Už máme odrodíno

mamalu25
16.7.19 07:40

Už máme odrodino

Dobrý den, pojďme si popovídat maminky o tom, že my už tohle nezazijeme, těhotenství, porod, novorozenci.My co máme děti a už víme, že děti další nebudou.Jake máte pocity, že už tohle vše máte za sebou, ale přece jen nějaká touha je.Ja mám děti dvě a vím, že další nepřipadá v úvahu k našim možnostem :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
16.7.19 07:47

Ha, zrovna jsem to včera řešila :lol: my tři děti plánovali, ale bohužel kvůli zlému porodu již nemůžu mít další děti - a tak máme dvě. Ořvala jsem to hrozně, pak se probrala, podívala na svoje zdravé děti a přestala to řešit. No a teď kamarádka porodila třetí - neplanované a obrečené, nicméně samozřejmě milované. Jela jsem předat dary, poňuchmat miminko a cestou domů mi došlo, ze i kdybych mohla, tak už to třetí nemám - porod a sestinedeli, znovu ten kolotoč vstavani, kojení, prebalovani, první prikrmy, procurane věci, všude tahat kočár, první období vzdoru, únava a do toho dvě další děti potrebující pozornost - no děkuji pěkně 8) pročež můj hlubokomyslný závěr je, že někdy to, po čem dlouho toužíme, nemusí byt zrovna to pravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamalu25
16.7.19 07:53

@Tichošlápek Přesně tohle si říkám také, je to sice krásný to miminko, ale když se vrátím myšlenkami co mě to stalo, občas stojí úsilí a co mě čeká ještě s dvoumi dětmi, tak se vrátím zpět do reality, ale pořád si říkám, že to není možné, že už to mám za sebou. Budu si muset na ten pocit zvyknout ač bych další nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
1110
16.7.19 07:54

Já mám tři děti s velkým věkovým rozestuoem, další už, vzhledem k mému věku, určitě chtít nebudu. Mám dvě holky, pak víc jak deset let nic, nakonec mě manžel přemluvil, že ještě jednou musíme zkusit toho kluka a konečně ho máme :palec: I když pozdě, jsem ráda, že aspoň něco. Sice jsem matkou na stará kolena, ale přijde mi, že mám i více energie, kluk je živější než byly holky a je to větší zábava :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
16.7.19 08:03
@me57h píše:
Já mám tři děti s velkým věkovým rozestuoem, další už, vzhledem k mému věku, určitě chtít nebudu. Mám dvě holky, pak víc jak deset let nic, nakonec mě manžel přemluvil, že ještě jednou musíme zkusit toho kluka a konečně ho máme :palec: I když pozdě, jsem ráda, že aspoň něco. Sice jsem matkou na stará kolena, ale přijde mi, že mám i více energie, kluk je živější než byly holky a je to větší zábava :potlesk:

Proto ho cpes na hlidani jeho sestram a dostava uz od utleho veku. My vime. Lidi jako ty by deti mit nemeli.

• Citovat
  • Upravit
282
16.7.19 08:05

Taky to resivam…Mela jsem obdobi, kdy jsem porad resila, ze bych chtela jeste treti. Rikala jsem si, ze jsem lina… Ted, kdy ma mladsi skoro 2 se uz trochu uklidnuju. Znovu zazit tehotenstvi (druhe bylo rizikove, trochu desne v kombinaci s peci o 1.5rocakem) a porod…No a pritom se starat o tyhle dve… Jsem rada, ze uz mam teda porody za sebou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897

@me57h Teď jsi se prokecla, proč jsi tak hnusná na své dcery. Protože máte vytouženého synáčka do třetice. Gratuluju. Všichni synci po 2 dcerách, které znám, jsou příšerně rozmazlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Tak my měli dvě děti a tyhle pocity jsem mívala také, ale další jsme nechtěli. Po několika letech ale neplánovaně přišlo. Miluju ho, ale..je tak strašně náročné, živé, vzteklé, nervni, vyčerpávající.. Že mě už často napadlo, jak nám bez něj bylo hezky. Jak bylo všechno jednodušší, jak už jsme žili úplně jiné životy. Nevím, jestli to naše manželství ustojí, co se narodil, jde vše od desíti k pěti. Jasně, všichni jsou zdraví, za to jsem neskonale vděčná. A vážně ho miluju.. Ale rozhodně už jsem absolutně vyléčená z jakékoliv touhy po mateřství.

Prosím anonym nebo smazat, pro mě citlivé téma.

• Citovat
  • Upravit
25897
16.7.19 08:07

A k tématu. Ano, už to nezažiju. Jsem stará a biologicky je to téměř nemožné. Ale do určitého věku mi bylo hodně líto, že dětí nebude víc. Co nadělat. Nezbývá mi nic jiného, než se těšit na vnoučata. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamalu25
16.7.19 08:09

@M-77 I já mám právě skoro 2,5letou a je to pohoda, když nemusím krmit, kdyz už chodi na nočník, občas to byl boj jí naučit, další věc taky bych nasazovala život svůj i miminka, protože už taky druhé těhotenství a porod nebyla procházka a takto nezodpovědná nebudu. Mám dvě krásné zdravé děti a nesmírně jsem za to vděčná a vážím si toho :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1110
16.7.19 08:11
@divine woman píše:
@me57h Teď jsi se prokecla, proč jsi tak hnusná na své dcery. Protože máte vytouženého synáčka do třetice. Gratuluju. Všichni synci po 2 dcerách, které znám, jsou příšerně rozmazlení.
Že máme vytouženého syna, ještě neznamená, že dcery vytoužené nebyly. Hlavně že jsou zdravé. :palec: A hnusná na ně nejsem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamalu25
16.7.19 08:15

A ještě jedna věc mě zajímá maminky, jak vy odrostlejších děti vnímáte dnešní dobu výchovy, zásad a podobně, že dneska maminky řeší hodně eko, bio a děti dávají hodně na internet, svoje osobní věci zveřejňují, vše je dneska hodně hýčkané co se týče dětí… My jsme asi takový ten střed, jíme zdravě, moc nekořením, nesolim, ale občas si nějakou prasárnu dopřejem a mě se stoho svět nehrouti…snad tím nikoho nepohoršim, jen mě zajímá jak to vnímají maminky z jiného pohledu :)

• Citovat
  • Upravit
1110
16.7.19 08:18
@mamalu25 píše:
A ještě jedna věc mě zajímá maminky, jak vy odrostlejších děti vnímáte dnešní dobu výchovy, zásad a podobně, že dneska maminky řeší hodně eko, bio a děti dávají hodně na internet, svoje osobní věci zveřejňují, vše je dneska hodně hýčkané co se týče dětí… My jsme asi takový ten střed, jíme zdravě, moc nekořením, nesolim, ale občas si nějakou prasárnu dopřejem a mě se stoho svět nehrouti…snad tím nikoho nepohoršim, jen mě zajímá jak to vnímají maminky z jiného pohledu :)

Já jsem teda ze staré školy. Eko bio neřeším, doma nejime úplně zdravě a paradoxně nejnemocnější bývá dcera, která se „zdravě“ stravuje. Odpady netřídíme, nedělali jsme to nikdy a ani nebudeme. Děti jsem nerozmazlovala nikdy, i když je pravda, že u mladšího syna jsem hodně polevila a oproti holkám toho tolik neumí, ale je to kluk :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
16.7.19 08:19

Řeknu vám, že se moc těším, až budu mít starší děti. Momentálně jsem teda v situaci, že za měsíc rodím a mám doma jedenáctiměsíční mimino, už třetí den mě šíleně boli kostrč, že nemůžu ani chodit, něco ujdu, ale strašně pomalu asi a to mě ještě měsíc čeká a porod a pak kojeni, který mi u malé nevyšlo, takže z toho mám zas hrůzu, další přebalování, řvaní, koliky, blinkání…jo jak já závidím těm, co už mají tohle za sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61103
16.7.19 08:23
@M-77 píše:
Taky to resivam…Mela jsem obdobi, kdy jsem porad resila, ze bych chtela jeste treti. Rikala jsem si, ze jsem lina… Ted, kdy ma mladsi skoro 2 se uz trochu uklidnuju. Znovu zazit tehotenstvi (druhe bylo rizikove, trochu desne v kombinaci s peci o 1.5rocakem) a porod…No a pritom se starat o tyhle dve… Jsem rada, ze uz mam teda porody za sebou. ;)

Jee, ja mam taky skoro dvoletyho plus k němu petiletyho.. A dvouletak je v tak krásným období, jak povida, jak mu clovek neco rekne a on to udela.. No uplnej opak toho petiletyho :mrgreen:
Tak na ne vždycky tak s pritelem koukame a rikame si jak je hrozny, jaka je to skoda, ze vyrostou a uz nikdy nebudou takovy.. Starší za chvili pujde do skoly už to nebude takova zabava ale povinnosti, mladší vyroste do veku starsiho když uz nebude s nadšením vyklizet nakup apod. :mrgreen:
Hlavne toho veku nez nastupujou do ty skolky nam je lito, ty deti jsou pro me v tom veku nejroztomilejsi :srdce: jo kdyz byl maly miminko tak jsem si rikala jak by bylo super kdyby byl takovej porad :mrgreen: ale pak uz jsem se tesila az budou lizt, sedet, chodit..
Tohle vsechno už umí, sam se i naji, da se s nim domluvit..
No ale.. Pak jdu vecer uspavat, rano v sest budicek a rikam si ne, dalsi dite uz nikdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí