Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
dekuji a jeste takovy dotaz..
z maxi cosi jde ktera do touranu?Ale ty jsou na nizsi urovni nez roemer ze?
A partnerovi se moc libi Jane exo s isofixem-ta tam jde?
Do Touranu nejde od Maxi-cosi , M-C má model pouze Priorifix a ten má nohu- takže nejde kvůli shcránce v podlaze,
a Jané Exo musí mít zase pouatcí popruh Top Theter- a v Touranu nemáte oko na pás, takže do Touranu jde pouze Römer Duo plus- nepotřebuje ani pás, ani nohu jako jediná isofixová sedačka, a koukněte se do návodu k Tourannu, také tam mají uvedenou jedinou kompatibilní Römer Duo plus, prostě pokud chcete isofixovou tak do Touranu jde pouze Duo
nemáte blbé auto, do Vašeho auta je kompatibilní sedačka, tu Vám také výrobce auta doporučuje, tak se asi budete muset řídit doporučením výrobce
steeve dekuji moc za info a jeste bych mela jednu otazku.
divala jsem se na originalni veci u tourana a v ceniku jsem nasla autosedacky a je tam bobsy isofix duo plus 9-18 a pak bobsy G1 isofix TT 9-18 a je tam v zavorce napsano dodatecne ukotveni v zav.prostoru.
Takze to vypada ze bychom tu sedacku co se nam libi bez te nohy mit mohli ze?
JInak jak jsem v jedne diskuzi cetla tak jste psal ze vetsinou co maji vyrobci autosedacky tak to jsou roemery-nebo se mylim?
to co máte v knížce k autu je Bobsy isofix Duo plus- to je vlastně Römer Duo plus, pouze s potahem navrženým pro VW, aby ,měli svoji jakoby řadu( ovšem jako originální příslušenství to mají u VW za 8270,–. kdežto třeba u mě ji seženete za 5999,–)
no a to co tam mají v ceníku( v katalogu není) jako variantu s pásem Top theter( označení Bobsy G1 Isofix top theter), tak to je Duo plus s přídavným pásem Top theter- k ´DUU se totiž dá dodělat pás Top theter , ale není nutný, takže to co mají uvedeno v ceníku je špatbně, protže v Touranu nemáte oko na ten pás, takže nemůžete mít ani Duo s pásem, ani Safefix TT, protože ten je na pás,, můžete mít pouze samotné DUO plus a jestli mi nevěříte tak se podívejte do kufru, že tam to oko nemáte, prostě sedačku s pásem Top theter do Tourana nepřipnete
a jak píšete, většina automobilek jako originální příslušenství doporučuje sedačky Römer, někteří sice pod svými názvy a třeba s odlišnými potahy, ale vždy to jsou Römery, protože mají nejlepší výsledky v bezpečnosti, a dostávají i nejlepší hodnocení auta v crashtestech, a jak známo u aut když je dobrá známka v crashtestech je to poloviční úspěch v prodeji
Chtel bych pridat aktualni info ohledne Tourana a Romer safefix s nohou. Do Tourana 02/07 a vyse jde pouzit s dokoupenou vycpavkou kasliku v podlaze od VW. Jedna se zrejme o hranol zcela vyplnujici prostor schranky. Cca 20 euro myslim.
Odkaz na typovy list: http://www.britax-roemer.cz/…EFIXplus.pdf
Je to pro lidi s Touranem dobra zprava
. Sam se rozhoduji mezi sedackami Duo a Safefix plus. Pro DUO vychazi lepe manipulovatelnost, pro Safefix integrovany podhlavnik a velikost sedacky. Musim s dvojcaty vyrazit nekam vyzkouset, jak jim bude vyhovavat sedacka nazivo. Rozhodnu se podle velikosti a spokojenosti raubiru, protoze obdobny podhlavnik k DUO se da dokoupit.
PS: katalogove cislo vlozky v typovem listu se me nezda - 000.019.720. Nasel jsem jine cislo na nemeckych forech a to bylo uvedeno i v nemeckych katalozich VW. Tkusim zjistit a pripadne i pridat sem na forum.
Jinak jsem problem s nohou u darovane M-C vyresil otevrenim deklu kasliku a polozenim nohy az na dno kasliku. Da se resit snadno i odmontovanim vika - 4 srouby. Vim, neni oficielne schvaleno, ale funkcni. Tezko vyrobce doporuci rozmontovani soucasti auta, i kdyz myslim RECARO to v typovem listu ma
Nevim, zda by slo u Romer, kvuli delce nohy.
Hembed píše:
Chtel bych pridat aktualni info ohledne Tourana a Romer safefix s nohou. Do Tourana 02/07 a vyse jde pouzit s dokoupenou vycpavkou kasliku v podlaze od VW. Jedna se zrejme o hranol zcela vyplnujici prostor schranky. Cca 20 euro myslim.Odkaz na typovy list: http://www.britax-roemer.cz/…EFIXplus.pdf
Je to pro lidi s Touranem dobra zprava
. Sam se rozhoduji mezi sedackami Duo a Safefix plus. Pro DUO vychazi lepe manipulovatelnost, pro Safefix integrovany podhlavnik a velikost sedacky. Musim s dvojcaty vyrazit nekam vyzkouset, jak jim bude vyhovavat sedacka nazivo. Rozhodnu se podle velikosti a spokojenosti raubiru, protoze obdobny podhlavnik k DUO se da dokoupit.
PS: katalogove cislo vlozky v typovem listu se me nezda - 000.019.720. Nasel jsem jine cislo na nemeckych forech a to bylo uvedeno i v nemeckych katalozich VW. Tkusim zjistit a pripadne i pridat sem na forum.
Jinak jsem problem s nohou u darovane M-C vyresil otevrenim deklu kasliku a polozenim nohy az na dno kasliku. Da se resit snadno i odmontovanim vika - 4 srouby. Vim, neni oficielne schvaleno, ale funkcni. Tezko vyrobce doporuci rozmontovani soucasti auta, i kdyz myslim RECARO to v typovem listu maNevim, zda by slo u Romer, kvuli delce nohy.
Tak jsem to nasel, spravne vw cislo je bez tecek: 000019720.
Viz https://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/…oductDisplay?… dole je prislusenstvi pro nohu: Mitverwenden: 000019720 Füllstück nur für Touran und Caddy
A tady je navod k te vyplni a je zde videt jak vypada.
http://www.motor-talk.de/…2877710.html
Pokud bych se rozhodl nakonec pro Safefix plus, tak bud s timto originalem za 20 euro jeden nebo si to snad radsi vyriznu z tvrde umele hmoty sam…
no s tím vyřezáváním sám to nevím, koupit drahou bezpečnou sedačku a pak originál díl nahrazovat nějakým kusem vyrobeným doma- to asi nebude to pravé,
pokud půjdete do Safefixu tak snad jen s originální výplní - ono bez té originál výplně není povoleno sedačku v Toranu používat, takže kromě bezpečnostního hlediska byste porušil i zákon
Tak jsem si vyzkoušel Duo sedačku a myslím, že nám bude bohatě dostačovat. Také beru jako klad, že noha nebude na podlaze překážet a sedačka půjde lépe přendavat. Vždy je to o kompromisu ![]()
Ještě počkám 14 dní, zda se příbuzní nevytasí s dárkem k prvnímu roku života, a někde je objednám.
Tak jsem se pevně rozhodl koupit Romer Duo highline a našel jsem ho na babyportal za 6490 což je nejvýhodnější cena na netu (3 roky záruka). Naštěstí mne napadlo shlédnou reference tohoto obchodu, protože v dětských eshopech běžně nenakupuji. Z googlu na prvních místech vypadnou pouze negativní zkušenosti a zájem většiny lidí podat trestní oznámení. Dávám to sem jako postřeh pro ostatní, aby jste pak marně na sedačku nečekali, nedejbože zaplatili v podobném obchodě předem.
Sedačky potřebuji pro dvojčata, tak mě každá koruna dolů láká ![]()
Pro steeva:
Koukal jsem na http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, pokud jsem pochopil, je to Váš obchod. Zajímali by mě dvě věci.
1/ za jak dlouho by 2 sedačky dorazily - dostupnost je uvedena 24hod
2/jaké jsou zkušenosti s posíláním sedaček PPLkem
Raději bych si sedačky osobně vyzvedl, ale Vrchlabí je z Plzně trochu z ruky.
-------------------------------------------------------------------------------
editováno:
Aby nedošlo k nějakému nedorozumění, varování o obchodu platí pouze pro http:babyportal.cz - narazil jsem na velmi negativní ohlasy. Sám nemám osobní zkušenost. viz.: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Na http://autosedacky.mimishop.cz od Steeva si je chci koupit právě kvůli kladným ohlasům a dle toho co jsem zde od něj četl. Je vidět, že ví co prodává a pokud něco neví, tak se to snaží zjistit…//
Pro Hembed- sedačky Duo plus máme skladem téměř všechny potahy ( 16 variant z 18 potahů) do 24 hodin od přijetí objednávky sedačky odesíláme a do 24 hodin ji doručí PPL- zasílám pouze PPL, jsou spolehlivější a rychlejší než česká pošta.
U 2 sedaček se dá mluvit ještě o nějaké slevě, jinak mám na Römery 3 roky záruku a jsem schopen dát potvrzení pro pojiš´tovnu na příspěvek na sedačku, protože mám kamenný krám- pojišťovny většinou neuznávají faktury z E-shopu - dakže další stokoruny dolů.
a jinak tady je moje hodnocení třeba z Mimibazaru, abyste věděl, jestli jsem kvalitní obchodník: http://www.mimibazar.cz/hodnoceni.php?…
podrobnosti kdyžtak na mail.
Vážený pane, několikráte zde uvádíte nepravdu ohledně autosedačak s TT ve vozech VW Touran. Do tohoto vozu lze i dle originálního návodu tento typ autosedaček instalovat, tedy třeba i Chicco Key 1 Isofix. Úchyty na TT pásy jsou pro boční místa sedaček v druhé řadě sedadel, jsou na boční stěně za sedadlem. Osobně jsem prověřil jen u vozů r.v. 2006 a 2010, ale není důvod předpokládat, že tomu tak nebude. V originál návodu jsem nenašel ani vámi iváděné doporučení na Römer autosedačku.
Nevím, zda-li vaše nepravda pramení z neznalosti, nebo jen z vypočítavého záměru, v každém případě jste se minimálně pro mne stal nedůvěryhodnou osobou.
Momentálně hledáme pro naše syny autosedačky kategorie 9-18 kg s ISOFIXem a proto hledám relevantní informace o možnostech trhu. Vím, že je u vás nenalezneme.
Obnovuji diskuzi:
Syn má 9,5m a je toršku větší
něco přes 10kg a asi 76cm, sám si už sedne, ale ještě se při sedu podepírá rukou, bez podpory ještě nesedí.
Nejsem si jistá, jestli ho ještě můžu nechat v autosedačce 0 (máme cybex Aton 2012 Gold Line) hlavu už má na horním okraji, tak jestli je to ještě bezpečné ![]()
Byla bych radši, kdyby ve „vajíčku“ ještě vydržel, ale zase ne na úkor bezpečnosti ![]()
No a přikládám fotky, jak v sedačce vypadá.
Odpověd od @steeve ocením
@subsomi mě připadá,. že nad hlavou ještě kousek místa je, akorát nevidím, jak to má s rameními popruhy, koukněte na něj ze předu a nesmí mít hlavu nad okraj a ramenní pásy pod ramínky, jakmile to nebude sedět tak jít do větší, pokud se vejde, tak zatím nechat ve vajíčku