Problémy s nočním spaním

167
30.12.13 08:32

Problémy s nočním spaním

Dobrý den,

prosím všechny maminky o názor, pčípadně zkušenost a radu…

Mám pětiměsíčního syna, od narození velmi až extrémně hodné miminko. Donedávna spinkal celou noc od 19.00 do 6.00 až 7.00, posledních pár nocí bylo ale strašných. Usne normálně a tak do deseti krásně spí, pak to ale začne. V postýlce sebou neuvěřitelně hází, ze spaní příšerně ječí (ale nevzbudí se úplně), pomáhá jen dudlík a držet ruce, aby se tak strašně nemrskal. To se opakuje po hodině i půhodině. Tak ve tři se vzbudí úplně, to teda dostane mlíko, ale stejně je pak dvě hodiny vzhůru a pobrekává a fňuká. Potom tak v pět usne a opět s pláčem ze spaní vydrží pospávat do osmi. Přes den je pak samozřejmě protivnější, protože byl zvyklý mnohem víc spát. Zkoušeli jsme ho více i méně obléct (teplo, zima), ale nepomáhá nic.

Děkuji za jakoukoliv radu či pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
30.12.13 09:04

Zuby nebo prostě není schopen zpracovat narůstající množství vjemů. Mladší bude mít rok a období špatného spánku přichází a odchází. Zkusila bych gel na zuby a jinak radím vydržet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.12.13 09:08

Nejspíš zuby :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.12.13 09:10

@JanaTý Tak přesně tohle nás postihlo, když byly malýmu 3 měsíce a kousek a ještě ho to nepustilo :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
167
30.12.13 09:14

Zuby mě napadly, dásínka oteklá nemá, no gel asi večer zkusím. Ještě mě napadlo, od ukonč. čtvrtého měsíce zavádím příkrmy a přijímá je velmi dobře, takže teď už má k obědu 200-250g zeleniny a k dopo svačině 200g ovoce. A jak sebou pořád tak hází… jestli ho něco nenadýmá. Možná kdybych dnes zkusila vynechat zeleninu k obědu a dala mu už dnes jenom mlíko??? (teď měl banán). Co myslíte, má smysl takhle experimentovat a dělat mu v tom zase hokej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.12.13 09:49

@JanaTý To bych asi nedělala. Píšeš, že je to posledních pár nocí a příkrmy jí už měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
30.12.13 09:56

@JanaTý
Já bych to nedělala, pak by mohl být hladový, mlíčko by mu už nemuselo stačit.
Vidím to stejně jak holky, zoubky :) zkus mu dát gel případně něco od bolesti na noc pro klidnější spaní, a uvidíš :) pevné nervy, my si zažily něco podobného! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
81
30.12.13 11:32

Není to těma Vánocema? Trochu jiný režim, návštěvy, nové hračky, hold hodně vjemu a on se s tím pere? Nebo zoubky. Pevné nervy, za pár dní to přejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
30.12.13 13:17
@Missy_X píše:
@JanaTý
Já bych to nedělala, pak by mohl být hladový, mlíčko by mu už nemuselo stačit.
Vidím to stejně jak holky, zoubky :) zkus mu dát gel případně něco od bolesti na noc pro klidnější spaní, a uvidíš :) pevné nervy, my si zažily něco podobného! :mavam:

A myslíte, že mu můžu dát ten Nurofen, i když si nejsem jistá, že to jsou zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.12.13 13:26

@JanaTý Tak pokud nemá třeba teplotu, nic takového bych do něj nervala. Zkusila bych raději ten gelík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
30.12.13 13:28

@JanaTý
Já to udělala, bylo vidět, že ho to bolí a hodně trápí.
Nevím jak je na tom přímo nurofen, koukni do příbalového letáku zda je tam napsané, že je vhodný dávat při bolesti zubů.
Nám gel nepomohl.

• Citovat
  • Upravit
167
30.12.13 13:32
@AliTad píše:
@JanaTý Tak pokud nemá třeba teplotu, nic takového bych do něj nervala. Zkusila bych raději ten gelík.

No, taky si právě říkám… zkusíme gel a uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
30.12.13 13:33
@Missy_X píše:
@JanaTý
Já to udělala, bylo vidět, že ho to bolí a hodně trápí.
Nevím jak je na tom přímo nurofen, koukni do příbalového letáku zda je tam napsané, že je vhodný dávat při bolesti zubů.
Nám gel nepomohl.

Děkuju, zkusím preventivně ten gel a uvidíme v noci, co se bude dít… je mi ho líta, chudáčka, byl zvyklý spát celou noc a ted se tráí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
30.12.13 13:35

@JanaTý
Já vím, ono to bolí. Můj chlapeček se trápil když mu rostly první horní zoubky.
Tak držím palce at je brzy zase klidný a spokojený. :)

• Citovat
  • Upravit
211
30.12.13 18:58

Máte za sebou už nějaké očkování? Mně dcera spávala do 6 měsíců krásně, budila se 1× za noc. V 6 měsících dostala první očkování a od té doby je to v hajz… Začala se 15× za noc budit, ječela, brečela, nepomáhalo nic kromě kojení. Následující rok byl v noci dost krušný. Pak to omezila na 5 probuzení za noc. Teď (2 roky a 4 měsíce), když mám kliku, tak se probudí jednou, když mám smůlu, tak 4×. Ale už stačí jenom dát vyčurat a pochovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí