Úspěšné ženy - co děláte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám tři děti na ZŠ, před 4 lety jsme opustila zaměstnání a stala se OSVČ. Nebudu psát přesnou částku, kolik si vydělám, ale už první rok jsem se stala plátcem DPH. pracuji tak 6-7 hodin denně, mám možnost si do určité míry organizovat čas. Děti mají hodně kroužků a zájmů, s manželem se tak nějak střídáme v obhospodařování jich a hodně věcí zvládají samy (jsou hodně samostatné). Do toho ještě s manželem oba hodně sportujeme a i závodíme a docela i dosahujeme dobrých výsledků. takže za největší úspěch považuju, že se nám daří to všechno kloubit. Znamená to ale docela vymakanou logistiku a taky třeba to, že neznáme, co je to televize, kafe s kámoškou. Ale to je o volbě priorit.
- Citovat
- Upravit
@KaZeAd @Annabela11 já třeba měla víc než 40k, když jsem s prvním dítětem zůstala sama, bez alimentů, bez ničeho. Jen s podporou rodiny, díky které jsem se mohla naplno věnovat své práci. Je to už spoustu let zpátky. Ale z mého příjmu jsem byla schopna zajistit si hypotéku na byt, kompletně ho zařídit, koupit nové auto, platit běžné výdaje a zůstalo i na zážitky a dovolené. Vše hodně záleží na to v jakem oboru se člověk pohybuje. Já měla to štěstí dělat dlouhé roky práci, která mě opravdu slušně živila a také byla mým koníčkem. Za úspěšnou jsem se ale nepovažovala, protože mě sžíral pocit viny z toho, ze jsem svému dítěti vybrala tak debilního otce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se uspesna citim… plat mam ted cca 85 000 cisteho, mam VS, jednu ceskou, jednu z ciziny. Prace me bavi, ale obcas je to ocistec, bavi me cestovat, takze neni pro me problem si zapltit dovolebou na Seychelach, v Karibiku nebo safari v Africe ci poznavacku v Asii. Ale auto mam stare, ojete 😁 a nemam dum ani hypoteku. To stavi pritel a ja mu pomaham. Vseho jsem dosahla vlastni pili a praci a na to jsem pysna. Ale jinak o penezich to jen neni, mam taky svoje bolistky, neduveru a obavy.. at se citim uspesna nebo ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaZeAd píše:
@janickaIII jasně, pro každého je to jiná částka. Multimiliardářky sem asi nechodí, takže prostě myslím příjem, který pohodlně uživí rodinu, dobré auto, hezké bydlení, dovolené, koupit si co se mi zrovna zalíbí
Ono tu ani moc nejde o ty peníze, jsem zvědavá na podnikatelky nebo prostě ženy, které mají velmi dobře rozjetpu kariéru.
ČR má nějaké multimiliardářky??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavé, že pro zakladatelku úspěch = peníze. Ale to asi pro většinovou populaci ČR. Já jsem teď na rodičáku a za 6 měsíčně si připadám úspěšnější jak nikdy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dočetla jsem vše, ale nemám čas na všechny jednotlivě reagovat.
V první řadě mě hřeje u srdce, že jsou tu ženy, které byly schopné samy něco vybudovat a držím palce, ať se daří i nadále ![]()
Plno příspěvků je tu výsměšných, že úspěch porovnávám jen penězi, přestože jsem to už v jednom příspěvku objasnila. Ale já vám rozumím, když nic nemám a neumím, tak se musím poplácat po zádech, že mám aspoň něco jiného a peníze pro mě nejdou vůbec důležité
je mi jasné, kolik vos se tu na mě slétne, ale v poslední době tu stejně nic jiného než hádky a dokazování si, že jsem něco lepšího není.
Pořád se tady porovnávají nějaké prostitutky X vědkyně
no jistě, že si vědkyně budu vážit více, ale i vědkyně potřebuje z něčeho žít, že. No i když popravdě já bych obdivovala i nějakou top luxusní společnici, co dostane za víkend půl mega
není má vina, že v dnešním světě bez peněz nejde nic.
Každopádně účel diskuze splnila, dostala jsem několik soukromých zpráv od žen, které jsou v podobné situaci jako já a dostala jsem cenné rady, tímto jim ještě jednou děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaZeAd hele, ja mam penez dost, nejsem milionarka a nemam vilu, ale penez mam na pohodlny zivot vic nez dost.
A vis co? Nepovazuju penize a karieru za uspesnost. Ne kazdy je materialne zalozeny a ja si dokazu predstavit, ze bych dokazala byt spokojena i s velmi malem a povazovala bych se za uspesnou, kdybych mela dobreho partnera, rodinu a doma pohodu. Protoze TO nema hodne lidi, obzvlaste to nemaji ti, kteri se honi za karierou a penize prehrabuji vidlema. Dovolim si dokonce vyslovit odvaznou myslenku, ze mnohym penize zatemni vyhled na to opravdu dulezite v zivote a ver mi, penize to nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaZeAd píše:
Dočetla jsem vše, ale nemám čas na všechny jednotlivě reagovat.V první řadě mě hřeje u srdce, že jsou tu ženy, které byly schopné samy něco vybudovat a držím palce, ať se daří i nadále
Plno příspěvků je tu výsměšných, že úspěch porovnávám jen penězi, přestože jsem to už v jednom příspěvku objasnila. Ale já vám rozumím, když nic nemám a neumím, tak se musím poplácat po zádech, že mám aspoň něco jiného a peníze pro mě nejdou vůbec důležité
je mi jasné, kolik vos se tu na mě slétne, ale v poslední době tu stejně nic jiného než hádky a dokazování si, že jsem něco lepšího není.
Pořád se tady porovnávají nějaké prostitutky X vědkyně
Každopádně účel diskuze splnila, dostala jsem několik soukromých zpráv od žen, které jsou v podobné situaci jako já a dostala jsem cenné rady, tímto jim ještě jednou děkujino jistě, že si vědkyně budu vážit více, ale i vědkyně potřebuje z něčeho žít, že. No i když popravdě já bych obdivovala i nějakou top luxusní společnici, co dostane za víkend půl mega
není má vina, že v dnešním světě bez peněz nejde nic.
Já také psala, že peníze nejsou na prvním místě a světe div se, něco mám
Nebudu se tady chlubit, co vlastním, ale na svůj věk to myslím není málo, nemám hypotéku, začínala jsem v jiném státě bez zázemí rodiny, musela jsem se naučit jinou řeč na 100% úrovni, abych se uplatnila ve svém oboru. To všechno je pro mě úspěch i když nevydělám každý měsíc 100 litrů, je mi dobře a mám spokojený vztah, rodinu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit