Už do větší autosedačky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
12.5.09 14:22

dekuji a jeste takovy dotaz..
z maxi cosi jde ktera do touranu?Ale ty jsou na nizsi urovni nez roemer ze?
A partnerovi se moc libi Jane exo s isofixem-ta tam jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.09 15:29

Do Touranu nejde od Maxi-cosi , M-C má model pouze Priorifix a ten má nohu- takže nejde kvůli shcránce v podlaze,
a Jané Exo musí mít zase pouatcí popruh Top Theter- a v Touranu nemáte oko na pás, takže do Touranu jde pouze Römer Duo plus- nepotřebuje ani pás, ani nohu jako jediná isofixová sedačka, a koukněte se do návodu k Tourannu, také tam mají uvedenou jedinou kompatibilní Römer Duo plus, prostě pokud chcete isofixovou tak do Touranu jde pouze Duo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.09 16:05

dekuji steeve,jak vidim tak mame blbe auto :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.09 17:14

nemáte blbé auto, do Vašeho auta je kompatibilní sedačka, tu Vám také výrobce auta doporučuje, tak se asi budete muset řídit doporučením výrobce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.09 20:56

steeve dekuji moc za info a jeste bych mela jednu otazku.
divala jsem se na originalni veci u tourana a v ceniku jsem nasla autosedacky a je tam bobsy isofix duo plus 9-18 a pak bobsy G1 isofix TT 9-18 a je tam v zavorce napsano dodatecne ukotveni v zav.prostoru.
Takze to vypada ze bychom tu sedacku co se nam libi bez te nohy mit mohli ze?
JInak jak jsem v jedne diskuzi cetla tak jste psal ze vetsinou co maji vyrobci autosedacky tak to jsou roemery-nebo se mylim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.09 21:57

to co máte v knížce k autu je Bobsy isofix Duo plus- to je vlastně Römer Duo plus, pouze s potahem navrženým pro VW, aby ,měli svoji jakoby řadu( ovšem jako originální příslušenství to mají u VW za 8270,–. kdežto třeba u mě ji seženete za 5999,–)
no a to co tam mají v ceníku( v katalogu není) jako variantu s pásem Top theter( označení Bobsy G1 Isofix top theter), tak to je Duo plus s přídavným pásem Top theter- k ´DUU se totiž dá dodělat pás Top theter , ale není nutný, takže to co mají uvedeno v ceníku je špatbně, protže v Touranu nemáte oko na ten pás, takže nemůžete mít ani Duo s pásem, ani Safefix TT, protože ten je na pás,, můžete mít pouze samotné DUO plus a jestli mi nevěříte tak se podívejte do kufru, že tam to oko nemáte, prostě sedačku s pásem Top theter do Tourana nepřipnete

a jak píšete, většina automobilek jako originální příslušenství doporučuje sedačky Römer, někteří sice pod svými názvy a třeba s odlišnými potahy, ale vždy to jsou Römery, protože mají nejlepší výsledky v bezpečnosti, a dostávají i nejlepší hodnocení auta v crashtestech, a jak známo u aut když je dobrá známka v crashtestech je to poloviční úspěch v prodeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.6.09 08:30

Touran s Romer Safefix s nohou

Chtel bych pridat aktualni info ohledne Tourana a Romer safefix s nohou. Do Tourana 02/07 a vyse jde pouzit s dokoupenou vycpavkou kasliku v podlaze od VW. Jedna se zrejme o hranol zcela vyplnujici prostor schranky. Cca 20 euro myslim.

Odkaz na typovy list: http://www.britax-roemer.cz/…EFIXplus.pdf

Je to pro lidi s Touranem dobra zprava :). Sam se rozhoduji mezi sedackami Duo a Safefix plus. Pro DUO vychazi lepe manipulovatelnost, pro Safefix integrovany podhlavnik a velikost sedacky. Musim s dvojcaty vyrazit nekam vyzkouset, jak jim bude vyhovavat sedacka nazivo. Rozhodnu se podle velikosti a spokojenosti raubiru, protoze obdobny podhlavnik k DUO se da dokoupit.

PS: katalogove cislo vlozky v typovem listu se me nezda - 000.019.720. Nasel jsem jine cislo na nemeckych forech a to bylo uvedeno i v nemeckych katalozich VW. Tkusim zjistit a pripadne i pridat sem na forum.

Jinak jsem problem s nohou u darovane M-C vyresil otevrenim deklu kasliku a polozenim nohy az na dno kasliku. Da se resit snadno i odmontovanim vika - 4 srouby. Vim, neni oficielne schvaleno, ale funkcni. Tezko vyrobce doporuci rozmontovani soucasti auta, i kdyz myslim RECARO to v typovem listu ma :) Nevim, zda by slo u Romer, kvuli delce nohy.

• Citovat
  • Upravit
3
16.6.09 13:07

Re: Touran s Romer Safefix s nohou

Hembed píše:
Chtel bych pridat aktualni info ohledne Tourana a Romer safefix s nohou. Do Tourana 02/07 a vyse jde pouzit s dokoupenou vycpavkou kasliku v podlaze od VW. Jedna se zrejme o hranol zcela vyplnujici prostor schranky. Cca 20 euro myslim.

Odkaz na typovy list: http://www.britax-roemer.cz/…EFIXplus.pdf

Je to pro lidi s Touranem dobra zprava :). Sam se rozhoduji mezi sedackami Duo a Safefix plus. Pro DUO vychazi lepe manipulovatelnost, pro Safefix integrovany podhlavnik a velikost sedacky. Musim s dvojcaty vyrazit nekam vyzkouset, jak jim bude vyhovavat sedacka nazivo. Rozhodnu se podle velikosti a spokojenosti raubiru, protoze obdobny podhlavnik k DUO se da dokoupit.

PS: katalogove cislo vlozky v typovem listu se me nezda - 000.019.720. Nasel jsem jine cislo na nemeckych forech a to bylo uvedeno i v nemeckych katalozich VW. Tkusim zjistit a pripadne i pridat sem na forum.

Jinak jsem problem s nohou u darovane M-C vyresil otevrenim deklu kasliku a polozenim nohy az na dno kasliku. Da se resit snadno i odmontovanim vika - 4 srouby. Vim, neni oficielne schvaleno, ale funkcni. Tezko vyrobce doporuci rozmontovani soucasti auta, i kdyz myslim RECARO to v typovem listu ma :) Nevim, zda by slo u Romer, kvuli delce nohy.

Tak jsem to nasel, spravne vw cislo je bez tecek: 000019720.
Viz https://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/…oductDisplay?… dole je prislusenstvi pro nohu: Mitverwenden: 000019720 Füllstück nur für Touran und Caddy

A tady je navod k te vyplni a je zde videt jak vypada.
 http://www.motor-talk.de/…2877710.html

Pokud bych se rozhodl nakonec pro Safefix plus, tak bud s timto originalem za 20 euro jeden nebo si to snad radsi vyriznu z tvrde umele hmoty sam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.6.09 13:33

no s tím vyřezáváním sám to nevím, koupit drahou bezpečnou sedačku a pak originál díl nahrazovat nějakým kusem vyrobeným doma- to asi nebude to pravé,
pokud půjdete do Safefixu tak snad jen s originální výplní - ono bez té originál výplně není povoleno sedačku v Toranu používat, takže kromě bezpečnostního hlediska byste porušil i zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.7.09 07:26

Tak jsem si vyzkoušel Duo sedačku a myslím, že nám bude bohatě dostačovat. Také beru jako klad, že noha nebude na podlaze překážet a sedačka půjde lépe přendavat. Vždy je to o kompromisu :)
Ještě počkám 14 dní, zda se příbuzní nevytasí s dárkem k prvnímu roku života, a někde je objednám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.8.09 06:57

Römer Duo plus ISOFIX highline 2009 > varianta Natalie

Tak jsem se pevně rozhodl koupit Romer Duo highline a našel jsem ho na babyportal za 6490 což je nejvýhodnější cena na netu (3 roky záruka). Naštěstí mne napadlo shlédnou reference tohoto obchodu, protože v dětských eshopech běžně nenakupuji. Z googlu na prvních místech vypadnou pouze negativní zkušenosti a zájem většiny lidí podat trestní oznámení. Dávám to sem jako postřeh pro ostatní, aby jste pak marně na sedačku nečekali, nedejbože zaplatili v podobném obchodě předem.

Sedačky potřebuji pro dvojčata, tak mě každá koruna dolů láká :)

Pro steeva:
Koukal jsem na http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, pokud jsem pochopil, je to Váš obchod. Zajímali by mě dvě věci.
1/ za jak dlouho by 2 sedačky dorazily - dostupnost je uvedena 24hod
2/jaké jsou zkušenosti s posíláním sedaček PPLkem
Raději bych si sedačky osobně vyzvedl, ale Vrchlabí je z Plzně trochu z ruky.

-------------------------------------------------------------------------------
editováno:
Aby nedošlo k nějakému nedorozumění, varování o obchodu platí pouze pro http:babyportal.cz - narazil jsem na velmi negativní ohlasy. Sám nemám osobní zkušenost. viz.: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

Na http://autosedacky.mimishop.cz od Steeva si je chci koupit právě kvůli kladným ohlasům a dle toho co jsem zde od něj četl. Je vidět, že ví co prodává a pokud něco neví, tak se to snaží zjistit…//

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.8.09 08:40

Pro Hembed- sedačky Duo plus máme skladem téměř všechny potahy ( 16 variant z 18 potahů) do 24 hodin od přijetí objednávky sedačky odesíláme a do 24 hodin ji doručí PPL- zasílám pouze PPL, jsou spolehlivější a rychlejší než česká pošta.
U 2 sedaček se dá mluvit ještě o nějaké slevě, jinak mám na Römery 3 roky záruku a jsem schopen dát potvrzení pro pojiš´tovnu na příspěvek na sedačku, protože mám kamenný krám- pojišťovny většinou neuznávají faktury z E-shopu - dakže další stokoruny dolů.
a jinak tady je moje hodnocení třeba z Mimibazaru, abyste věděl, jestli jsem kvalitní obchodník: http://www.mimibazar.cz/hodnoceni.php?…
podrobnosti kdyžtak na mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcoama
20.3.11 20:54

opravdu????

Vážený pane, několikráte zde uvádíte nepravdu ohledně autosedačak s TT ve vozech VW Touran. Do tohoto vozu lze i dle originálního návodu tento typ autosedaček instalovat, tedy třeba i Chicco Key 1 Isofix. Úchyty na TT pásy jsou pro boční místa sedaček v druhé řadě sedadel, jsou na boční stěně za sedadlem. Osobně jsem prověřil jen u vozů r.v. 2006 a 2010, ale není důvod předpokládat, že tomu tak nebude. V originál návodu jsem nenašel ani vámi iváděné doporučení na Römer autosedačku.
Nevím, zda-li vaše nepravda pramení z neznalosti, nebo jen z vypočítavého záměru, v každém případě jste se minimálně pro mne stal nedůvěryhodnou osobou.
Momentálně hledáme pro naše syny autosedačky kategorie 9-18 kg s ISOFIXem a proto hledám relevantní informace o možnostech trhu. Vím, že je u vás nenalezneme.

• Citovat
  • Upravit
6842
7.8.13 14:17

Obnovuji diskuzi

Obnovuji diskuzi:

Syn má 9,5m a je toršku větší :mrgreen: něco přes 10kg a asi 76cm, sám si už sedne, ale ještě se při sedu podepírá rukou, bez podpory ještě nesedí.
Nejsem si jistá, jestli ho ještě můžu nechat v autosedačce 0 (máme cybex Aton 2012 Gold Line) hlavu už má na horním okraji, tak jestli je to ještě bezpečné :nevim:
Byla bych radši, kdyby ve „vajíčku“ ještě vydržel, ale zase ne na úkor bezpečnosti :think:
No a přikládám fotky, jak v sedačce vypadá.
Odpověd od @steeve ocením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.8.13 14:30

@subsomi mě připadá,. že nad hlavou ještě kousek místa je, akorát nevidím, jak to má s rameními popruhy, koukněte na něj ze předu a nesmí mít hlavu nad okraj a ramenní pásy pod ramínky, jakmile to nebude sedět tak jít do větší, pokud se vejde, tak zatím nechat ve vajíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí