Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, dneska mi spadl dotkový telefon do vody. Byl tam fakt pár vteřin. Hned jsem ho vytáhla a vyndala baterku. A dala jsem telefon bez baterky a bez simkarty do rýže. Večer jsem ten telefon vyndala a zkusila zapnout. Telefon naskočil, ale začal vibrovat a nefunguje dotyk. Tak jsem ho vypla a vyndala znovu baterku. Je ještě nějaká šance že se dovysušší a bude fungovat dále?
A nějaká rada? Nejspíš zítra skočím do servisu ![]()
Vubec jsi ho nemela zapinat, je brzo, vysychat bych ho nechala minimalne tyden… Pak teprve bych delala zavery o poskozeni a o tom, jestli je potreba servis.
V servisu bych pozadala nejdriv o predbezne vypocteni nakladu, abys do utopenyho mobilu neinvestovala zbytecne tisice.
Jinak po dukladnem vyschnuti je mozne, ze bude zase fungovat
Dobrý večer, mě spadnul telefon do záchodu, nejprve nešel ani zapnout,
dala jsem ho taky do rýže a pak ho nechala pár dní vyschnout a jede v pohodě. Mám Alcatel ![]()
@Helileli píše:
Vubec jsi ho nemela zapinat, je brzo, vysychat bych ho nechala minimalne tyden… Pak teprve bych delala zavery o poskozeni a o tom, jestli je potreba servis.
V servisu bych pozadala nejdriv o predbezne vypocteni nakladu, abys do utopenyho mobilu neinvestovala zbytecne tisice.Jinak po dukladnem vyschnuti je mozne, ze bude zase fungovat
Omlouvám se za soukromoou zprávu
…a děkuji za radu
a jak ho mám teda dovysušit? jen tak nechat volně?
Já sice nejsem holka, ale jen doplním, že je úplně jedno, jak dlouho v té vodě byl. Pokud není voděodolný a byl zapnutý, schytá to základní deska a je to tak 50 na 50, že jestli pak půjde a co všechno bude zkažené. Naštěstí už výrobci pochopili, že lidé chtějí a potřebují vodeodoplné telefony a je jich v nabídce už celkem dost (ty nejvyšší rady).
Danuše83…děkuji, tak snad i já budu mít to štěstí…manžel mě jinak zabije…není ani půl roku starý ![]()
@kuliiiisek obávám se, že jsi to zazdila tím zapnutím.. nebyl pořádně vysušený. My utopili navigaci, byla v bahnité vodě několik hodin, manžel ji rozebral, vysušil a funguje ![]()
V ty ryzi musi zustat aspon pet dni, bez zapinani. Nemela jsi ho zapinat tak brzy, ale zkusila bych ho tam jeste vratit.
@Moise píše:
@kuliiiisek obávám se, že jsi to zazdila tím zapnutím.. nebyl pořádně vysušený. My utopili navigaci, byla v bahnité vodě několik hodin, manžel ji rozebral, vysušil a funguje
měli jste vodu tak vysoko v kabině?
![]()
@Regina Hero píše:
měli jste vodu tak vysoko v kabině?
![]()
![]()
to bych snad ani nekomentovala
![]()
Telefon mi spadnul do kaluze, druhy den jsem ho zkusila zapnout, ale take vibroval a ani jsem ho neodemkla. Bez telefonu byt nemuzu, musela jsem koupit novy. Nedavno jsem telefon zkusila zapnout (cca po pul roce) a funuje zatim naprosto bez problemu.
@kuliiiisek mně 2× spadl stejný mobil do vody. Jen jsem jej ihned vyndala z vody, osušila a nechala do druhého dne schnout (o rýži jsem tenkrát neslyšela). Byl v pořádku a fungoval dál (šlo o iPhone 4S).
Příspěvek upraven 06.02.17 v 07:05