Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
prosím o radu. Mám 13m chlapečka a už nevím co sním v noci dělat. Do 6m spal naprosto krásně. Budil se max 2× za noc na mléko. V 7m přestal chtít mléko a museli jsme přejít na kaše. Ze začátku byl spánek v pořádku, ale od 9m se stále v noci budí a chce pít i třeba 10× za noc.Byla doba kdy se napil a hned zase usnul, ale poslední měsíc když ho chci položit spícího zpět do postýlky okamžitě začne plakat. Musím ho zase pochovat nebo uhoupat v náručí. To opakujeme třeba i 3hodiny pořád dokola. Doktorka mě říkala že pokud už ho nekojím a má pevnou stravu měl by už vydržet celou noc spinkat, maximálně se prodit jednou na pití. Po zdravotní stránce je uplně v pořádku a že by se zoubky prořezávaly takhle dlouho v kuse mě je divné. Máte někdo prosím pro mě nějakou radu. Díky moc
Ahoj,
já ti tedy moc neporadí, ale chce tě jen ujistit, že v tom nejsi sama. Máme doma totéž a také nevím čím to je. I když u nás se občas povede výjimka, že spí celou noc, ale těch je poskrovnu. Všichni ale říkaj, že se to časem zlepší, tak čekám
sice už nějak dlouho, ale pořád čekám?-)
Jamie. j:jo to se u nás taky povede, že spinká celou noc.Ale to už musí bejt. A to už se já spíš chodím dívat jestli dýchá, že je mě to divné.
Máme to samé, jen s tím rozdílem, že malému je 27mesiců.
Trvá to už čtvrt roku, jednu noc se probudí, vypije mliko a spí dál, další noc vypije klidně i celou termosku a trvá i dvě hodiny než znova usne.
Předtím spal krásně celou noc. ![]()
Veny1:to mě ani neříkejte. Už jsem slyšela, že na nespavost jsou i nějaký homeopatika.Tak nevím jestli máme někam zajít a něco takového zkusit.
@syddny Ono s těmi homeopatiky je to trochu složitější. Musí se přesně určit které, jinak je to k prdu. Já zkoušela jen Chamonillu, ale bez úspěchu. ![]()
Dle mého je to jen nějaký blbý období, které časem zkončí. Jediný, co jsem vypozorovala, že dokud jsme mohli běhat venku celý den, spal krásně. Jak se začal krátit den, začalo se zhoršovat spaní. Jiným způsobem si to zatím nedovedu vysvětlit. ![]()