Už si opravdu nevím rady (nadváha)

Anonymní
21.1.24 10:23

Už si opravdu nevím rady

Ahoj, jste některá obézní nebi byla jste?
Mám obezitu III. Stupně a já už proste nevím co dělat.
Je mi 25, merim 173 Cm a vážím 150 kg. Ale vůbec se na tolik necítím.
Tolik nejím, spis jim málo. A ke cvičení se neumim dokopat.
Premyslela jsem o podvazani žaludku, ale zase nevím, jestli se dá vůbec potom otěhotnět, kdybych prosla bandazi..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10702
21.1.24 10:24
@Anonymní píše:
Ahoj, jste některá obézní nebi byla jste?
Mám obezitu III. Stupně a já už proste nevím co dělat.
Je mi 25, merim 173 Cm a vážím 150 kg. Ale vůbec se na tolik necítím.
Tolik nejím, spis jim málo. A ke cvičení se neumim dokopat.
Premyslela jsem o podvazani žaludku, ale zase nevím, jestli se dá vůbec potom otěhotnět, kdybych prosla bandazi..

A to je ten důvod, proč máš obezitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
21.1.24 10:27

Evidentně máš na vse výmluvy proč to nejde. Zkus nejdříve někoho přes jídlo, výživový poradce, cvičení. V tomhle stavu být těhotná taky nebude žádná radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68931
21.1.24 10:34

Tohle bych neřešila na emiminu, ale s lékařem. To už je opravdu veliký zdravotní problém a pokud s tím chceš něco dělat, možnosti jsou a je jich dost. Ale nestačí o tom jenom mluvit. Jsou obezitologické poradny, popř. můžeš zkusit výživové poradce, kurz STOB - s těma zhubla máma dost, nutno ale dodat, že dlouhodobě byla z kurzu asi jediná, kdo měl tu sebedisciplínu si váhu držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
21.1.24 10:36
@Bytsamsebou píše:
A to je ten důvod, proč máš obezitu.

To těžko.
Z málojedení se nevezme 150 kilo.

Potíž je v tom, že „málo“ je subjektivní pojem, navíc dotyčný člověk často ani nemá reálný náhled, má dojem, že jí málo, ale za den toho spase za dva.

Zakladatelko, napiš sem pravdivě svůj jídelníček, pitný režim, od toho se můžem odpíchnout a něco poradit.
Pohyb nějaký je?
Věk?
Jak dlouho jsi to nabírala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
21.1.24 10:41
@Karamba2020 píše:
To těžko.
Z málojedení se nevezme 150 kilo.

Potíž je v tom, že „málo“ je subjektivní pojem, navíc dotyčný člověk často ani nemá reálný náhled, má dojem, že jí málo, ale za den toho spase za dva.

Zakladatelko, napiš sem pravdivě svůj jídelníček, pitný režim, od toho se můžem odpíchnout a něco poradit.
Pohyb nějaký je?
Věk?
Jak dlouho jsi to nabírala?

Pokud jí málo, tak si tělo ukládá co nejvíce na horší časy. Taky samozřejmě záleží co jí - pokud je v tom málo smažené, tučné, sladké, tak tomu taky nepomůže.
Musí to více popsat, jinak se fakt neodpíchneme dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
21.1.24 10:46
@izabe píše:
Pokud jí málo, tak si tělo ukládá co nejvíce na horší časy. Taky samozřejmě záleží co jí - pokud je v tom málo smažené, tučné, sladké, tak tomu taky nepomůže.
Musí to více popsat, jinak se fakt neodpíchneme dále.

Jakože když si vezme dva jogurty a 3 rohliky za den, že se vypase na 150kg? Nebuď naivní. Hele ony tyhle vetsi ženy vnímají běžné porce jako porce pro vrabce. Vidi to jinýma očima. Znám to od ségry. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7221
21.1.24 10:47
@Tajemnadama píše:
Jakože když si vezme dva jogurty a 3 rohliky za den, že se vypase na 150kg? Nebuď naivní. Hele ony tyhle vetsi ženy vnímají běžné porce jako porce pro vrabce. Vidi to jinýma očima. Znám to od ségry. :kytka:

Co je běžná porce? :nevim: :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
21.1.24 10:51
@Atisia píše:
Co je běžná porce? :nevim: :roll: :think:

Přesnou gramaz si dohledej na Googlu, ja ti to teď vazit nebudu. :D Ja uz to mam v oku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.24 10:51

@Karamba2020

Tak je mi 25. Pracuji ve firmě, jde stojím na místě 12h, krátký/dlouhý týden. Mám hodinky a třeba když nejsem v praci, nachodim 5 tisíc kroku, ale jsou taky dny, kdy mám třeba 15 tisíc. Záleží co zrovna je naplánované na ten den. Po 12h směně mám zhruba 10 tisíc kroku. Nevadi mi se hýbat, ale vyloženě dokopat se na rotoped nebo rozložit si podložku a cvičit, mě děsí. Ke snídani snídám většinou jogurt, třeba s banánem, nebo jeden rohlík, či buchtu, jestliže jsem pekla den před. Přes dopoledne si nic nedám. Oběd je různý, omáčky, zapečené brambory atd.. houskový knedliky když jsou, dam si třeba jen 2. Naopak bram. Sním 5. Nemyslím si, že si nandavám velký porce. Odpoledne padne třeba nanuk, nebo nějaká sušenka. A k večeři jak co, většinou to co bylo k obědu, nebo párky 2ks a tak. Denně vypiju 2 litry. Ale někdy je to samozřejmě méně.
Piju většinou vodu, hlavně v praci, ale taky neříkám, ze si třeba 2× do týdne nenaleju skleničku coly/fanty 250ml.
A celkove už od malička jsem taková silná, Takze váha se nabrala postupem let. Každý u nás v rodině je silnej, ale nikdo nemá takovou váhu.

• Citovat
  • Upravit
10702
21.1.24 10:52

@Karamba2020 mám kamarádku, která jedla jen jednou denně, večer- oběd. 155 cm/ 110 kg ;). Takže ano, dá se takhle vypást.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
21.1.24 10:53
@izabe píše:
Musí to více popsat, jinak se fakt neodpíchneme dále.

Tohle platí, ale jen do určité váhy. Z málo jídla prostě nedostaneš 150kg. Není to fyziologicky možné. Fakt to nejde donekonečna, kde by se ten tuk bral.

Zakladatelko ty potřebuješ odborníka. A možná také psychoterapii, hodně lidí s takto velkou váhou zajídá úplně jiné problémy a je to vlastně jediná jejich radost. Jsou na tom jídle závislí, nemají smysl života v jiných věcech.
Jsi mladá na to, aby jsi si odrovnala zdraví. Na čase se do toho vrhnout. Nemusí ti jít ani otěhotnět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
21.1.24 10:54

Pokud je telo v dlouhodobem deficitu, tak hubne. V koncentraku obeznich nebylo. Otazkou je, co jsou to male porce pro zakl., vnimani muze byt znacne subjektivni. Pak take uprava jidla a pitny rezim (sladke napoje, alkohol) a uzobavani.
Jinak ten jidelnicek je tragedie a odpoved na to, proc jsi tlusta. Buchta, omacky, knedliky, parek, nanuk/susenka.
Kde mas ovoce a predevsim zeleninu? Kvalitni bilkoviny? Tvuj jidelnicek je takova vysokokaloricka vata, abys zaplacala zaludek.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
21.1.24 10:55
@Bytsamsebou píše:
@Karamba2020 mám kamarádku, která jedla jen jednou denně, večer- oběd. 155 cm/ 110 kg ;). Takže ano, dá se takhle vypást.

Si s ní bydlela? Není možný se z jednoho jídla vyzrat na 110kg. Prostě to fyziologicky nelze. Stačí trochu premyslet, přečti si o tom co tělo všechno k životu potřebuje… No, leda že by ten její oběd byl 3 porce z mekace.

• Citovat
  • Upravit
1238
21.1.24 10:55
@Bytsamsebou píše:

Tak jestli jedla jednou denně, tak je to stejné jako přerusovany pust a u toho lidi hubnou, ne? Musela mit mnohem menší příjem kalorií než výdej. Takže se mi to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková