Uvažuji jinou antikoncepci než kondom

16
26.7.21 06:47

Zvažuji jinou antikoncepci než kondom

Ahoj, po dlouhém uvažování jsem se rozhodla přejít na jinou metodu antikoncepce než je kondom (příteli moc nevyhovuje). Uvažuji mezi prášky nebo tělískem pro nerodičky. Co byste mi spíš doporučily a jaké jsou vaše zkušenosti? Kromě kondomu jsem nikdy žádný jiný druh antikoncepce nevyužívala, v říjnu mi bude 20.
Díky za rady a poznatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uslava
26.7.21 06:51
@nina098 píše:
Ahoj, po dlouhém uvažování jsem se rozhodla přejít na jinou metodu antikoncepce než je kondom (příteli moc nevyhovuje). Uvažuji mezi prášky nebo tělískem pro nerodičky. Co byste mi spíš doporučily a jaké jsou vaše zkušenosti? Kromě kondomu jsem nikdy žádný jiný druh antikoncepce nevyužívala, v říjnu mi bude 20.
Díky za rady a poznatky

Takhle. Kdo z vás nechce děti za žádnou cenu, těm ať se chrání. Jestli oba, tak se chraňte oba.

• Citovat
  • Upravit
3927
26.7.21 07:04

Nejlepší je jít za gynekologem a probrat to s ním. Ono docela závisí na tvém zdravotním stavu (někdo prostě HA nemůže,) a ne každé se dá zavést tělísko.
Všechno má své výhody a nevýhody a každé ženě sedne různá antikoncepce všelijak. Jedny budou vychvalovat prášky, druhé tělíska, třetí kondomy, čtvrté přerušovanou soulož, páté zase injekce… Taky záleží na tvých finančních možnostech.
A je fajn, že příteli něco nevyhovuje a radši do tebe bude prát hormony, než aby se on obtěžoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
26.7.21 07:16

Mě vyhovuje diafragma. Ale musíš se jí naučit správně používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.7.21 07:43

@LilyJane Přítel mi vyšel vstříc 3 roky, kdy jsem odmítala brát HA. Nevím, jak to mají muži, ale prý si ten sex tak neužívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3927
26.7.21 07:52

@nina098 No nevím, spíš je to pro ně nepohodlné, než cokoliv jiného. HA je docela obrovský zásah a ne všechny ženy to snášejí dobře. Je fajn, že je ti už 20 a cyklus už máš zaběhnutý a snad bez problémů. Docela mě deprimuje, jak chlapi nutí do antikoncepce 15 leté holky.
Jak už říkám, je třeba to prodiskutovat na gyndě. Možná ti udělají hormonální profil a utz zkontroluje jestli by u tebe šlo i tělísko. Ty mu sdělíš jaká máš očekávání, oni ti vysvětlí všechny plusy a mínusy a nebo už doporučí konkrétní značky a ty se pak rozhodneš mezi nimi. Tady takové všeobecné rady jsou ti k ničemu.
Když už máš konkrétní značky, tak spíš zjistíš zkušenosti ostatních. Ale ono to je u každé ženy jiné. Jedna je spokojená, druhá ti řekne že „už nikdy víc.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.7.21 08:51
@nina098 píše:
Díky za rady a poznatky

Ano, pro pana nepohodlné a žena ať do sebe cpe vše možné :cert:…je i pánská antikoncepce jenže pánové do sebe nic takového cpat nebudou!!Ať se chlap popta u svého lékaře co by mohl brat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
26.7.21 09:06

Existují i supertenké kondomy, jsou sice dražší, ale prý je ten rozdíl o dost znát. Ať je přítel vyzkouší. Hormony bych osobně nebrala, to je hrozné svinstvo. Můžeš to snášet dobře, ale taky ti to úplně může rozhodit cyklus, je riziko embolie a trombózy, zvlášť když k tomu máš dispozice, třeba leidenská mutace a jiné poruchy srážlivosti krve (a není to vůbec vzácné onemocnění, vyskytuje se častěji než bys čekala), ale to by ses musela nechat vyšetřit a není to úplně standardní vyšetření, doktoři se většinou cukají, takže bys nejspíš musela jako samoplátce.

Příspěvek upraven 26.07.21 v 09:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
26.7.21 09:08
@nina098 píše:
@LilyJane Přítel mi vyšel vstříc 3 roky, kdy jsem odmítala brát HA. Nevím, jak to mají muži, ale prý si ten sex tak neužívá.

My teď jsme poprvé v životě na kondomech pár měsíců, a taky z toho nejsem odvarena. Ale zároveň měřím bazální teplotu, takže v každém cyklu jsou dny, kdy si můžeme užívat bez ničeho. Osobně plánuju na příští rok sterilizaci ( ale to ti neradim samozřejmě), jinak bych asi brala HA ( brala jsem ji v 18-24 a v 30-33 letech a nic mi nedělala, mám bez problémů tři děti). Teď ji brát nemůžu, kojím. Tělísko nechci, nějak psychicky je mi nepříjemný pocit v sobě něco mít.
Já tu HA nezatracuju. Samozřejmě obezřetnost je důležitá a každý musí zvážit svůj stav a jestli výhody převáží, ale..jsem generace, kdy jsme skoro všechny HA braly a už se pomalu blížíme ke konci reprodukce, a nevšimla jsem si, že by nám ublížilo její braní v době, kdy jsme potřebovaly nejspolehlivější a nejjednodušší řešení. Ten kdo měl později problémy, je měl už předtím ( problémy s cyklem atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
26.7.21 10:20
@LilyJane píše:
Nejlepší je jít za gynekologem a probrat to s ním. Ono docela závisí na tvém zdravotním stavu (někdo prostě HA nemůže,) a ne každé se dá zavést tělísko.
Všechno má své výhody a nevýhody a každé ženě sedne různá antikoncepce všelijak. Jedny budou vychvalovat prášky, druhé tělíska, třetí kondomy, čtvrté přerušovanou soulož, páté zase injekce… Taky záleží na tvých finančních možnostech.
A je fajn, že příteli něco nevyhovuje a radši do tebe bude prát hormony, než aby se on obtěžoval…

Asi by chtěl miminko :mrgreen:, proto chce antikoncepci nechat na zakladatelce :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
3927
26.7.21 13:26
@Uslava píše:
Asi by chtěl miminko :mrgreen:, proto chce antikoncepci nechat na zakladatelce :mrgreen:.

Ono je to docela běžné ale, že chlapi nutí ženskou do antikoncepce, aby se nemuseli oni obtěžovat s kondomem. Téměř všechny známé to měly stejně „chlap už nechce používat kondom…“ No ne každá ale HA snesla, takže měli stejně smůlu.
Stejně je to vtipné, chlapi na ochranu kašlou, aby si mohli kvalitně užít. A pak jsou zdeptaní, když ženská otěhotní, protože prášky brala blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
26.7.21 21:41

V tomhle případě mi přijde chvályhodné, že aspoň ty 3 roky je používal… zajímalo by mě, jestli jste zkoušeli i supertenké kondomy? Jestli jde jen o ten pocit při sexu, že to tolik necítí, jednak to může být výhoda (může déle vydržet), jednak se dělají i hodně tenké, třeba Durex Feel Thin - ty používáme my, klasické „tlusté“ by manžel nesnesl, prý mu dusí penis.
Ještě je možnost pesar + spermicidní gel, ale já tomu moc nevěřím, spíš se zeptej na nějakých diskuzích, kdo je používá. Já asi po porodu plánuju se časem naučit symptotermální metodu, dá se říct, že už ji docela umím, ale chci si koupit i tu příručku… je to z těch přirozených metod nejspolehlivější ochrana, tedy když to člověk má správně stanovené a když abstinuje v plodných dnech. Když se v plodných dnech používá jiná ochrana, tak se spolehlivost samozřejmě snižuje podle toho, jakou člověk používá bariérovou ochranu. Tak to je taky možnost, že byste nemuseli nic řešit v neplodných dnech, zatímco v plodných třeba ten kondom. Na tělísku by mi vadilo riziko, že otěhotním a bála bych se, že by to mohlo plodu nějak ublížit, kdybych si dítě chtěla nechat. Hormony za mě už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
26.7.21 21:46

@whitemirror my jsme zkoušeli kde co, i Durex (ty teda hodně podrahly potvory) super tenké, real feel..a jo, je to lepší, ale žádný zázrak. Já teda kondomy nemusím. Chlap taky ne. Ale ještě to vydržíme. A naštěstí je nemusíme používat při každém sexu. Já to prostě cítím, a není to ono. Když mám srovnání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.7.21 22:32

Díky moc všem za názory! Vyzkoušíme ty tenké kondomy a pak se uvidí. Asi je třeba to ještě jednou pobrat. Přeci jenom kondomy mu neuškodí jako mně mohou ty prášky apod.
Mějte se hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 09:43

Ahoj, zkouseli jste ty tenke kondomy?
Vcera jsem spala s pritelem s kondomem od durexu a skoro jsem ho necitila. Bylo to nic moc. Az mi to nebavilo..takovy divny..antikoncepci jist nemohu a jsme spolu kratce :(..teliska se bojim..nevim co uz poridit za ochranu..oba jsme meli sex po par letech a ja si rikala to bude „wow“..no nakonec mi prislo, ze nam to ani neschazi jelikoz jsme z toho moc nemeli. :( jsem z toho smutna. Bez kondomu se bojim, kdyz jinou ochranu nemam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1