Utrogestan a MS před dobráním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1577
20.4.12 10:11

Ale vtipné je, že oba doktoři jsou z CARU. Já jsem tam chodila na klasickou gynekologii, ale dělají i asistovanou reprodukci. Takže jak si mě převzal ten z toho CARU, tak hned úplně něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
20.4.12 10:17

@Maky.p tak to jsi teda případ :) :) :)
Tak to jsem ráda, že utrouš nezastaví ovu, když se vezme ten den nebo den předtím. Aspoň že tak:)
Já jsem si Maky nevšimla, že máš ty cykly tak krátké, to je mazec, to je opačný problém, než mám já:)
Tak to pak funguje úplně jinak.
Snad nám to holky vyjde a když už do sebe valíme ty hormony (jakože já moc ráda nejsem, protiví se mi to, nejradši bych se na to vybodla, ale čekat se mi taky nechce bez pomoci) tak ať to má výsledek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.12 10:21

Ahoj! Já teda nebrala Utrogestan, ale Duphaston, což je némlich to samý :mrgreen: Brala jsem 20 - 25 DC dva prášky denně 1-0-1 s tím, že když začnu špinit, mám zvýšit dávku (že množství hormonu nestačí), takže jsem pak musela zvýšit na 1-1-1 a špinění přestalo. Nutno podotknout, že mívám ovulaci kolem 10DC, takže špinění určitě nezapřičiňovala ovulace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
20.4.12 12:42

@Selma Hajkova tak ovulaci 10DC, to se máš, za rok stihneš mnohem víc pokusů jako já :)
(Cykly 41, 35 a tak)
nevěděla jsem, že to zabraňuje špinění, ale je fakt, že co to beru (1-1-1), tak nešpiním ani trošičku. Uvidím, za jak dlouho to dostanu od vysazení :think:
Jaké s tím máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.12 13:04

Od vysazení za tři dny přesně. A mám už díky těmto lékům dvě děti :pankac: Před nedávnem se mi obnovil cyklus, ale zase se mi začíná zkracovat, takže budu opět muset nasadit léky, ačkoliv se nesnažíme o početí, ale nechci zase skončit na MS po 14 dnech :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
20.4.12 13:15

Dvě děti díky utrouši? Hmmm, tak to asi pomáhá:)
A Selmo taky ti utrouš způsobuje píchání v břiše cca od 5 dne braní? Bolesti jako před MS - neznám to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.12 13:37

Hihi, jak jsem psala, nebrala jsem Utrošu (ale je to fakt jedno), ale píchání u mě způsobovalo akorát oplodnění - zavrtávání vajíčka do děložní sliznice a byla to taková bolest, že jsem skoro nemohla chodit :lol: Tomu času by to i odpovídalo. Jestli ty nebudeš těhotná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
20.4.12 13:44

jéé, jak ráda bych :)
No vyčkám do neděle - to už bude cca 12 dní po píchnutí pregnylu, tak bych zkusila test, teda pokud to do té doby nedostanu.
Poslední jsem dobrala včera, takže v neděli to budou tři dny - to nevydržím.
Ale jinak se těhotně necítím, nebolí mě prsa, akorát mám nafouklé břicho a to pobolívání no :)
Joooo, vlastně, ty jsi brala ten duphaston :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.12 13:58

No já mívala ppíchání i při ovulaci. Jinak mně se díky hormonům srovnal cyklus, ale pořád jsem měla ovulku tak brzo. Takže když jsem poprvé otěhotněla, vyšel mi pozitivní test ještě týden před očekávanou MS :lol: Jo a to píchání jsem cítila tak sedmý den po ovulaci (udává se rozmezí pátého až devátého dne), může se při tom i slabě špinit, protože to vajíčko naleptává děložní sliznici a snaží se zavrtat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.12 14:01
@Dorianne píše:
Začala jsem trochu krvácet - růžový hlen, pak tmavé špinění a to trvalo 3 dny, kdy jsem nasadila utrogestan a pomalu to vymizelo.
Vím, že to není moc potvrzujícího, tenhle cyklus zkusím ovulační testy.
Hlavně o tom, že se má brát utrogestan až po ovulaci jsem se dočetla až dneska na netu :twisted:Je teda lepší vykašlat se na to braní 17-26DC a nasadit ho hned po zjištění ovulace?

Jo, rozhodně. Já teda brala hormon jen pět dní v měsíci a stačilo to. Po tom mi cyklus běžel jak na drátkách. Až teda když se zjistilo, že jsem těhotná, tak jsem to pak brala denně až do čtvrtého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
20.4.12 14:25
Při ovulaci mě taky píchává. A teď je to píchání cca od 9DPO tak 4 dny to trvalo, teď už néé tak často.
Tak se nechám překvapit, raději nic neočekávám, už jsem se zklamala hodněkrát. Špinění jsem ale neměla celý cyklus vůbec, ani u ovu, ani během toho píchání ani teď - vůbec.
@Selma_Hajkova píše:
No já mívala ppíchání i při ovulaci. Jinak mně se díky hormonům srovnal cyklus, ale pořád jsem měla ovulku tak brzo. Takže když jsem poprvé otěhotněla, vyšel mi pozitivní test ještě týden před očekávanou MS :lol: Jo a to píchání jsem cítila tak sedmý den po ovulaci (udává se rozmezí pátého až devátého dne), může se při tom i slabě špinit, protože to vajíčko naleptává děložní sliznici a snaží se zavrtat :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.12 14:44

Špinění vůbec nemusí být, jen prostě může :-) Já taky nešpinila, ani jednou. Kromě potratu, samozřejmě, ale to jsem nešpinila, to ze mně crčela krev proudem, ale je to pryč a jsem s tím smířená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
20.4.12 14:55

To je mi líto, vím, že si tím projde hrozně moc holek, je dobře, že jsi s tím smířená, však máš doma dva dárečky, které ti to vynahrazují :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.12 15:13

@Mishka85 Já potratila už před druhým dárečkem. Ale líto mi to samozřejmě bylo, jenže je to pryč. Beru to, že to tak muselo být, prostě koloběh života :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
20.4.12 15:21

Dobrý přístup. Doufám, že se takové události nikdy nedočkám a pokud jo, tak bych si přála, abych si to přebrala stejně dobře jako ty.
Ještě mám dotaz - jak to napsat - už asi 8 den mě svědí - tam dole :twisted: Ne nějak moc jako při zánětu, spíš jen lehoučce, to asi taky způsobuje ten Utroš že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí