Pes a jeho reakce na dvouměsíčního

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5459
4.10.12 13:28

Ahoj Lindo, pokud se fence spustilo mlíko, je to rozhodně falešná březost, pro začátek bych ti doporučila ubrat krmení, trochu trápit žízní aby se zastavila laktace a pokud bys měla čas, tak určitě venku pořádně prohánět. Mléčnou žlázu je dobré chladit a určitě bych jí teď oddělila od mimča. Rozhodně neodstříkavat mlíko.
Na veterině ti podle váhy psa mohou dát i tablety, které laktaci zastaví, ale ta opatření udělej stejně. a do budoucna bych doporučila kastraci, aby se falešná březost už neopakovala.
Před takovým zákrokem se většinou na klinikách dělá předoperační vyšetření, vzhledem k věku fenky, aby se samozřejmě případná rizika snížila na minimum. Dělá se vyšetření krve a poslech srdíčka případně i podrobnější vyšetření srdce.
Myslím si, že když to ze začátku nedělala, tak to souvisí pouze s falešnou březostí. to poznáš, až falešná březost odezní. Pokud ani po odeznění fal. březosti nepřestane, tak bych doporučila kontaktovat psycholožku MVDr. Žertová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
4.10.12 13:33

Určitě se poradit s veteřinářem, má evidentně psychické trauma

• Citovat
  • Upravit
1998
4.10.12 13:50

U nas to preslo po trch tydnech..vicemene se to postupne sklidnovalo a po trech tydnech uz byla uplne ok..jinak obe decka miluje a porad je u nich..ma s nima skvelej vztah..ale taky jsem pro to, abys radeji zasla na veterinu..ono lepsi jet zbytecne, nez si pak mlatiti hlavou o zed…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
4.10.12 13:54

Tak jsem volala na veterinu a prý žádná injekce, ani nic není :o! Pouze mi poradil oddělat hračky z pelechu a od mimina jí dělit dát, nebo jí k němu na čas dát!

• Citovat
  • Upravit
5459
4.10.12 14:03

Na zastavení laktace jsou tablety Pseudogravin, tak to nejspíš nezná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
4.10.12 14:47

http://www.slavik07.estranky.cz/…st-feny.html

a jinak opravdu se dává pseudogravin, jak někdo psal (to máš nějakého zmateného veterináře), kámošce dělala fena to samé a klasická opatření selhala, tak dostala tento lék

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5459
4.10.12 14:53
@jruz píše:
http://www.slavik07.estranky.cz/…st-feny.htmla jinak opravdu se dává pseudogravin, jak někdo psal (to máš nějakého zmateného veterináře), kámošce dělala fena to samé a klasická opatření selhala, tak dostala tento lék

někdy je to opravdu potřeba, hlavně když ta fenka takhle reaguje na mimčo, který slyší celý den, tak to asi bez prášků nezvládnete. Něco jiného, když si přivlastňuje jen plyšáky, ty jí člověk sebere, ale dítě prostě uslyší.
Není veterinář jako veterinář, je to stejné jako u humáních doktorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
4.10.12 14:56

Čili jak jsme se nepřímo shodly s @karmenjesie, změň veterináře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5459
4.10.12 14:59
@jruz píše: Čili jak jsme se nepřímo shodly s @karmenjesie, změň veterináře :)
:lol: :lol: asi by to nebylo od věci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
4.10.12 16:10
@Linda85 píše:
Já jsem z ní na prášky, ve stresu :zed:

to chápu, mě to jeho ječení taky deptá, i když to myslí dobře :roll:

edit: teď koukám, co ti řekl veterinář, měli jsme fenku, co mívala falešnou březost, platí co už bylo řečeno, hračky pryč, chladit cecky a pokud to nepomůže tak opravdu jsou na to léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný