Úspěšné ženy - co děláte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.9.19 14:30
@Uslava píše:
Zůstaneš s ním napořád? :think:

Ne, až děti dostudují, odejdu.

• Citovat
  • Upravit
21593
21.9.19 14:34
@Annabela11 píše:
@warita Myslis že každá bere tak 40cisteho aby toto zvladla vše zaplatit?

a jako ze kazdy chlap bere 40 cisteho, aby vse zvladl zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.9.19 14:37
@KaZeAd píše:
Ne, to jsem vůbec nechtěla :kytka: ale řekněme si upřímně, máš dost oddiskutováno, takže máš v diskuzích zřejmě přehled - není to tak, že se tu většinou dočteme, že za těmi vysokými výdělky stojí muži?

ten dojem zatim nemam… ale urcite vydelavaji muzi v prumeru vice nez zeny, to je statisticky podlozene.

Co se tyka diskuzi zde, ono to trochu zkresluje, protoze kdyz se ma zena financne dobre, asi sem neprijde tento fakt rozebirat. Spis si postezuji ty zeny, ktere na tom financne moc dobre nejsou a navic maji treba muze, ktery jen nerad dava na domacnost. Taky je zde hodne maminek na rodicovske, takze asi nikoho svoji financni situaci neoslni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
21.9.19 14:46
@Lenka_Hal píše:
Tak fascinace neni uplne to presne slovo, spi udiv, nwchapani, ale jinak jo, presne. :D

Tak to je samozřejmě ironie… :D jinak mě to pěkně… ty víš co… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
21.9.19 14:52
@Pantalaimon píše:
Přesně tak, mě nikdy nepřestane fascinovat podhodnocení profesí, které jsi zmínila (a ano jsem potrefená husa :mrgreen: ) a stotisícové platy v profesích, bez kterých by se lidstvo krásně obešlo…

Přesně tak. Peníze pro mě nejsou synonymem úspěšnosti člověka. Tato diskuze přesně ukazuje zvrácenost dnešní společnosti, kde se člověk posuzuje pouze podle vydělaných peněz. Pokud je člověk např. manažerem v nějaké firmě a vydělává balík obchodováním s čímkoliv, nebo makléřem apod. není v mých očích ani za mák úspěšný, i kdyby se topil v miliardách. Úspěšný je ten, který svou prací vytváří jakoukoliv hodnotu a je fuk, kolik si vydělá. Je zoufalství měřit úspěch prachama. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
21.9.19 15:33
@Adrasteia píše:
Přesně tak. Peníze pro mě nejsou synonymem úspěšnosti člověka. Tato diskuze přesně ukazuje zvrácenost dnešní společnosti, kde se člověk posuzuje pouze podle vydělaných peněz. Pokud je člověk např. manažerem v nějaké firmě a vydělává balík obchodováním s čímkoliv, nebo makléřem apod. není v mých očích ani za mák úspěšný, i kdyby se topil v miliardách. Úspěšný je ten, který svou prací vytváří jakoukoliv hodnotu a je fuk, kolik si vydělá. Je zoufalství měřit úspěch prachama. :roll:

Me ta diskuze prijde naopak hezka. Protoze naprosta vetsina zen, at vydělávají kolik chteji, svuj úspěch odviji od jinych hodnot, nez penize- tj. rodina a seberealizace. Nic jineho z toho nečtu :lol:

• Citovat
  • Upravit
36504
21.9.19 15:35
@Adrasteia píše:
Přesně tak. Peníze pro mě nejsou synonymem úspěšnosti člověka. Tato diskuze přesně ukazuje zvrácenost dnešní společnosti, kde se člověk posuzuje pouze podle vydělaných peněz. Pokud je člověk např. manažerem v nějaké firmě a vydělává balík obchodováním s čímkoliv, nebo makléřem apod. není v mých očích ani za mák úspěšný, i kdyby se topil v miliardách. Úspěšný je ten, který svou prací vytváří jakoukoliv hodnotu a je fuk, kolik si vydělá. Je zoufalství měřit úspěch prachama. :roll:

Já takové lidi rozdně neodsuzuji. Kdo si na vlastní kůži nezkusil odpovědnost a zápřad na manažerské pozici, neví o čem hovoří. Vážím si podnikatelů, kteří si své firmy vypiplali z ničeho a úspěšným růstem firmy dosáhly zisků. Oni vytváří též hodnotu. Trochu mi to tu smrdí čecháčkovskou závistí ve smyslu, že každý podnikatel je líný podvodník a peníze se mu sypou za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.19 16:02

Prosím anonym, peníze a práce jsou pro mě až moc osobní téma.

Řekla bych, že se vnitřně považuji za ženu, která směřuje k tomu, být v životě úspěšná. Vrhla jsem se do podnikání a mým motivem absolutně nejsou peníze. Nedělám žádnou dobročinnost, dělám v technickém oboru, poradenství. Ale podnikání mi dává svobodu. Vnímám to tak, že až se mi povede vypiplat firmu do stavu, že budu vydělávat pro mě slušné peníze, které mi budou stačit na normální fungování, uživíme se společníkem potřebné zaměstnance a firmu jako takovou dovedeme k rozvoji, stabilitě a udržitelnosti bude to pecka (pro mě to ale nejsou statisíce, je to klidně pro některé tady „jen“ 50 - 60 čistého). Jelikož jsem díky podnikání už přišla o jednoho chlapa, tak pro mě osobně ten úspěch v budoucnosti vidím hlavně v kvalitním vztahu se současným mužem, výchově dětí, spokojenosti rodiny, zázemí, zdraví a v neposlední řadě ve spokojenosti sama se sebou. Dokončuji snad poslední studium - Ph. D., externě učím na dvou VŠ a přiznám se, že momentálně mám z firmy čistý příjem 15 000. Kdo nezažil, ten tohle asi nikdy nepochopí, ale většina lidí, kteří jsou kolem mě, budují firmy a záleží jim na tom, co dělají, nevydělávají ve sta tisících, vše vrací zpátky do podnikání. A jsou spokojení… Vysokopříjmové skupiny jsou za mě nejčastěji manažerské pozice, anebo pokud člověk dělá opravdu vyloženě na sebe v nějakém specifickém oboru a hodně se mu daří. Logicky a samozřejmě jsou i výjimky, prosím neberte mě nikdo za slovo ;). Dobíjení baterek jsou pro mě zvířata, procházky, nutím se vypnout, aspoň občas… když už je to hodně blbě, tak si otevřu víno :mrgreen: Inspiraci hledám různě, ale primárně v zahraničí… a mám svého mentora - úspěšného podnikatele, kterého považuji za úspěšného, ale zároveň ho mám ráda jako člověka… učím a inspiruju se od něj… to doporučuju všem.

• Citovat
  • Upravit
36504
21.9.19 17:07
@Anonymní píše:
Prosím anonym, peníze a práce jsou pro mě až moc osobní téma.Řekla bych, že se vnitřně považuji za ženu, která směřuje k tomu, být v životě úspěšná. Vrhla jsem se do podnikání a mým motivem absolutně nejsou peníze. Nedělám žádnou dobročinnost, dělám v technickém oboru, poradenství. Ale podnikání mi dává svobodu. Vnímám to tak, že až se mi povede vypiplat firmu do stavu, že budu vydělávat pro mě slušné peníze, které mi budou stačit na normální fungování, uživíme se společníkem potřebné zaměstnance a firmu jako takovou dovedeme k rozvoji, stabilitě a udržitelnosti bude to pecka (pro mě to ale nejsou statisíce, je to klidně pro některé tady „jen“ 50 - 60 čistého). Jelikož jsem díky podnikání už přišla o jednoho chlapa, tak pro mě osobně ten úspěch v budoucnosti vidím hlavně v kvalitním vztahu se současným mužem, výchově dětí, spokojenosti rodiny, zázemí, zdraví a v neposlední řadě ve spokojenosti sama se sebou. Dokončuji snad poslední studium - Ph. D., externě učím na dvou VŠ a přiznám se, že momentálně mám z firmy čistý příjem 15 000. Kdo nezažil, ten tohle asi nikdy nepochopí, ale většina lidí, kteří jsou kolem mě, budují firmy a záleží jim na tom, co dělají, nevydělávají ve sta tisících, vše vrací zpátky do podnikání. A jsou spokojení… Vysokopříjmové skupiny jsou za mě nejčastěji manažerské pozice, anebo pokud člověk dělá opravdu vyloženě na sebe v nějakém specifickém oboru a hodně se mu daří. Logicky a samozřejmě jsou i výjimky, prosím neberte mě nikdo za slovo ;). Dobíjení baterek jsou pro mě zvířata, procházky, nutím se vypnout, aspoň občas… když už je to hodně blbě, tak si otevřu víno :mrgreen: Inspiraci hledám různě, ale primárně v zahraničí… a mám svého mentora - úspěšného podnikatele, kterého považuji za úspěšného, ale zároveň ho mám ráda jako člověka… učím a inspiruju se od něj… to doporučuju všem.

držím Ti palce! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.19 17:23
  • Citovat
  • Upravit
3767
21.9.19 17:30
@Burj Chalifa píše:
Já takové lidi rozdně neodsuzuji.Kdo si na vlastní kůži nezkusil odpovědnost a zápřad na manažerské pozici, neví o čem hovoří. Vážím si podnikatelů, kteří si své firmy vypiplali z ničeho a úspěšným růstem firmy dosáhly zisků. Oni vytváří též hodnotu. Trochu mi to tu smrdí čecháčkovskou závistí ve smyslu, že každý podnikatel je líný podvodník a peníze se mu sypou za nic.

Nehovořila jsem o tom, že je odsuzuji, ale o tom, že v mých očích se nejedná o „úspěšné“ lidi. Ty „řeči“ o podnikatelích jsi napsala ty, ne já. Nikde jsem nepsala, že se podnikatelům sypou peníze zadarmo, mícháš hrušky s jablky. Mně je tak nějak jedno, kdo v čem podniká a kolik vydělá. Vážím si moudrých vzdělaných lidí, kteří vytvřářejí skutečné hodnoty, nikoli pseudohodnoty v naší společnosti - opět se jedná pouze o můj názor. Úspěch prostě v mých očích není měřitelný penězi - toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
21.9.19 17:52

@Adrasteia mě třeba taky mrzí, že se vědcům, lékařům apod. nedostává uznání. Ale zase třeba podnikatelé často vytváří pracovní místa - to se podle mě taky počítá. Spousta lidi prostě nemá kapacitu, aby se uživili sami a někdo jim tu práci dávat musi. Jinak plat do určité míry o úspěšnosti nevypovídá. Já pusobim v cestovním ruchu a tam je vysoký podíl žen i na vysokých pozicích, ale celkově je cestovní ruch známý tím, že se tam platí hůře než v jiných oborech. Takže teď je otázka, jestli tam ten potenciál na vysoké platy není (jako obor tolik nevydělává) a nebo tak nějak přirozeně ten obor táhne ženy, které jsou zvyklé a ochotné pracovat za méně peněz, takže jim zaměstnavatele automaticky nabízejí méně i na vedoucích pozicích než v jiných oborech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.9.19 18:05

@warita Rozhodne ne ale preci jen muzi proste jsou v prevaze a berou vice nez zeny…rozhodne to neni tak ze kazda zena po financni stance ma na zaplaceni bytu dovolene auta atd jak jsi suverene napsala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.9.19 18:19
@Annabela11 píše:
@warita Rozhodne ne ale preci jen muzi proste jsou v prevaze a berou vice nez zeny…rozhodne to neni tak ze kazda zena po financni stance ma na zaplaceni bytu dovolene auta atd jak jsi suverene napsala. :nevim:

ja psala, ze kazda? Aha, myslim, ze nepsala. A jsem si tim dost jista dokonce.

Jinak samozrejme existuji muzi, kteri maji takovy plat, ze si muzou dovolit vlastni hypoteku, auto a super dovcu bez financni pomoci partnerky… stejne tak existuji i zeny, ktere to zvladnou. A ano, tech muzu bude asi o neco vic, nez zen. Nicmene bezny vzorek populace potrebuje spojit sily s partnerem, uz jenom aby dosahli na hypoteku.

Strucne receno, tahne se to lepe ve dvou a to plati pro vetsinu populace. Ja osobne si zila pred manzelem dost pohodlne. Fakt teda je, ze auto nemam (nemame ani ted), ale nijak jsem nestradala. A kdyz jsme se sestehovali spolu, tak jsem vydelavala o dobrych 40% vic nez manzel a to po dobu nekolika let. Nevadilo mi, neresila jsem. Proto se citim lehce podrazdena, kdyz mi nekdo naznacuje, ze vsechno snad caluje chlap. Bydleni, auto, dovolenou a ja jsem snad nejaky parazit. Chapu, ze neni rec o mne, ale o prumerne zene… nicmene si nemyslim, ze vetsina zen je tak neschopna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.9.19 18:23
@Adrasteia píše:
Nehovořila jsem o tom, že je odsuzuji, ale o tom, že v mých očích se nejedná o „úspěšné“ lidi. Ty „řeči“ o podnikatelích jsi napsala ty, ne já. Nikde jsem nepsala, že se podnikatelům sypou peníze zadarmo, mícháš hrušky s jablky. Mně je tak nějak jedno, kdo v čem podniká a kolik vydělá. Vážím si moudrých vzdělaných lidí, kteří vytvřářejí skutečné hodnoty, nikoli pseudohodnoty v naší společnosti - opět se jedná pouze o můj názor. Úspěch prostě v mých očích není měřitelný penězi - toť vše.

nejsme ve sporu - viz můj příspěvek o ženách vědkyních. Co je hodnota a pseudohodnota, to je námět na jinou, jistěže plastickou a košatou diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat