Uspávání - rok a půl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32924
29.6.13 13:36

@MarieOVMUC to jo, nám se spaní též několikrát měnilo. Když jsem s nima sama přes den, tak s malým u usínání ani nejsem, musím se věnovat staršímu. Takže ho položím a jdu. Max. když trochu huláká tak za ním chodím, ale trvá to chvilinku, po obědě už bývá unavený, takže usíná v pohodě. Se dvěma není čas se tak vyblbovat. Hodně se pak zapojoval manžel večer, já jsem malého kojila a uspávala a on byl se starším. Jendu dobu usínal malej později než starší, tak to bylo trochu náročné. Teď usíná malej dřív a starší tak hodinu po něm a většiou už ho nevzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.6.13 13:38

@andelka83 no malá spávala celou noc.. Takže mě to kojení těsně před spaním nevadilo. Ale to co předvádí teď nepředváděla ani jako mimino. Včera už jsem jí nechala ječet, po chvíli přestala, ale jak se probrala, tak prostě asi od 2 až do 4 seděla a něco vykládala, hrála si s dekou a tak. Pak už jsem to nevydržela, vrazila jí prso a ona usnula. Pak spala až do rána celkem v klidu. Teď to teda dospává, spí už dvě hodiny (normálně tak půl až hodinu) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
29.6.13 13:47

Nečetla jsem všechny reakce.. :)
u nás pomáhá jedině plán ;) řeknu, teď si budeme číst a pak půjdeš spinkat, ano? čekám na odpověď… :mrgreen:
většinou pak sama běží do postýlky…
když to jde hůř, tak lákám na oblíbeného mazlíčka v posteli, popřípadě jí dám navíc nějakého plyšáka, že se jí bude líp spinkat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
29.6.13 13:51

A neuspávám…nechám jí usnout samotnou…pokud řve chodím za ní, bo většinou řve, že jí nejdou přikrýt nožičky, že chce pusu atd…pak je klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
29.6.13 14:51

Dávám jí do postýlky, je jen na ní, za jak dlouho usne - někdy je to hned, někdy za 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
29.6.13 16:09
@AliTad píše:
A co takhle po pohádce prostě odejít s tím, že se spinká? Ať si vykládá jak dlouho chce. Syn má doteď období, že se prostě ke spánku musí „ukecat“ - večer klidně hodinu a půl. Nebrečí, jen si prostě vykládá. Pak normálně usne. Mně to vůbec nevadí, mám klid.

Mám teda mladšího (15M), ale máme to stejně. Se mnou neusne, takže si k němu na chvilku lehnu, potulíme se a pak odcházím. On si ještě sám povídá, hraje v posteli a tak do půl hodiny / hodiny usíná. Když jsem tam s ním ze začátku (při přechodu z postýlky na dětskou postel se zábranou zůstávala (měla jsem strach, aby neutíkal), tak to bylo přesně jak píšeš lozil mi po hlavě, vyváděl blbiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
29.6.13 17:07

Ahojky:-)U nas to byl driv taky boj to bylo male kolem 10 mesicu.
Vzdycky par dni na ni neco platilo, pak zase ne..
A navic se v noci budila.
Pak jsme zacli uspavat tak, ze jsme ji polozili do postylky, pohladili rekli dobrou noc a odesli.
Prvni vecer des, ale od te doby klid. Nocni buzeni nam vyresilo spani v pokojicku.
Ale kdyz muze utect z postylky, tak nevim co.
Nase ma jeste postylku:-)
Hodne stesti a pevne nervy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.6.13 17:39

Dám do postýlky a adios, metoda žaves (žádný velký sr. ní:). Občas jakmile zavřu dveře, začne prudit, ale to už podle tónu poznám, že to hraje, tak na ní hejknu, zmlkne a spí. Když už začne plakat, bývá to třeba kvůli vypadlý muchlací plínce nebo má zapříčenou nohu mezi šprušlema. Už to není miminko, trochu pláče a vztekání se bys mohla zvládnout :) Brzo bude mít období vzdoru a to i kdyby ses postavila na hlavu a odrážela se ušima nezavděčíš se a řvací scény budeš třeba poslouchat několikrát denně- tohle můžeš brát jednak jako trénink a dvak ty následky (že dítě bude usínat normálně samo) jsou..řekněme…příjemný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
9.1.18 21:06

Holky, jdu si pro radu. Mam 17 mesicni dvojcata. Vzdy jsme bojovali se spanim, ale ted uz je toho moc. Uspavam pres hodinu. Celou dibu skacou, pisti, mluvi casto skoci na sebe a pak jeci. To trva dokud neodpadnou. V mistnosti je tma a ja moc nemluvim nebo septam. V postylce nespi iz od 6 nesicu. Nesnasi ji a breci.

Jinak spi jeste dopo cca 1.5hod. To uspavam v kocarku, jinak neusnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
9.1.18 21:07

A usinani okolo 22hod. Vstavaji v 7. Chceme s manzelem taky chvilku pro sebe. Ale ja casto vytuhnu s nimi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.1.18 21:18

Uspavat dvojcata musi teda byt peklo.

Ale ty je uspavas obe naraz a sama? Proc si je nerozdelite? Ty jedno v loznici, manzel druhe v obyvaku a po uspani prenos do vlastni postylky. Tak bych to teda resila ja.

Jinak usinani kolem 22 znam, ale to bylo v lete, svetlo az do deseti vecer a male bylo 8m. Myslela jse, ze si hodim masli. Jak se zacalo pozdeji stmivat, tak jsem malou naucila, ze spat se chodi v 7, nejpozdeji v 8 a finito.

Jinak, kazde dite je jine a na kazde plati neco jineho, ale kdybych uspavala tak, ze malou mam u sebe v manzelske posteli a trpelive cekam, az se ji bude milostive chtit spat, tak to bych se teda hodne nacekala. Ne, ze jsem to nezkousela.

Ja to delam takto: s malou se treba pul hodky pred spanim mazlim. Pak ji dam plysaka na licko, dam si ji do naruce, tise ji neco zpivam a kolebam. Nejlepsi je pri tom chodit, ale to muze byt od urcite vahy namahave, takze v posledni dobe zkousim spis u toho sedet. Pohoupu 10min, mala zacne byt takova vlacna. Cas odlozit do postylky. Nekdy usne skoro hned, jindy zacne protestovat. Delam takoveho mini Estvila ve smyslu, necham ji pobreknout minutu. Pokud po minute stale protestuje, jdu znova za ni a zopakuju chovani & zpivani, ale kratsi interval a znovu zkusim polozit. Povetsinou to na podruhe klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.18 21:20

Pokud chcete chvilku pro sebe, budes je muset naucit usinat samotne. Dat do postylky, vysvetlit, ze maji spinkat a odejit. Budou brecet, bude to trvat tak 3 dny a nauci se usinat sami a rychleji, nez ted.

Syn, kdyz jsem tam s nim, lumpaci i hodinu nebo vic. Kdyz jsem ho naucila usinat samotneho, usne do 10-15 minut. Nekdy mu to take trva hodinu, ale vetsinou ne. Otazkou je, jak to bude, kdyz jsou deti dve, to nemam zkusenost, mozna budou blbnout i spolu. Ale nakonec se to nauci.

Jine reseni bohuzel neni, bud uspavat, nebo naucit samostatne usinani.

Pred usinanim se mu pul hodiny venuju intenzivne (knizky atp.), ale kdyz se ma spat, tak se spi. Jinak bych se z toho zblaznila. Od te doby, co to tak mame, je to lepsi pro nas i pro syna. Syn usina spokojeny, rychle a ja nejsem nervozni a mam s nim vice trpelivosti v jinych vecech.

Příspěvek upraven 09.01.18 v 21:24

• Citovat
  • Upravit
30975
9.1.18 21:23

@kyticka86 Je bych byla na estvilla slaba, ale nejsem uplne proti placi u mamky v naruci ci jen za matciny pritomnosti. Takze ritualem pripravit dite na to, ze se jde spat a pak ho primet k tomu, aby lezelo. Rozhodne zadne skakani a pisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.1.18 21:31
@Cuddy píše:
@kyticka86 Je bych byla na estvilla slaba, ale nejsem uplne proti placi u mamky v naruci ci jen za matciny pritomnosti. Takze ritualem pripravit dite na to, ze se jde spat a pak ho primet k tomu, aby lezelo. Rozhodne zadne skakani a pisteni.

Ono kdyz se rekne Estvill, tak si lidi predstavi hystericky rvouci dite, ktere natahuje rucicky za matkou a kazdy vecer se mu zadelava na dozivotni trauma. Ale clovek nemusi provozovat takto brutalniho Estvilla.

Mam doma batolatko, ktere az do nedavna jinak nez v naruci neusnulo a i tak jsem se zapotila. Ale snazim se prejit na metodu: „zkus usnout sama“ a delam to tak, ze postupne zkracuju ten interval, kdy nosim a odkladam do postylky jeste nespici. Pokud potrebuje pochovat jeste jednou, pochovam, vyrvat nenechavam. Ale par pobreknuti nepovazuju za vyrvani. Nejak se to holka naucit musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
9.1.18 21:34

Ahoj! Já uspávám syna 5let a dceru 1,5 roku společně. Po večeři koupání, zuby, pyžamka, šup do postele, přečtu pohádku, pusy a odcházím. Občas se ozve smích nebo povídání, ale nejpozději ve 20. hodin oba spí. Budíček je tak v 6.30. Ono to nechce ten večer moc prodlužovat… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí