Uvařené jídlo do ledničky na další den

51
12.4.12 10:57

uvarene jidlo do lednickyy na dalsi den

Dobry den,mam taky maly dotaz. Začínáme s příkrmama a chtěla bych se zeptat,jestli když uvařím mrkvičku nebo nějakou jinou zeleninu,jestli zbytek muzu dat do ledničky a další den to malinkému podavat. A od kdy dáváte přesnídavky a piškotky. Děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
12.4.12 10:58

Navařím toho víc, něco šupnu do mrazáku, na další den do ledničky..
Přesnídávky jsou psané od uk.4.měsíce, piškoty bych zbytečně ani nedávala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.4.12 11:00

mě by zajímalo, jestli můžu dát do mrazáku kupovaný příkrm, který otevřu, tak ten zbytek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
12.4.12 11:01

@Saroya Já myslim, že to neva. Já teda příkrmy nekupuju, ale nevidim v tom problém.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
12.4.12 11:03

tak ja dam jidlo do vakuovych mističek a mame 2 v lednici,jednu čerstvou.nic tomu neni ,už jsem to tak dělala s holkou.vždy to vonělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
12.4.12 11:04

Delala jsem prikrmy tak, ze je deti mely v den uvareni a na druhy den v lednici. Zbytek jsem zamrazila a vyndala dle potreby. Ohrivala jsem tak, aby byly horke a pak nechala malicko zchladnout.
Kupovane sklenicky jsem taky nechavala v lednici na druhy den, ale ne nedojedene. Odebrala jsem treba pulku a zbytek dala do lednice na druhy den. Nedojedene jsem vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.4.12 11:08

V ledničce nechávám do druhého dne, kdy to chci skladovat déle, tak do mrazáku :palec: Přesnídávky tak 3 týdny po zelenine. Piškoty od puli roka a dál cca :nevim: Mrkni na kojeni.net tak máš rozpisy a tabulky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.4.12 11:18

Vařené nechám v lednici do dalšího dne. Otevřenou skleničku klidně zamražuju, pochopitelně, pokud není otevřená moc dlouho :) Někdo dělá i že rozmrazí např.v pondělí zeleninu z mrazáku a dá v to pondělí a i v úterý- mezitím uchová v lednici. Piškoty jsem dávala od doby, co jsem chtěla dávat lepek. Ale na žužlání pro malý dítě nejsou moc dobrý, dítě to často strčí celý do pusy, kus ožužlá, takže zbytek je kluzký a pak se začne dávit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
12.4.12 11:22

piškot jsem rozmixovala a dala do přesnídávky aby to bylo trošku hutnější už ted, i kukuřičnou křupku už žužlá, a je nám 5 a půl měsíce…jinač holky zbytek napsaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
12.4.12 11:22

Ahoj,
já vždy navařím hodně, na druhý den si nechám 1 kelímek Via od Aventu v lednici a ostatní dám do mrazáku. Maso mám rozdělené do sáčků taky v mrazáku. Piškot dávám 1×denně ráno do ovocného příkrmu kvůli zavádění lepku. Zatím dávám jabko, které povařím a rozmačkám, k tomu banán, ze zeleniny mu nejvíce jede máslová dýně a do ní dávám mrkev, květák, kedlubnu, brambor (začala jsem při zavádění příkrmu mrkví, ale tu mi nechtěl a na dýni se teda chytnul :palec: ). K příkrmův pořád kojím ve dne co 2 hodiny.
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.4.12 11:28

Ja jsem bezne varila na dva dny, druha pulka byla v lednici. Nemrazila jsem nic, sama nemam moc rozmrazene rada. Ani mi neprislo, ze by mi to extra usetrilo cas.

prikrm taky…

piskoty jsem davala pozdeji, tady to je nedostatkove zbozi, ale nejakou tu detskou susenku bez cukru jsem dala cca od toho 7./8. mesice

piskoty jsou sladky, nespechala bych s nima a spis jako prilepseni.

predsnidavky jako ovocny? Celkem hned (6. m), aby se ji lip kakalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
12.4.12 11:34

Určitě ano… také jsem příkrmy dělala na dva dny dopředu, měla jsem na ně malé misky s víčky, na kterých byl takový ventil. aby se to nezarosilo. Nikdy nebyl problém… A mražení se také neboj - jen příkrmy z brambor jsem nemrazila, jinak téměř vše, zvlášť později, když byl domácí špenát a jiná zelenina ze záhonu, navařilo se a zamrazilo, abychom pak nemuseli kupovat tu v obchodě. Přesnídávky jsem dělala max. várku po deseti skleničkách (pro dvě děti cca na týden) a další várku zase až jedna došla…
přece jen díky ledničkám a mrazákům máme oproti našim babičkám velikou výhodu… moje mamka sice lednici měla, ale trvalo jí to, než se ji naučila využívat, pořád jela podle babičky, která lednici neměla a vařila jí a tetě denně čerstvé… Ta samá babička mi posléze sama pomáhala vařit ty příkrmy do foroty pro mé děti a litovala, že za jejích mladých let to nešlo, když neměla lednici a v kuchyni jí nic nevydrželo, když se muselo kvůli vaření topit i v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.4.12 12:39

Já jsem taky vařila příkrmy na 2 dny, část jsem si odebrala a zbytek nechala v té vodě,ve které se zeleninka vařila a druhý den v ní ohřála (jako polévku).
Zelenina tak nebyla oschlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.4.12 13:40

Jak jsem začala vařit příkrm tak rovnou na dva dny a pak jen ohřála. Mrazila jsem jen maso a to v čerstvém stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
13.4.12 11:59

a jeste bych se chtela zeptat,vsude je psane,ze by mel snist urcity pocet lzicek ze zacatku a co kdyz nas maly chce vice lzicek,ze mu smakuje :).Mám mu dát vic nebo ne?A dalsi druh zeleniny mam zase davat od zacatku prvni den 1-2lzicky atd…nebo uz víc.zda se mi to byt divne,kdyz skoncime 5 lzickama a mame dalsi den zacit zase 1-2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí