15denní novorozenec pláče hlady a neustává

137
3.1.14 12:51

15ti denní novorozenec a pláč

Ahoj všem,

prosím o Vaše zkušenosti s novorozencem. Miminku je 15 dní a téměř každou noc a den mi spala po 3 hodinách. Poslední 2 večery stále pláče, krmím jí po 2 hodinách, kdy křičí hlady. Přitom dle váhy si vezme i 100 ml(g) mléka. Prosím poraďte, jak na pláč miminka… Zkoušíme nosit, nechat vyplakat, krmit, klubíčkovat na prdíky a vždy zabere tak na 5 min a pak znovu dokola. Kdyby partner nepomáhal, tak je ze mě zombie. Díky moc všem za zkušenosti. PS: dudlík zatím nedáváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lo
6285
3.1.14 12:53

Myslím, že to není hlad, ale bolest bříška..já si taky užila a to byl malej hodně spavej, ale když přišlo bříško..no nic…kapky to u nás ještě zhoršili..odeznělo to po jeho 2. měsíci a začala mi pohodička :) Tak se drž a věř, že bude mnohem, mnohem lépe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
3.1.14 12:54
@Lo píše:
Myslím, že to není hlad, ale bolest bříška..já si taky užila a to byl malej hodně spavej, ale když přišlo bříško..no nic…kapky to u nás ještě zhoršili..odeznělo to po jeho 2. měsíci a začala mi pohodička :) Tak se drž a věř, že bude mnohem, mnohem lépe..

Kapky zhoršilY :D Pardon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
3.1.14 12:55

U nás to byly prdíky. Dávala jsem nožičky nahoru, to mu hned zabralo a byl klid anebo nahřátou plínu na břicho. Chovat, chovat, chovat…já se se synem hodně a pořád mazlila, to ho vždy uklidnilo. A hlavně vydržet, miminko cítí nervozitu a to ho ještě víc dráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.1.14 12:56

Taky to vidím na bolest bříška, určitě bych nezkoušela nechávat vyplakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
3.1.14 12:58

Ahoj s tak maličkým miminkem ten pláč musíš „brát“ automaticky.
Podle příspěvků hladík nemá, kdy si vezme 100ml mlíčka což je dost.
Co takhle může trápit třeba brkaneček, prdíci. To je snad jediné a samosebou bolení bříška. Dbej na to, když večer koupete, aby jste měli doma dostatek tepla tak, aby se neofouklo miminku bříško, Můžeš jej masirovat krémem pupík, který koupíš v lékárne, nahřívat bříško třeba polštářkem z třešní, který koupíš v drogerii Dm. Také poloha na tygříka, nebo k ramenu bříškem a pomaličku pohupovat a tak masírovat také bříško, nebo položit miminko na záda a nožičkama procvičovat.
Také můžeš použít kapičky na prdíky, kterých je dnes široká škála, bohůžel v šak každému miminku vyhovují jiné kapičky námaž na 3tí pokus prospěli. Baby calm 100% přírodní. Mohla jsme je dávat před každým jídlem aníž by v nich byla chemie.
Musíte vytrvat bud miminku trvat nejméně 6 týdnů než se tak nějak ustálí. Od toho máte maminko šestinedělí, aby jste se s miminkem seznámili a ty jsi okusila jeho potřeby :-) Chce to hlavně vytrvat a nebýt nervozní, protože to na miminko přeneseš a bude ještě více plakat.

P. S.Jedna rada je nenechávejte takto malé miminko vyřvat. Ono si to neuvědomuje, že dělá něco špatně, nebo proč vůbec. Ba naopak je to špatně může se ti zadusit a pod.
Takže nechávat vyplakávat za mě až tak v tech cca 6ti měsících.
Přeji hoooodně štěstíčka a hlavně spokojené miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
3.1.14 12:59

Jj, bříško to bude, u nás to trvalo do 3 měsíců. Pomáhala teplá vanička, klubíčko, tygřík a unosit. Jinak dávat probiotika a z kapiček nám pomáhal trochu jen babycalm. Nikdy nenechávat miminko vyplakat!!! Ono nepláče naschvál, ale že ho něco bolí nebo má hlad nebo potřebuje přebalit. Nedělejte to, trápíte ho a ještě mu můžete způsobit zdravotní problémy - mně takhle moje milovaná matinka způsobila kýlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.1.14 13:11

Toto trvalo do 6 týdnů. Pak se to začalo uklidňovat. Zabíralo nejvíce houpání na míči. Měla jsem dcerku v náručí a pohupovala jsem se s ní na míči. Snad to zabere
i tobě. Hlavně nenechávat mimi vyřvat. Ono za to nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.1.14 13:12

Jo a ten dudlík klidně dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
3.1.14 13:21

Já bych zkusila Probiotické kapky a pustit nějaký šum fénu nebo vysavače a kdyžtak ještě pěkně pevně zavázat do zavinovačky i ručičky. U nás to zabíralo na obě mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.1.14 13:22

@Galvac proc nedavate dudlik, kdyznekojis tak neni zadny duvod to nezkusit, narozdil od toho vyrvavani. Vzdyt je to pidimimi. Devet mesicu byl houpan u Tebe v brise nechtej ho ted hnedka zahodit do postylky. Ma na mamu narok. :hug: doporucuju satek a navazat si ho muze klidne i tatinek. Bude lip vydrzte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
3.1.14 13:32

15ti denní miminko nechavas vyplakat? proboha 8o tohle nedelej, je malinke a place proto, ze se mu něco nelibi a neumi to jinak rict! když nechas male miminko řvát bez konejšení, vyplavuje se mu do těla moc kortizolu a miminka jsou pak stresovaná a může to v pozdějším věku vést k depresím - to mi říkala jedna psycholožka. Beztak ho trápí bříško. Kup mu kapky na prdy a miminko pěkně chovej. Stejně nejvíc pomůže jen čas. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25211
3.1.14 14:29

Zkusila bych probiotika (např. Laktobacílky) a nekojit zase moc často, z toho bývá ještě větší břichabol.
TAkhle malé miminko bych rozhodně plakat nenechala a na dudlíku nevidím nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.1.14 18:29

Ahoj všem, díky moc za rady, bojím se toho dudlíku, když kojím, ale asi to zkusím…ty kapky Baby calm a probiotické kapky jsou něco jiného nebo můžu zkusit obojí? fakt jsem někdy zoufalá a nevím už, jak miminku pomoci. Přes den je hodná a spinká (hlavně na procházce v kočárku) ale v noci, podvečer se jí něco nelíbí. Ještě k tomu ty dlouhé noci v zimě, to psychice taky nepřidá. Ale zvládnout to nějak musíme. Stravu si hlídám, piju fenyklový čaj. Prý je možné dát fenyklový čaj i miminku, ale je to dobrá volba, když i kojím?
Díky všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25211
3.1.14 18:37
@Galvac píše:
Ahoj všem, díky moc za rady, bojím se toho dudlíku, když kojím, ale asi to zkusím…ty kapky Baby calm a probiotické kapky jsou něco jiného nebo můžu zkusit obojí? fakt jsem někdy zoufalá a nevím už, jak miminku pomoci. Přes den je hodná a spinká (hlavně na procházce v kočárku) ale v noci, podvečer se jí něco nelíbí. Ještě k tomu ty dlouhé noci v zimě, to psychice taky nepřidá. Ale zvládnout to nějak musíme. Stravu si hlídám, piju fenyklový čaj. Prý je možné dát fenyklový čaj i miminku, ale je to dobrá volba, když i kojím?
Díky všem za rady.

Dudlíku se neboj, pokud je kojení rozběhlé, nic to neudělá. Já dala oběma už v porodnici. Babycalm nevím, co je, ale probiotika můžeš kombinovat s kapičkami na prdíky (třeba SAB, Infacol, atd.). Ale jestli tak vyvádí jen večer, tak to nebude podle mě prdíkama. Má pravidelný režim? Některé děti jsou na to náchylné.
A jestli piješ čaj ty, tak miminku si myslím je zbytečné dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí