Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KPKristy píše:
No jo, to by chtělo vydržet, jinýho s tím asi nic neuděláš. Je to válka nervů
ok, když se to tedy rozhodnu odbourat, myslíš že je dobry zrušit hned ty tři mlíka a nebo mu přece jen uprostřed noci aspoň jedno dát? co když přece jen bude mít hlad? já si někdy řikám vzhledem k tomu jak se futruje přes den, že má třeba opravdu hlad
@termij píše:
ok, když se to tedy rozhodnu odbourat, myslíš že je dobry zrušit hned ty tři mlíka a nebo mu přece jen uprostřed noci aspoň jedno dát? co když přece jen bude mít hlad? já si někdy řikám vzhledem k tomu jak se futruje přes den, že má třeba opravdu hlad
Tak já nevím, ale jestliže dostane normální večeři, kterou sní (kaše, polévka, maso s přílohou, chleba s něčím nebo co já vím), a pak ještě mléko, tak by měl do rána vydržet. Podle mě nemůže mít hlad, ale určitě jsou i názory, že může. Já myslím, že nemůže. Hlad v noci mívají miminka, která nejí nic jinýho, než mlíko, popřípadě lehce stravitelné mateřské mlíko. Pokud batole normálně jí a má denně 500ml mléka, tak by mělo v noci vydržet ![]()
@KPKristy píše:
Tak já nevím, ale jestliže dostane normální večeři, kterou sní (kaše, polévka, maso s přílohou, chleba s něčím nebo co já vím), a pak ještě mléko, tak by měl do rána vydržet. Podle mě nemůže mít hlad, ale určitě jsou i názory, že může. Já myslím, že nemůže. Hlad v noci mívají miminka, která nejí nic jinýho, než mlíko, popřípadě lehce stravitelné mateřské mlíko. Pokud batole normálně jí a má denně 500ml mléka, tak by mělo v noci vydržet
Pres den ma jen stovku a pak vecer pred spanim stovku vic do toho sebe nenarve po ty kasicce jinak ma vsechno varena jidla s masem presnidavky chleba jogurty sem tam piskot pred den v podstate ji kazdy tri hodky taky neli dve dneska me dokonce dotahl s brekem k zidlicce ze uz chce jako obed a skutecne snedl cely obed tak asi mit hlad nemuze kdyz se tak porad cpe:)
@termij, je prostě zvyklý dostat v noci mlíko, když se probudí a probouzení s tím jde ruku v ruce - čeká to mlíko. Časem to stejně přejde samo, to jo, teď záleží na tobě, jestli tě to pořád baví a bůhví, jak dlouho to ještě bude vyžadovat. Podle toho musíš konat ![]()
@KPKristy píše:
@termij, je prostě zvyklý dostat v noci mlíko, když se probudí a probouzení s tím jde ruku v ruce - čeká to mlíko. Časem to stejně přejde samo, to jo, teď záleží na tobě, jestli tě to pořád baví a bůhví, jak dlouho to ještě bude vyžadovat. Podle toho musíš konat
no to teda nebavi, asi to teda zkusim proste nedat, ale myslim ze vydrzim tak dve tri noci a pak se zhroutim
jako pres den mu odolam, kdyz si umane neco co nesmi tak ho necham rvat driv nebo pozdeji prestane, uz zacina pekne lumpacit to jo
ale v noci to bude tezke jaj..
@termij píše:
no to teda nebavi, asi to teda zkusim proste nedat, ale myslim ze vydrzim tak dve tri noci a pak se zhroutimjako pres den mu odolam, kdyz si umane neco co nesmi tak ho necham rvat driv nebo pozdeji prestane, uz zacina pekne lumpacit to jo
Tak pokud vydržíš dvě tři noci, už ho to zaručeně přestane bavit. Nebude ječet věky! Jen je důležitý to po první noci nevzdat. Držím palce, a pak napiš! ![]()
@termij píše:
Jej dávám kaši a za pul hodky mlíko sní toho tunu, pak se vzbudí ve 12 ve tri v sest a spí tak do osmi, a co je zajímavý v pul deváty normálně snída a sní celý chleba nebo 250 g presnídavky nechámu kam to dává..
bohužel budí se ti ze zvyku, dítě od půl roka nepotřebuje v noci jíst ani pít, pokud mu dáváš jenom ho v tom podporuješ
dítě si zvykne a naučí se na režim a rituály a pro něj je momentálně režim mít v noci 3× mlíko, to nemá ani novorozenec
@termij píše:
no to teda nebavi, asi to teda zkusim proste nedat, ale myslim ze vydrzim tak dve tri noci a pak se zhroutimjako pres den mu odolam, kdyz si umane neco co nesmi tak ho necham rvat driv nebo pozdeji prestane, uz zacina pekne lumpacit to jo
udělej mu řidší krupicovou kaši nebo dej čaj, nebude se mu to líbit, ale když vydržíš, zjistí, že nic dobrého nedostane ![]()
Tak jsem přišla nahlásit noční vývoj událostí ![]()
Malej se vzbudil o 24:00 jako vždy, mlíko jsem nedala nabízela jsem čaj, nejdřív nic pak teda kapituloval a vypil asi 150 ml čaje načež usnul. Dala jsem mu ho do ručiček, aby věděl že žádný tuli tuli ven z postýlky. Vzbudil se o půl druhý to už čaj nechtěl, řval asi 20 minut pak se otočil a spal až do šesti!! Jsem myslela že omdlím
takže super fakt nemá v noci hlad. V šest jsem mu teda už mlíko dala aby se ještě v klidu dospal a nebyl protivnej, ale věřím, že se časem i přes to dostanem..:)
@termij píše:
Tak jsem přišla nahlásit noční vývoj událostí
Malej se vzbudil o 24:00 jako vždy, mlíko jsem nedala nabízela jsem čaj, nejdřív nic pak teda kapituloval a vypil asi 150 ml čaje načež usnul. Dala jsem mu ho do ručiček, aby věděl že žádný tuli tuli ven z postýlky. Vzbudil se o půl druhý to už čaj nechtěl, řval asi 20 minut pak se otočil a spal až do šesti!! Jsem myslela že omdlímtakže super fakt nemá v noci hlad. V šest jsem mu teda už mlíko dala aby se ještě v klidu dospal a nebyl protivnej, ale věřím, že se časem i přes to dostanem..:)
No vida! To by bylo fajn, kdyby to tímto uzavřel ![]()
@termij píše:
Tak jsem přišla nahlásit noční vývoj událostí
Malej se vzbudil o 24:00 jako vždy, mlíko jsem nedala nabízela jsem čaj, nejdřív nic pak teda kapituloval a vypil asi 150 ml čaje načež usnul. Dala jsem mu ho do ručiček, aby věděl že žádný tuli tuli ven z postýlky. Vzbudil se o půl druhý to už čaj nechtěl, řval asi 20 minut pak se otočil a spal až do šesti!! Jsem myslela že omdlímtakže super fakt nemá v noci hlad. V šest jsem mu teda už mlíko dala aby se ještě v klidu dospal a nebyl protivnej, ale věřím, že se časem i přes to dostanem..:)
vidíš, říkaly jsme ti to
![]()
Urcite v tom budu pokracovat a vam vsem mooooooc dekuju za rady!!!
Nic mu nedej!! V takovým věku se budí roupama a nikoliv hladem. A vím o čem píšu ![]()
Přidám se s dotazem
Jak je to u 7 měsíčního? Spal celou noc než jsme přešli na pokračovací mlíko (Nutrilon AC)
Denní jídelníček:
7 - 210ml mléka
9:30 - přesnídávka
12 - maso-zelenina 200g
14:30 - přesnídávka + piškoty
17:00 - kaše 200ml
usíná tak v 18:00
20:00 240ml mléka
No a pak v noci kolem 23 a 2-3 ráno 210ml mléka. Čajem ho neoblbnu.
A teď nevím, dávat mu nebo ho nechat vyřvat?
Maminky tak my se budime porad, ale je to vazne roupama ci nevim proc. Ma noc kdy mi spi do trii pak si cucne cajicku a spi dal az do rana a noc jako dnes kdy se v jednu vzbudi a cca hodku rve, ne sice jako tur ale knoura seda si stezuje si, nejdriv dam caj pokud nechce tak hi vetsinou necham byt a cekam az ho to prejde, protoze ani pohlazeni ani mliko vimze nepomuze… Takze stale moc nespime akorat teda opravdu uz nevim proc??? Zuby taky dalsi nic