Noční mlíka

109
2.1.14 08:54

Noční mlíka

Ahoj maminky,
Prosím zda byste mi nepřispěly svými názory a zkušenostmi.
Mám třinátcti měsíčního syna. Stale se budí v noci na mléko jak miminko přesně každe tř hodiny. Navíc dávky postupně zvyšuje. Vypije už klidně 200 ml. Za boha to emůžu odbourat. Dudlík mi plive. Pohlazení neuklidní. Když dám mléka míň řve jak tur. Když mléko nedám. Řve jak tur. Pokud není nemocný, jinak mezi mlékem spí krásně nebudí se. Dnes už si umí držet flašku, tak mu jen udělám mléko, on si ho sám vypije a sám usne. Není to o tom, že se nějak nevyspím, ale spíš mám pocit že už by neměl tak pít v noci. Přes den taky dlabe pět šest jídel nemám problém. Přes den teda již pije čaj. Mlíko dávám jen na odpolední spaní. Máte někdo podobnou zkušenost jak z toho ven???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
2.1.14 09:00

Prostě nedat. Pohladit, odejít. Pokud nezsne, samozřejmě bude řvát, chvilku nechat, znovu pohladit, odejít. A tak dokola, dokud neusne. Musíš být vytrvalejší než on, pochopí to. Hlavně ale mlíko nedat ani po hodině, co neusne!!! Pak si bude myslet, že musí dlooooooouho řvát, aby dostal mlíko. Naše to pochopila hned, druhou noc už to ani nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
2.1.14 09:05

Tak máme ten samý problém, synovi je 25měsíců a stále se v noci budí na jedno mléko. Zkoušeli jsme již i náhradu čaj, vodu, doktorka radila sifon, že se dítě zalekne a už se nevzbudí (má to vyzkoušené na svém dítěti), ale přijde mi to drsné. Když synovi není dobře, mléko zaspí. Ale to je jen pár dní do roka. Také jsme to moc řešili, ale nakonec ho necháváme být. V mléce má vitamíny, které v potravě nemá - má problémy i s jídlem samotným. Nepomáhá ani nacpat kaší na noc, nebo něčím, co zasytí. Prostě chce jen mléko a pak krásně zase usne a spí až do rána. Když dostane mléko až kolem 5hod, zasytí se a spí i do 8h. Když vstane na mléko ve 3hod, vstáváme v 6 :) Je jak hodinky :)Zatím jsme metodu nedat vůbec a vydržet to i několik dní nezkoušeli, nemáme na to, 2 - 3 noci nespat. Možná by to pomohlo, ale zatím to neřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.14 09:11

Já zkušenost mám, ale už tu budu dneska za radikálku. Ve vedlejší diskusi mi přijde divný uspávání dítěte v kočárku vedle postele :mrgreen:

K tomu mlíku. Buď ti to je jedno a dál budeš chystat v noci mlíko, dokud bude dítě chtít, nebo to to jedno není, chceš spát a noční mlíka utneš. Nic mezitím není. Ani méně mlíka, ani voda, ani čaj. Já oblbnout nezkoušela, ale co tu čtu, tak to zpravidla nezabere.
Já utnula noční krmení s koncem nočního kojení. Prostě nechtěli prso, to znamená nemají hlad, to znamená nelítám se sunarem. Stálo nás to pár nočních zakňučení, ale je fakt, že moji kluci byli mladší. Takhle velké dítě (13m, 25m) nemá v noci hlad a je to jen zlozvyk. Záleží na matce, jak se k tomu postaví, já odmítala chystat mlíko jen tak z plezíru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.14 09:12

A kromě toho, noční popíjení sladkýho mlíka není nic extrovního na zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
2.1.14 09:17
@termij píše:
Ahoj maminky,
Prosím zda byste mi nepřispěly svými názory a zkušenostmi.
Mám třinátcti měsíčního syna. Stale se budí v noci na mléko jak miminko přesně každe tř hodiny. Navíc dávky postupně zvyšuje. Vypije už klidně 200 ml. Za boha to emůžu odbourat. Dudlík mi plive. Pohlazení neuklidní. Když dám mléka míň řve jak tur. Když mléko nedám. Řve jak tur. Pokud není nemocný, jinak mezi mlékem spí krásně nebudí se. Dnes už si umí držet flašku, tak mu jen udělám mléko, on si ho sám vypije a sám usne. Není to o tom, že se nějak nevyspím, ale spíš mám pocit že už by neměl tak pít v noci. Přes den taky dlabe pět šest jídel nemám problém. Přes den teda již pije čaj. Mlíko dávám jen na odpolední spaní. Máte někdo podobnou zkušenost jak z toho ven???

mám, dělala mi tohle nejstarší dcera přesně ve 13-ti měsících, dej večer kaši, za hodinu láhev mléka na dobrou noc do postele-hami hajaja, nutrilon goodnight apod a když se v noci vzbudí, tak prostě nic, dvě noci bude řvát a pak budeš mít klid, chce to pevné nervy, ale jinak to nejde, v noci se určitě nebudí hlady, držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
2.1.14 09:28

Syn je na UM od 4měs, takže nešlo utnout mléko jen tak s kojením. Také je od 4měs sám v pokojíčku, takže vzájemné buzení nebo závislost není. Mléko vyžaduje i přes den, když má hlad. Myslíme si, že se budí hlady i v noci, protože přes den jídlo nejí a nic do něj nedostaneme…to by bylo zase na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
2.1.14 09:35

Já to teď řeším s 25měsíční.. nemyslím si, že by se budila hlady. Pije mlíko pořád z lahve s dudlem a je to spíš zlozvyk. Takže jí ho prostě v noci nedám.
Sice začne okamžitě řvát jak tur, ale docela brzo zas pochopí že mlíko prostě nebude, otočí se a spí.
Takže nedat, vydržet, pochopí to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.1.14 09:52

Kdyby to bylo jen jedno tak bych to asi neřešila ale tři? Já právě taky moc nemám na to nedat mu a vydržet, pokud nebudu spát týden tak mě to zabije..nevím ani jednou noc kdybych se nevyspala. Jsem na něj uplně sama přítel je pracovně mimo, takže musím fungovat 24 hodin a přestava, že tři dny nespím a nechávám ho vyřvat no to nevím teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.1.14 09:55
@Hejhulka25 píše:
mám, dělala mi tohle nejstarší dcera přesně ve 13-ti měsících, dej večer kaši, za hodinu láhev mléka na dobrou noc do postele-hami hajaja, nutrilon goodnight apod a když se v noci vzbudí, tak prostě nic, dvě noci bude řvát a pak budeš mít klid, chce to pevné nervy, ale jinak to nejde, v noci se určitě nebudí hlady, držím pěsti :kytka:

Jej dávám kaši a za pul hodky mlíko sní toho tunu, pak se vzbudí ve 12 ve tri v sest a spí tak do osmi, a co je zajímavý v pul deváty normálně snída a sní celý chleba nebo 250 g presnídavky nechámu kam to dává..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.14 10:00
@Wikky píše:
Syn je na UM od 4měs, takže nešlo utnout mléko jen tak s kojením. Také je od 4měs sám v pokojíčku, takže vzájemné buzení nebo závislost není. Mléko vyžaduje i přes den, když má hlad. Myslíme si, že se budí hlady i v noci, protože přes den jídlo nejí a nic do něj nedostaneme…to by bylo zase na jinou diskuzi.

Můj dvacetiměsíční syn má taky mlíko přes den, 3× denně po 250ml. Doháníme tím, co nechce jíst normálně, protože má zrovna nežrací období. Ale prostě jsem ho zvykla na to, že v noci se nejí. Od 7,5m, kdy už nechtěl moje mlíko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.14 10:01
@termij píše:
Kdyby to bylo jen jedno tak bych to asi neřešila ale tři? Já právě taky moc nemám na to nedat mu a vydržet, pokud nebudu spát týden tak mě to zabije..nevím ani jednou noc kdybych se nevyspala. Jsem na něj uplně sama přítel je pracovně mimo, takže musím fungovat 24 hodin a přestava, že tři dny nespím a nechávám ho vyřvat no to nevím teda..

Však nebude řvát celou noc, taky potřebuje spát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.1.14 10:06

No právě, že jsem to jednou zkoušela a budil se každou pul hodinu celou tu noc…pak byl celej den šílene protivnej jak byl nevyspalej, takže po druhy se přiznám jsem neměla odvahu to zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.14 10:15
@termij píše:
No právě, že jsem to jednou zkoušela a budil se každou pul hodinu celou tu noc…pak byl celej den šílene protivnej jak byl nevyspalej, takže po druhy se přiznám jsem neměla odvahu to zkoušet…

No jo, to by chtělo vydržet, jinýho s tím asi nic neuděláš. Je to válka nervů :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.1.14 10:21

Ten muj je taky prave na um ale hlady nevi to asi opravdu totez nebude pres den ji dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí