Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem tu úplně čerstvě a dovolím si na úvod malou rekapitulaci.
Na přelomu března a dubna jsem podstoupila revizi dělohy po ZT (9+1 tt, ztráta srdeční akce, gestační váček nepravidelného tvaru). V srpnu jsme se začali snažit znovu a na druhý pokus/cyklus se zadařilo. Paní doktorka si mě na první UZ kontrolu pozvala celkem brzy, odpovídalo to 6+3 tt dle datumu PM, ale byl přítomen pouze GS 7 mm (tentokrát dobrého tvaru a ohraničení), těhotenství je mladší, ovulace proběhla později v cyklu.
Zmínila však setřelé embryonální struktury a já netuším, zda když je něco setřelého, tak se to může vyvinout správně? Nesetkala jste se s tím některá, prosím?
Je mi jasné, že je stěžejní další UZ kontrola, na kterou se mám dostavit se čtrnáctidenním odstupem (25. 11., dle PM budu 8+2 tt)
Trošku jsem tu brouzdala i bez registrace a inspirovala jsem se k odběru HCG jako samoplátce, ale spíš mi to "rozhodilo sandály
", protože 16. 11. jsem měla 12470 jednotek a 19. 11. 15028, což není moc prudký vzestup.
Plus mi včera na endokrinologii včas diagnostikovali hypotyreózu a nasadili prášky.
Nejsem už jarní kvítek, sleduju se…přijde mi, že kromě únavy, divokého zažívání a citlivých prsou mi toho moc není. Po revizi jsem, jako spousta dalších holek, upadla do duševních temnot a nechci se tam vracet. Dávám si všechny moje indicie dohromady, ale zatím si netroufám, se nějak radovat… Snažím se být i pozitivní!, cpu se zdravou stravou a vitamíny.:)
Napsala jsem to dost zeširoka
, možná Vám bude nějaká část povědomá a napíšete svou zkušenost. Zrak upínám ke čtvrtečnímu ultrazvuku. Snad se něco objeví a nebude to setřelé. ![]()
Příspěvek upraven 20.11.21 v 21:07
To hcg roste pomalu. Nejspíš to opět nebude prosperující těhotenství. Bohužel.
@karkarka Děkuju za odpověď, možná jsem ráda, že jsem na ty odběry šla a nebudu žít v přehnaných nadějích…
Mohu se zeptat, zda bys nedokázala vysvětlit ty setřelé struktury? Zda je to něco, co se časem vyvíjí či to značí error od začátku?
@Muscari to HCG opravdu není v pořádku. Je mi to líto, ale nevypadá to na prosperující těhotenství ![]()
@Muscari píše:
@karkarka Děkuju za odpověď, možná jsem ráda, že jsem na ty odběry šla a nebudu žít v přehnaných nadějích…Mohu se zeptat, zda bys nedokázala vysvětlit ty setřelé struktury? Zda je to něco, co se časem vyvíjí či to značí error od začátku?
Obávám se, že bohužel druhá možnost
![]()