Utěrka která saje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61107
26.1.21 22:06
@bublinek píše:
mám stejný problém
a věř mi @Kriss Tina že kupuju jen bavlnu, dokonce peru na 60 i 90 žehlím, protože mě to baví a neutřu nic

přesně, mam jednu vánoční, zrovna jsem na ni letos koukala na složení, 100% bavlna a je dobrá tak, akorát na okrasu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
26.1.21 22:13

@c4lifornia Koupila jsem pred vanoci v Tescu, takove frote a jsou super. Vypadaji tedy jako mensi rucnik, ale jsou to fakt uterky. V baleni jsou 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
26.1.21 22:23
@prejeta_zaba píše:
Normálně IKEA, galanterie, babičky. :lol: Ještě se mi nestalo, že by utěrka nesála. A utírat papírovýma mě teda fakt nenapadlo. Chudák planeta a peněženka. 8o To jsou starosti. :P

Zrovna ty z Ikey jsou na dvě věci, to i ručníky, šly do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
26.1.21 22:26

Mam uz asi 15 let uterky od Svitapu, zakarove, saji vyborne, drzi tvar i barvy. Nedavno jsem koupila doporucene bambusove a uz jsou z nich hadry na podlahu. Takze opet Svitap, a stal pulku co bambus :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
26.1.21 22:32

Mně se nejvíc osvědčilo koupit klasický bavlněný prostěradlo, rozstříhala jsem ho a udělala z něj hodně utěrek, co sajou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
26.1.21 22:35

Já používám po dětech látkové plínky :oops:, hezké kostičkované utěrky ladící s kuchyní vyndávám jen když máme návštěvu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
26.1.21 22:56

Konkrétně mám tohle a jsem spokojená velmi:
https://www.goldea.cz/…zky-na-bilem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
26.1.21 23:54
@Zumpa píše:
Zrovna ty z Ikey jsou na dvě věci, to i ručníky, šly do koše.

Ručníky ne, ty jsou umělý hnus. Takové ty pruhované utěrky. Ale asi jenom některé šarže, nebo záleží, jak je kdo pere, protože je fakt, že u kámošky mají taky takové umělé. Tak zbývají už jenom bavlněné plínky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.1.21 03:43

Saje mi všechno, včetně ikey, ale je potřeba to opravdu důkladně předeprat, aspoň pětkrát. Dobré jsou i ty bambusové.

• Citovat
  • Upravit
1091
27.1.21 04:52

Mám stejný problém. Teď jsem k většímu nákupu hodila do košíku froté utěrky na Matějovském a musím říct, že zatím spokojenost. Asi budu muset přikoupit, protože bavlna mi v poslední době taky vůbec nesaje, jen vodu roztírá po nádobí :nevim:. Taky peru bez aviváže, žehlím, nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
27.1.21 08:24

Chce to prát ty uterky na 95, já to tak dělám a saje mi vše, i ty co jsem kdysi kupovala v Tescu za 7 Kč kus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.1.21 08:31
@Semtex píše:
Chce to prát ty uterky na 95, já to tak dělám a saje mi vše, i ty co jsem kdysi kupovala v Tescu za 7 Kč kus :mrgreen:

Moje pračka má jen 90 st

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
27.1.21 12:14
@ugluk píše:
Teď jsem pořídla bambusové a je to paráda. Jo a nepoužívám aviváž.

Přesně! prát na 60st a rozhodně bez aviváže. Dřív se taky škrobilo kvůli savosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
27.1.21 12:18
@AnastazieB píše: Řekla bych, že je potřeba je několikrát vyprat. Já mám z bavlněné vafle, ale jsou poměrně nové, takže ještě potřebují párkrát přeprat.

Jsem se musela kouknout, jak vypadají vaflové utěrky, a jo, to jsou přesně ty, se kterými mám taky dobrou zkušenost. Ale mám jen dvě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
27.1.21 14:09
@bublinek píše:
Moje pračka má jen 90 st

To by nemělo vadit, určitě bude stačit vyprat víckrát. Na těch látkách bývají různé impregnace, aby jim to ve skladech neplesnivelo a tak, takže to pak ani 100% bavlna nesaje nic :lol: Dělaly mi to všechny uterky zpočátku, ale všechny to časem vzdaly a už dělají co mají :mrgreen: musíš vydržet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný