Uvolněný svěrač po dítěti

Anonymní
13.10.13 14:28

Uvolneny sverac po diteti

Ahoj, mam velice neprijemny intimmi problem…
Jsem tri roky po porodu, probehl nastrih, zraneni a siti tak stredni, problem zadny.
Dlouho jsem nemela partnera, nyni mam pritele, takze prvni styk po porodu probehl nedavno. Uz tam nejsem tak pevna, ale to se dalo cekat, trapi me neco jineho.
No proste po milovani najdu vzdy na prosteradle flicek od stolice. Jakoby kapky. Je mi to strasne trapny, pritel nevim jestli si toho vsimnul, asi ano, diskretne mlci. Strasne me to svazuje, odmitam jiste polohy, bojim se zapachu. Je mi jasne, ze tady to nevyresim, ze budu muset k dr.
Mela jste nektera takovy problem? Jak se to resi? Operace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.10.13 14:50

Ahoj, já jsem měla podobný problém, ale ne se stolicí, ale s čůráním. Neudržela jsem to jako dříve. A vyčetla jsem radu, že když půjdu na malou, během toho to mám zadržet, stáhnout a povolit a tak dokola procvičovat a myslím si, že se to zlepšilo. Nevím jestli tohle by pomohlo i s tvým problémem, v tomto případě spíš normálně když nejsi na velké, to často zkusit taky.Ale každopádně bych to řekla asi doktorovi, jestli nějak pomůže :roll:

• Citovat
  • Upravit
Crystalline
13.10.13 16:23

Urcite zajdi k doktorovi. Treba postaci posilovat svaly. Ale nepodcenovala bych to, hlavne kdyz te to pak omezuje pri sexu. Hodne stesti

• Citovat
  • Upravit
evulka5
13.10.13 16:34

Dá se to řešit i konzervativně- nějakými cviky, ale většinou to nemá valný efekt. Doporučuju navštívit proktologa, ten poradí i nejvhodnější způsob léčby. Gynekolog taky není špatná volba, ale ten první je odborník přímo na tyto problémy.
Chápu že je to velice choulostivé téma a hlavně nepříjemné, tyto problémy má spousta mamin a moc se o tom nechce nikomu mluvit. Pro mě je to jeden z mnoha důvodů proč bych nikdy nerodila přirozenou cestou.

• Citovat
  • Upravit
3165
13.10.13 16:48
@evulka5 píše:
Dá se to řešit i konzervativně- nějakými cviky, ale většinou to nemá valný efekt. Doporučuju navštívit proktologa, ten poradí i nejvhodnější způsob léčby. Gynekolog taky není špatná volba, ale ten první je odborník přímo na tyto problémy.
Chápu že je to velice choulostivé téma a hlavně nepříjemné, tyto problémy má spousta mamin a moc se o tom nechce nikomu mluvit. Pro mě je to jeden z mnoha důvodů proč bych nikdy nerodila přirozenou cestou.

Omlouvám se, že do toho vstupuji, možná je to i mimo téma. Ale jak chceš dokázat to, abys nerodila přirozenou cestou? Pravda, s ročním odstupem a po tom, co tu čtu, jsem ráda za to, že nakonec jsem po nevydařeném pokusu porodit přirozeně skončila na AC. Al ono pokud chceš dítě, tak bohužel žijeme v době, kdy si diktovat jestli chceš nebo nechceš rodit přirozeně, diktovat nemůžeš - i když si říkám, že je to právo člověka se rozhodnout sám a myslím, že by i takové názory měly být akceptovány zastánci přirozeného porodu. Někdo se na na přirozený porod vyloženě třepe, někdo ho odmítá. Oba názory by se ale měli akceptovat a bohužel se tak neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evulka5
13.10.13 16:53
@Maculinka píše:
Omlouvám se, že do toho vstupuji, možná je to i mimo téma. Ale jak chceš dokázat to, abys nerodila přirozenou cestou? Pravda, s ročním odstupem a po tom, co tu čtu, jsem ráda za to, že nakonec jsem po nevydařeném pokusu porodit přirozeně skončila na AC. Al ono pokud chceš dítě, tak bohužel žijeme v době, kdy si diktovat jestli chceš nebo nechceš rodit přirozeně, diktovat nemůžeš - i když si říkám, že je to právo člověka se rozhodnout sám a myslím, že by i takové názory měly být akceptovány zastánci přirozeného porodu. Někdo se na na přirozený porod vyloženě třepe, někdo ho odmítá. Oba názory by se ale měli akceptovat a bohužel se tak neděje.

V dnešní době není problém zvolit si způsob porodu ani v naší malé zemi. Pracuji ve zdravotnictví a moc dobře vím jaké jsou pro a proti a jak to u nás chodí. Hodně záleží na porodníkovi jestli je normální, ale domluvit jde vše a není k tomu potřeba ani psychiatrická diagnóza jak se to často radí na těchto stránkách.

• Citovat
  • Upravit
evulka5
13.10.13 16:54

A pokud by to přece jen nešlo domluvit což neznám takový případ tak se dá vždy odjet porodit za hranice, není to tak daleko a kupodivu i cenově to není taková hrůza jak si leckdo může myslet.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
13.10.13 17:35
@evulka5 píše:
Chápu že je to velice choulostivé téma a hlavně nepříjemné, tyto problémy má spousta mamin a moc se o tom nechce nikomu mluvit.Pro mě je to jeden z mnoha důvodů proč bych nikdy nerodila přirozenou cestou.

JIstě přirozené je rodit císařem a nechat si zjizvit dělohu. Je to mnohem praktičtější ;)

• Citovat
  • Upravit
evulka5
13.10.13 18:20

@Timinka Raději jednu jizvu v bříše, než zjizvenou pochvu, problémy s močením stolicí, hemeroidy a v neposlední řadě přidušené dítě a doživotní trauma. Sekce je pro dítě nejbezpečnější cesta na svět, to stačí na to abych ze sebe nepotřebovala dělat hrdinku s přirozeným porodem. Ale děkuji za sarkastickou poznámku.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
13.10.13 18:34
@evulka5 píše:
@Timinka Raději jednu jizvu v bříše, než zjizvenou pochvu, problémy s močením stolicí, hemeroidy a v neposlední řadě přidušené dítě a doživotní trauma. Sekce je pro dítě nejbezpečnější cesta na svět, to stačí na to abych ze sebe nepotřebovala dělat hrdinku s přirozeným porodem. Ale děkuji za sarkastickou poznámku.

nenech se vysmát, dětí mám šest a nic z toho co popisuješ se nestalo. A koneckonců s tvojí metodou bych je ani všechny nemohla mít, protože tvoje metoda by mi zničila dělohu. Dělat hrdinku přirozeným porodem? To je vtip, že?
*zakladatelko***ač nemám problémy, které uvádíš, už x let posiluji pánevní dno, doporučuji to i tobě (třeba i u televize, nebo v posteli, pár minut denně)

• Citovat
  • Upravit
evulka5
13.10.13 18:42
:lol:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.15 09:55

Málo funkční svěrač

Mám podobný problém. Jsem po porodu 3 měsíce a pokud se mi začne chtít na stolici, musím jít hned, tzn. do 2 minut, jinak by bylo pozdě. I když zatnu svaly, tak prostě stolice odejde. Nevím, na jakého lékaře se obrátit. Zkouším od porodu cvičit svaly, ale nevidím stále žádný rozdíl. Po prvním porodu si nic takového nepamatuji, že by mě trápilo, teď ano. Plánuji ještě jedno miminko, tak nevím, jestli to teď vydržet a řešit až potom, nebo jít už teď. Je to hodně nepříjemné, omezující. Budu ráda za jakékoliv zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
12550
12.4.15 10:18

Zakladatelko držím palce, at to přejde, já bych zkusila přímo proktologa, ten by ti mohl pomoct. A cvičila bych zatínání svalů, co jen to jde :nevim: Řešila bych to určitě ještě před dalším otěhotněním, já teda nemám lékařské vzdělání, ale bála bych se, aby se ty příznaky ještě nezhoršily při dalším těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.15 13:09

Zakladatelko, mela jsem podobny problem, akorat ze ja jsem nebyla schopna udrzet moc. Trvalo to cca 4 mesice nez se to spravilo. Byla jsem z toho zoufala… Kdyz jsem sla s miminkem na prochazku, bylo to hodne neprijemne… Drzim palce, at se to co nejdrive upravi :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex