u fénu, tedy náhrála sem fén asi 15minut do mobilu, a pořád jim to pouštěla. Pak usínali krásně sami do toho 5 mésíce, potom ten zlom a nošení na rukou :zed: u nás když si je vezmem do postele at oba nebo jednoho, tak okamžitě se někam škrábou, jako na čelo postele, vypínač a perou se s peřinou, to mají rádi, takové to chumlání v ní. Takže ani v naší posteli neusnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
7.1.14 23:36

@Artik No myslím si podle toho co píšeš že tutově jim porostou zuby. Přesně tohle dělají kluci vždycky taky. Naštěstí už maj skoro všechny. Teď s tim ani nenaděláš nic, pouze to že je uspíš tak jak oni chtějí jen aby byl klid, ale neni to nic divnýho. Je to normální, mají bolístku tak potřebujou maminku, ale i tak přeju pevný nervy. Kluci se v tomhle období vztekali kvůli všemu, i třeba že jim upadla hračka tak byl hned řev :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.1.14 23:44

@Maia22 S hračkama to znám :mrgreen: je to u nás jako přes kopírák co píšeš..když jim něco je, tak bych je nosila klidně do rána, ale když jsou ok a tak bych si přála přijít na to, jak na ně, jak je naučit usínat..snad se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí