Uspávání dvou dětí najednou 1,5 a 3,5r

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24288
9.7.17 08:14
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat maminek co uspávají děti obě najednou na řadu co s náma dvěma uz dělat. Mám dvě děti rok a půl a 3 a půl spi v ložnici s námi máme velkou postel ale uspavani je horor :cert: u dve hodiny. Problém je více v mladší ta si prostě nelehné starší leží čteme pohádky mladší furt rve preleza atd…už jsem z nich vyrizena. driv kdyz byla mladsi to slo uspala jsem mladsi a starsi sela az potom v 8h to jsem ji rekla pohadku a spala. Ale ted mladsi je schopna skakat do 22h tak proto chodim s obema. Možnost spát oddělené není zatím…cim je mladší starší tím je to horsi :? taky to dělá i léto horko a světlo v zimě usinali obe do 8h teď jsem rada když je uspim do půl 11 :roll: jak to děláte vy?
Ps. Ponechat anonym chodí sem blízká rodina nechci aby to probírali jinak smazat dekuji :) :srdce:

Zakladatelko, v době kdy bylo dětem stejně jako jsou tvoje, jsem syna (mladší) uspávala na gymnastikém baloně. Měla jsem ho v náručí, houpala jsem ho a zpívala jsem oboum písničky. Jakmile syn usnul, hladila jsem dceru, pokud už nespala. Občas jsem to prohodila a houpala dceru (starší). Syn by nevydržel ležet v klidu než usne, to pokud neusne skoro hned, nevydrží ani nyní, má 4,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.7.17 08:19
@Anonymní píše:
Myslím si, že by měli spát ve svém pokojíčku ale každýho věc..
Dcery(5r a 3r )spinkají spolu přes rok a není žádný problém.

moji stejně staří spí ve svém pokoji a problém je  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.17 08:26
@Anonymní píše:
Já čekám čtvrté :)
Dvě spí spolu a třetí spí zatím snámi, brzy se ale narodí syn a ten bude taky snámi spát, tak jsem zvědavá jak to bude fungovat..ale my máme ještě obývák kdyby náhodou…tak manžel pujde s dcerou do obýváku. Bydlíme v 3+1 ale kupujeme větší domek, takže to bude jiné :)

Ty jo 4 dítě to si vůbec neumím představit. Kdyby mala hojnější tak možná ale tak to se to nedá skáčou po sobě, bijou se, kousou. a to spani :roll:..to by musel mít den aspoň 40hodin at aspon vyperu :lol: zakl.

• Citovat
  • Upravit
6463
9.7.17 08:35

Zakladatelko, mela jsem to stejne jako ty.

Deti 19m od sebe, staveli jsme dum, ve kterem jsme byli jen v prizemi, patro delame az letos :-) tj. obyvakokuchyn a na spani spolecna loznice.

Kluci spali se mnpu v posteli, uspavala jsem tedy kojenim, coz bylo hodne rychle, ale je to asi jedno, bez kojeni pak stacilo obejmuti.

Jedina rada byla, zvlast ted v lete, kdy proste za svetla neusnou /ani ted v 8 a 6 letech/, posunout to usinani na pozdejc :nevim: abychom pak fakt lehli a oni usnuli. Jinak se tam rozcilovat od osmi s tim, ze deti stejne usnou az pred desatou, nema cenu. To radsi jit rovnou v deset. Cas pro sebe chybel, to jo, ale zpetne to beru tak, ze jsem byla na materske a rano do prace nevstavam ;)

A to treti jsme nakonec zvladli v techhle podminkach taky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.7.17 08:39

@majdula1 já už zkoušela i posunout spaní, ale stejně se vstávalo v 5 ráno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
9.7.17 08:43

Snažím se vzpomenout, jak jsem to s našima příšerkama dělala ja…Kluci jsou od sebe 16 měsíců a měla jsem to u nich přesně naopak - starší nespací, mladší spací. Většinou, než jsem staršímu přečetla pohádku, mladší spal - dokud měl dudlík bez problémů a po sebrání dudlu vyváděl asi měsíc. Odstavil se naštěstí sám asi v 9 měsíci, takže kojit jsem nemusela.
Ale když jsem dočetla pohádku, tak měli období - žízeň a dokonce se v horkách budili často i v noci. Tak jsem hodně rychle vyměnila sladké pití za čistou vodu a tu si berou k posteli doteď :mrgreen:
Jinak po pohádce jsem je ještě nechala vyčůrat, zhasla, lehla k mladšímu, hlazením kazila jakýkoliv pokus o stoupnutí či útěk a zazpívala 2 ukolébavky - stejné. Když chtěl vstávat, tak jsem jen důrazně trvala na hají, zavřít očička a odpočívat - na slovo spát jsem se blokovala jako dítě i já.
Staršímu jsem zazpívala taky, pak jsem odcházela, pokud měli kecací, dováděcí číhala jsem ještě chvilku za dveřma a opakovala - hají, zavřít očička a odpočívat a je teda pravda, že jsem u nich měla dlouuho zapojenou chůvičku, takže jsem jakékoliv nepřístojnosti a běhání slyšela.
Je pravda, že teď ve věku 9 a 7 a 3/4 jejich spaní opravdu neřeším a jsou takový, jako byli jako mimina - starší špatně usíná a vstává jak kakabus, mladší usne na drc, vstává brzo a jako sluníčko - s úsměvem.
Tož takhle je to u nás - držte se, věčně to trvat nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
9.7.17 09:00

Děti 5 let a 2,5 chodí spát zvlášť. Také spí v jedné místnosti, ale až usne jedna, jde spát druhá. Jinak by taky neusnuly. Jedná se o čtvrthodinku, kdyby byly spolu, tak budou klidně řádit ještě další hodinu. Čas spaní se řídí i tím, jestli ta mladší spala přes den nebo ne.Na nějakém striktním čase netrvám, řídím se únavou a momentální situací. Ta starší přes den dávno nespí, spát chodí kolem deváté(teď v létě),v zimě dřív. U nás působí i to, jestli je světlo nebo tma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
9.7.17 09:09
@Tamtama píše:
@majdula1 já už zkoušela i posunout spaní, ale stejně se vstávalo v 5 ráno :zed:

Na mě toto děti taky zkoušely, ale já jsem je i z ohleduplnosti k sousedům zahnala zpět do postele, s tím, že je brzy. Z postele až po 6. hodině a klidová činnost, knížky, nějaké hračky do postele, ale v žádném případě ještě běhání po bytě.
Pokud bydlíte ve vlastním RD a nevadí jim tak brzy vstávat(ve smyslu, aby se v deset, jedenáct, necpaly zpět do postele),tak je nauč vstávat samotné, můžeš připravit piškoty do misky na snídani, ať si hrají a Tebe nechají dospat :nevim:
U nás se vstává taky brzy, ale většinou až po 6. ráno. Ale zároveň se chodí brzy večer spát, takže tím netrpím. Taky jsem skřivan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.7.17 09:44

@Jana206 do postele už se zahnat nedají.. vstávají sami, ale pro mě je jednodušší vstát taky, než pak dvě hodiny uklízet bordel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
9.7.17 10:08

Mam deticky 3r a 1r, uspavam oba najednou pokud to jde, protoze uspavat treba 2×hodinu, tak vetsinou uspim driv sebe :lol:
Prave v horkach s tim mame taky problem, nemuzou usnout. Ale jinak to funguje od narozeni mladsi az doted porad stejne. Mladsi se nakoji, drzim ji v naruci a pak dam dudlicka a usina mi v naruci, poustim casto bily sum. Starsi si k nam prilehne do postele a tuli se. Moje deti usinaji tak, ze si hrajou s mymi vlasy, az je to uspi :mrgreen:
Chce to vymyslet si svuj system. Deti v tomhle veku spacifikovat aby samy od sebe lezely asi ani nejde :lol: :zed:
Proto ja ji drzim v naruci, hladim po cele a poustim bily sum z aplikace v mobilu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
9.7.17 11:57
@Tamtama píše:
@Jana206 do postele už se zahnat nedají.. vstávají sami, ale pro mě je jednodušší vstát taky, než pak dvě hodiny uklízet bordel

Tak toto je hlavně o výchově. Také nemám svatoušky, ale chápou, že lidé pod námi, ve dvou bytech, se potřebují vyspat a nejsou zvědaví na to, aby v pět ráno vstávali. Stejně tak ve školce, u nás se nemusí spát, ale nikdo nesmí rušit ostatní, povolená je klidová činnost u stolečku, knížky, pracovní listy, malování.
V těhotenství si běžně chodím po obědě na hodinku lehnout, děti už nespí, věnují se klidové činnosti nebo hraní v pokojíku, nemám pocit, že bych po nich musela uklízet nějaký bordel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.7.17 22:38
@Jana206 píše:
Tak toto je hlavně o výchově. Také nemám svatoušky, ale chápou, že lidé pod námi, ve dvou bytech, se potřebují vyspat a nejsou zvědaví na to, aby v pět ráno vstávali. Stejně tak ve školce, u nás se nemusí spát, ale nikdo nesmí rušit ostatní, povolená je klidová činnost u stolečku, knížky, pracovní listy, malování.
V těhotenství si běžně chodím po obědě na hodinku lehnout, děti už nespí, věnují se klidové činnosti nebo hraní v pokojíku, nemám pocit, že bych po nich musela uklízet nějaký bordel :nevim:

to je hezký, pětiletý nejradši „vaří“, tahá mouku, cukr, olej, vejce,… a hází to do misek nebo na zem.. dětskou pojistku mám, poradil si s ní po dvou týdnech :zed: teď zrovna na sebe v pokoji něco hejkají, já jsem po práci unavená, ráno vstáváme do školky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
9.7.17 23:17

Tak uloz nejdriv starsi a pak se venuj mladsi.

Urcite si vymysli nejaky ritual. Starsi ditko jsem ucila usinat, ze jsme cetli/prohlizeli knizku a pak lezela vedle. Mladsi takhle usina hur, pro ni je lepsi, kdyz precteme, pak dam do postylky a jdu pryc.

A jeste ti doporucim zatemnovaci zavesy. Hlavne na leto je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí