Separační úzkost jako příčina nespavosti 11měsíční dcery?

3792
30.12.13 21:28

... Separační úzkost?

Zdravím vás maminky :mavam:

Chtěla bych znát váš názor… Mám holčičku, za týden jí bude rok. Zatím tedy kojená usínala až do nedávna úplně sama, ráno, odpoledne, večer. Stačilo položit do postýlky a za 5 minut spinkala. Budila se celkem často na prso, ale to stačilo nakojit a spalo se dál…

Nevím, zda to souvisí, ale byly jsme nedávno asi 3 noci v nemocnici, kde si zažila své. Ale spaní tam také nebylo tak zlé, jako teď.

Jsme asi 14 dní doma, po návratu z nemocnice asi týden spinkání, na jaké jsme byli zvyklí. Potom, ze dne na den šílený zvrat, při položení do postýlky katastrofický řev, jakkoliv ji položím do postýlky i za polospánku, spánku se hned se probouzí, zoufale pláče, natahuje ruce a volá mě, když ji vezmu, drží se jako klíště. Zkoušela jsem nosit, číst pohádku, držet ji za ruku, nic nepomáhá. Nejdříve jsme si myslela, že ji něco bolí, ale tohle není bolestivý pláč. Dnes po pár dnech si dala říct a usla v mé posteli, kde mi teda spí (uvidím, co se stane, až zjistí, že tam nejsem), vím ale, že takhle to prostě nepůjde, nehledě na to, že mi může při probuzení spadnou z postele.

Máte někdo podobou zkušenost a jak jste ji řešili?

Já když ji nechám plakat, tak ona po chvíli přestane, ale za půl hodiny se to opakuje a to trvá třeba i několik hodin. Probouzí se a zase usíná… Myslíte, že to může být separační úzkost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
30.12.13 21:32

Je to běžné, že se mění jejich spánek a všechno, a nemůžou jí trápit zoubky??? bříško?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
30.12.13 21:35

Ja myslim, ze muze. Mladas mi to taky dela. Nekdy, kdyz se vzbudi, tak tam jde manzel ale Adam odmita usnout, takze musim prijit ja a to usne hned. Dela to uz cca 3 mesice. Podotykam, ze pre den kdyz me nevidi, tak je mu to jedno a je cislo jedna tatinek ale v noci je to opacne :think: malemu je 11,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
30.12.13 21:38

@verrda Ahoj,separacni úzkost urcite ne, ta zacina kolem 7.mesice, tusim. Tohle vypada na nasledky z pobyti v nemocnici a hodne bolava dusicka. Ja na tvem miste btch si malou klidne nastehovala do postele, samozr. zaridit tak, aby nespadla, hodne tulit, kojit a byt tu pro ni. Detska dusicka je moc citliva! Mnoho uspechu, klidne spani a tobe pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.12.13 21:39

Spanek se nam zmenil mockrat, tohle je jine :-( Zoubky ji rostou, ale nemyslis si, ze by plakala od bolesti. Muze byt precitlivela, to je taky fakt, nevidim do ni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.12.13 21:50

@charlottee dekuju… No snad to brzy prejde. Opravdu se mi nechce to resit vyrvavanim! :-( Tu nemocnici si budu dlouho vycitat, mozna zbytecne jsem ji tahala na pohotovost! No snad to ta moje kocicka pochopi, ze jsem tu pro ni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
30.12.13 21:51

S tou nemocnicí to může, ale nemusí souviset. Moje dvě měly tolik různých fází usínání - od pěti minut sami až po hodinu za asistence, v mojí posteli, ve svojí posteli… Já měla vždycky postýlku hned vedle postele a vyndané šprušle směrem k posteli, takže mohli přelézt, kdykoli chtěli. Nenechávala bych plakat, prostě bych chodila spát s ní :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
30.12.13 21:55

Verrda: A co bylo male, jestli se mohu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
30.12.13 21:56

@verrda nic si nevycitej a vyrvavat nenechavej! Sup spolu do pelíšku, hladit, konejsit a zase bude dobre. Jsi pro ni jediná jistota a sice to je obcas dost vycerpavajici, mysis tu byt pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.12.13 21:57

@Káka74 zrovna to resim s manzelem, ze vytahneme starou postylku a oddelame sprusle, aby mohla byt hned vedle me. Pred chvili procitla a musela zase za ni pod perinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.12.13 22:02

I my vyřešili náhlé noční křiky odděláním šprušlí a přiražením postýlky k mé posteli. Pomohlo to a další děti tak spávaly už od narození. Navedla nás na to lékařka - říkala, že malý zažíl něco co nezvládl psychicky zpracovat, že doporučuje vzít je k sobě do postle nebo nějaká homeopatika, což jsme zavrhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
30.12.13 22:02

@verrda U nás to fakt fungovalo dobře. Já ležela vedle a když se chruli, stačilo je pohladit, nebo jen na ně promluvit a byl klid. Starší ani neměla moc potřebu vylézat, stačilo jí, že tam jsem. Mladší tedy lezl ke mě docela dost. Ale když usnul tvrdě, nebyl problém ho zase odšoupnout 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.12.13 22:11

Holky, měla pár dní „jen“ vysoké teploty. Bylo to v pondělí ráno, když jsem měřila naposledy a byla bez teplot. Pak odpoledne po odečtu 39,4 tak jsem si říkala, zavolám do nemocnice (moje dr. už nebyla v ordinaci) co dělat, kdyby byly v noci 40 (což ona vždycky mívala v noci o dost víc). No a tam mi sestra řekla, ať se radši přijdeme ukázat, že za to nic nedám. No ve snu by mě nenapadlo, že si nás tam nechají, já chtěla jen poradit, měla jsem strach z křečí, manžel je jako dítě měl. Takže si nás tam nechali. Vím, že je to prostě blbost, ale jen to píchání té kanyly trvalo 15 min. Přes dveře jsem slyšela tu hrůzu. Malá jak mi ji donesli byla úplně mimo. Rozpíchané obě ruce (to jsem jako zjistila až doma, ty modráky), ale tak jako vím, že u dětí se to blbě dělá. Navíc jí tam prý preventivně píchli ucho (což jsem taky nepochopila), každý den nějaké vyšetření a stejně na ho*no přišli. Každý den jsem se modlila, ať se mi osype a je z toho 6 nemoc, ať můžeme domů. No doma se mi zřejmě osypala, jen nevím, zda jsem si to už nevsugerovala… No prostě matka posera, ale co už…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.12.13 22:14

@verun1 @Káka74 Holky supr, zítra už bude spát v novém…

Možná to bude fakt tou nemocnicí, jen mne mate, že týden po propuštění byla v pohodě a až po týdnu toto. A to nás za týden čeká očkování, už se nemůžu dočkat!!! :zed: :zed: :zed: Nejradši bych se na to vypr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
30.12.13 22:15

Já si myslím, že to bude psychického původu - bohužel následek stresujícího zážitku v nemocnici. :,( Asi to bude chtít čas než se to zase srovná a bude potřebovat hlavně tvoji přítomnost. Držím pěsti at je brzo lip. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí