Uspavani pres den-uz si nevim rady

197
7.10.08 09:23

Uspavani pres den-uz si nevim rady

Ahoj holky,
tak jsem precetla zde na foru kde co a jsem rada, ze s tim spanim nemame problem jenom my>:-)

U nas je problem se spanim pres den. Nase 9mesicni holcicka hezky vecer usina kolem 19 hod a budi se kolem 23 hod a 4 hod rano na kojeni, pak az kolem 6 hod.

Pres den by mela spat ( a je evidentne unavena), ale ne a ne zabrat. Spi dopo tak 20 min, odpo nekdy vubec, pak rve a rve od 16.30 unavou. Nekdy spi odpo i hodinu, ale to je svatek.

Uspavam ji, mame rezim, ale nechce zabrat, mne uz boli zada, jak jsem tam ohnuta, navic kdyz uz ji uspim, tak se budi pri kazdem sustnuti. Kdyz ji necham usnout sama, tak si mi v postylce seda (drive, kdyz se naucila obracet, tak se porad pretacela na bricho,ale neumela zpet). Takze ona se po:,–(i, ja ji polozim, a dokola a dokola. Kdyzj i necham byt, tak tam proste sedi a pak rve.

Priznam se, ze jsem fakt uz pdychicky z tohohle maratonu vycerpana, uspavani nekdy trva i 1,5 hod. Nemame zahradu, snazim se s ni chodit po parku,ale to cuci z kocarku a zabere malokdy.

Zacinam byt na ni protivna a nastvana, protoze me depta ta ztrata casu a vysledek nulovy. nehlede k tomu, ze clovek musi pres den taky neco udelat a tohle proste da zabrat, navic manzel codi domu pozde a tak delam vse sama a po vecerech.

Mate prosim nekdo nejaky tip nebo podobnou situaci? V mem okoli to nikdo nema, zacinam si pripadat jako exot. Diky moc, ze jsem se mohla tady vykecat, uz si vazne nevim rady.;-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2753
7.10.08 09:42

fialko, nas malej se rano budi v 6:30 a pak spi od pul 10 do cca pul 11. Ale musim ho uspat na balonu nebo v naruci za pochodu, jinak taky nezabere. Odpoledne spi tak od 14 do 14:30, vic ne. a potom az kdyz jde spat, v 19:30. unavenej je, ale odpoledne uz ho ani na tom balonu neuspim. takze recept nemam, holt jsou ty deti nespavy, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
7.10.08 10:00

Starsi syn take nespal - pouze v posteli se mnou a s prsem v puse. Po usnuti jsem mohla nenapadne odejit a do pulhodiny se vratit, jinak se vzbudil. Takhle jsme spavali do 11-ti mesicu. Pak jsem zkusila zavest ritual - pokazde pred spanim stejne - to spaval uz jen po obede. Spolecne zatahnout zavesy, zatahnout zaluzie, precist porad stejnou knizku s rikankama, rozsvitit hvezdicku a do postylky. Zazpivala jsem 1 pisnicku. Zpocatku jsem mu dala napit trochu UM a to ho zklidnilo a usnul. Pozdeji uz usinal bez mlika.
Chce to trpelivost, nauci se to, uvidis.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
7.10.08 12:38

Ahoj,

zrovna mate kriticky vek, kdy si deti v postylce misto lezeni stoupaji nebo sedaji. Ja kvuli tomu chodila spat s detma a porad je napominala, at lezi a spi. Pripadne si je dala k sobe do postele a drzela pevne, aby se nemohly hnout.

Ohledne buzeni pri kazdem sustnuti, asi bych zkusila trochu ruchu uz pri usinani. Treba radio nebo zapnuta pracka (pokud je to u vas slyset tak daleko). Potom ty hluky treba nerozlisi a budes moct odejit z pritomnosti ditete bez probuzeni…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.10.08 13:25

Ahoj, tohle je fakt hrozný věk. Můj syn byl schopen ječet únavou třeba dvě hodiny, aniž by vůbec zabral. Už jsem fakt nevěděla.
Nakonec jsem uspávala v šátku na zádech (možná, že by i nosítko prošlo). Ono se to zdá jako námaha, ale takhle mi usnul do deseti minut. Zazpívala jsem, pohoupala se u toho, a jak zalomil, sešupla ho dolů.
Jinak byl schopen nespat vůbec.
Snad brzy najdeš recept. Mně taky kolem roka začal usínat v pohodě sám (zato s čerstvě objeveným dudlem v puse :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.10.08 15:48

Holky, dekuju.:-) Vidim,ze v tom nejsem sama. Jo jo, v satku by i usnula, ale pak bych musela celou dobu stat a nevyndat ji. Dneska mi kamaradka taky radila si ji pritahnout k sobe a jakoby znehybnit, tak to zkusim. Diky za rady. Ja se spis stydim sama za sebe, ze uz mi z toho tecou nervy. Moje prani se smrskla na jedno kafe v klidu denne, a ani to se nezadari. Snad se to casem podda, ta unava je fakt hrozna a clovek pak ztraci rychle nervy a pak ho to mrzi.Kor kdyz vi,ze ho zase ceka ten samy uspavaci maraton a kdyz ji neuspi, tak pak bude odpoledne jekot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.10.08 15:51

Holky, dekuju.:-) Vidim,ze v tom nejsem sama. Jo jo, v satku by i usnula, ale pak bych musela celou dobu stat a nevyndat ji. Dneska mi kamaradka taky radila si ji pritahnout k sobe a jakoby znehybnit, tak to zkusim. Diky za rady. Ja se spis stydim sama za sebe, ze uz mi z toho tecou nervy. Moje prani se smrskla na jedno kafe v klidu denne, a ani to se nezadari. Snad se to casem podda, ta unava je fakt hrozna a clovek pak ztraci rychle nervy a pak ho to mrzi.Kor kdyz vi,ze ho zase ceka ten samy uspavaci maraton a kdyz ji neuspi, tak pak bude odpoledne jekot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
7.10.08 19:35

Ahojky, myslím, že někdy je prostě nutný slevit z toho, že neusínají sami a jít si lehnou s nima a prostě je znehybnit. Tohle je prostě „blbý“ věk, přejde to ,neboj. Mě obě děti spali jen po 20 minutách, tak 2× za den… prostějsem si k nim pak lehla donutila je usnou… postupem času se jim to zafixovalo a začli spát líp. Je to horor když děti nespí a pak jsou protivný… Pevný nervy majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.11.08 13:13

Ahoj, tady zase Fialka 56. Tak si musim vylit srdce a doufam,ze me zaslouzile matky neodsoudi. Bohuzel problem spani pretrvava,ukladam ji jen kdyz je unavena, stejne si hned stoupa, hladim ji v postylce, delam haji haji, ne a ne zavrit oci, kdyz tam sedim, tak neusne taky. Kdyz neusne, tak pak odpoledne jeci. uz mi z toho tecou nervy a priznam se, ze jsem ji uz nekolikrat placla pres plenku, jak jsme byla vztekla. Ja vim,ze to neni omlluva, je mi z toho strasne smutno, ale uz proste nemuzu. V noci se budi klidne 5× , pit nechce, chce pozornost nebo naopak nemuze zabrat a rozciluje se. Doktorka mi rekla, ze je to maly tyran, ale neporadila, co delat. kdyz ji uspava babicka, tak zalehne bez reci, obe babicky mi to nalezite davaji sezrat, takze si pripadam jao neschopna a zla matka, ktera neumi zvladnout vlastni dite a navic je na nej hnusna. Ja takhle pres den nic neudelam, kdyz nekam mame jit a neusne, tak se rovnou muzu otocit a jit domu, protoze pak na navsteve nepricetne rve unavou. Uz jsem vypustila navstevu materskych center, protoze jsou to jen vyhozene penize, kdyz tam breci a chce spat (po ceste samozrejme neusne). V kocarku mi taky neusne, nebo jen kratce.

Asi mi neporadite, ale ja jsem si potrebovala vylict srdec. Ted tu sedim a brecim jako zelva,ze jsem na ni tak hnusna, ale ja si fakt uz nejak nedokazu pomoct, kdyz vim,ze den co den mam zase celit tomu uspavacimu matratornu. nezlobte se, ze to sem zase pisu, asi chapete, co udela s clovekem nevyspani. Diky,

• Citovat
  • Upravit
4874
13.11.08 14:13

Ahój Fialko, drzim palce at se to brzy zlomi… Jen chci rict, ze u nas take pomaha znehybneni v posteli a satek. Nastesti, kdyz uz je unavena a rve a v satku usne, tak vetsinou tvrde, ze ji prendavani nevzbudi. Jen ji musim polozit na brisko, aby si ho dal hrala. Jakmile ji dam na zada, tak je ji zima a vzbudi se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
13.11.08 14:49

Ahoj.
Ale psala jsi, že ti v tom šátku přece jen usne. Chápu, že když ji nemůžeš vyndat, je to na pytel, ale pořád lepší, než aby ti doma ječela únavou, to teprve vyčerpává.

Trochu jsem bavila nad radami ustoupit a jít si lehnout s dítětem. Jak rááááda, ale jak to mám, ksakru dělat, když jedno chce, abych u něj ležela, a druhé chce být přicuclé :twisted: ? Najednou to nejde, protože jak na sebe vidí, už čumákují :lol: .

Já teda momentálně mám tu kliku, že mnohé dny spí mladší dítě výhradně, když je přicucnuto, ale v sedě se schrupnout dá.

Na tvém místě bych fakt vytrvala s šátkem, ona jakmile si navykne na to usínání přes den, tak potom od šátku dost možná v pohodě upustí a bude usínat sama, aspoň u nás to tak bylo. Tak pevné nervy!

Jo a mmch s babičkou mi Štěpán taky krásně usnínal. Nedělala nic navíc oproti mně, nic líp, jenom prostě ji neterorizoval. Asi je se mnou větší sranda :nevim: . Tak si z toho nedělej hlavu, oni to dělají schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.11.08 18:24

Ahoj holky.Přesně vím o čem mluvíte.My tohle s manželem řešíme už 3 týdny.Malému je 7 měsíců a přes den skoro nespí.Dopoledne si schrupne tak hodinku,odpoledne už ani náhodou.Navíc se vůbec nepřizpůsobil zimnímu času,takže začal chodit spinkat v 18 hod(byl zvyklý choditb spinkat v 19 hod). Teď ale,tím,že nespinká odpoledne(aní venku v kočárku) začal být unavený už v 17 hod.Mám co dělat,abych ho udržela alespoň do 17.30.Pak už jde spát.Je sice pravda,že spí až do 5,30 dá si mlíčko a spinká tak do 7 hod.Ale odpoledne je strašně protivný.Odpoledne spí jedině když jdeme plavat.To spí i 3 hodiny.To jsem se ale rozepsala,chtěla jsem jenom napsat,že my jsme malého uspávali od miminka v zavinovačce,jak nám říkali v porodnici.To zabírá dodnes.Už mu z ní trčí nohy je to komické,ale zabírá to.Takže jak psaly holky,asi znehybnit,přitulit a hodně a hodně trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.11.08 23:09
k-martina píše:
Mám co dělat,abych ho udržela alespoň do 17.30.Pak už jde spát.Je sice pravda,že spí až do 5,30 dá si mlíčko a spinká tak do 7 hod

To máš naprosto špičkové!!!
Mně ten mladší terorista jde spát ve 20:00, definitivně vstává v 6:15-6:30 (dneska třeba o hodinu dřív, předevčírem měl pro změnu mejdan od půlnoci do 0:45, den předtím od 4:30 do 5:15, kdy jsem ho ušátkovala), a to spí dopoledne půlhodinku, po obědě tak hodinku, a to ještě, pokud spí bratr (který teď nějak nespí :? ), odpoledne zas tak půl hodinku, a to je v šátku. Takže v součtu rozhodně méně a neřeším na tom nic! Není co.
Tím, že se nádherně míjí se spánkem se sourozencem (speciálně ráno - pokud si jeden malinko přispí, vstává aspoň ten druhý), je mi to celé spaní tak nějak na houby.

Dneska se na to spaní vybzunkli vlastně oba a samozřejmě vytuhli, jakmile jsme vyšli na vycházku. Jeden v šátku, druhý v ergonomickém nosítku. My s chlapem už jsme z nich pletli nohama a dětičky si spinkají v době, kdy musíme pěkně mašírovat :roll: :lol: . Došli jsme domů, vzbudili se samozřejmě ještě ve výtahu, plus starší dostal neskutečný a neutuchající (min. půlhodinový 8O ) hysterák, kdy ječel, válel se po zemi, třískal do všeho, co mu přišlo pod ruku, asi se vzbudil se špatnou náladičkou. Já s manželem jsme nehnutě leželi na posteli a jenom se blbě tlemili, už jsme nebyli schopni ani pohybu :twisted: .
Spánku zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.08 09:53

Ahoj holky,
tady nepihlasena Fialka. Dekuju moc za rady, ono nekdy pomuze uz jen to vedomi, ze v tom nejsem sama. Mne cele okoli totiz dava najevo, ze to nepsani je mnou, tak jsem uz vazne sama o sobe zacala pochybovat.
No ted uz vazne jen cekam, az se k tomu prida to obdobi vzdoru.:-))))

Nejhorsi je, ze kdyz pak nemuze usnout, tak dostane taky takovej neutuchajici hysterak, klidne to trva treba 3 hod a vubec nas nevnima!! Vcera jsem ji normalne na radu mamy omyla oblicej vlaznou vodou, pak se aspon uklidnila.

JInak ted zkousim to homeopatikum Sedalia, zatim teda efekt zadny.:-(

Jo,zapomnela jsem napsat,ze kdyz fakt uz besni tak,ze si nevim rady, dam si ji na klin, pustim televizi a ona se trochu uklidni (ale nespi). Uznavam,ze to asi neni moc vychovne, ale v nouzi nejvyssi tonouci se stebla chyta, ze.

• Citovat
  • Upravit
356
27.11.08 07:48

Ahoj, my taky máme problémy se spánkem, hlavně přes den. Pořád si rošťák stoupá v postýlce. Já ho teda vždycky položím, řeknu spinkej, pohladím a jdu pryč, takhle to udělám asi 100× :) a pak tak na 30-45 min. usne, ale jen kolem oběda. Vstáváme v šest a spát chodí o půl smé. Přes den je dost protivnej, :) kočárku moc bejt nechce :? natož aby tam usnul. Jo a lehnout si sním, tak to bych ráda, ale on mě pořád muchluje a vzteká se a neusne :x . V noci se budí jednou až dvakrát.
Asi je to všechno tak nějak normální, má prostě takoé období.
No jen mě napadlo jestli Fialko 56 nechceš zkusit meduňkovej čaj, neměl by vydit, ale možná na to má někdo jinej názor. Meduňka lékařská se používá na uklidnění a nespavost. :wink:
Přeju hodně zdaru, ale asi to bude muset přejít samo 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí