Už si opravdu nevím rady (nadváha)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7221
21.1.24 10:56
@Anonymní píše:
@Karamba2020Tak je mi 25. Pracuji ve firmě, jde stojím na místě 12h, krátký/dlouhý týden. Mám hodinky a třeba když nejsem v praci, nachodim 5 tisíc kroku, ale jsou taky dny, kdy mám třeba 15 tisíc. Záleží co zrovna je naplánované na ten den. Po 12h směně mám zhruba 10 tisíc kroku. Nevadi mi se hýbat, ale vyloženě dokopat se na rotoped nebo rozložit si podložku a cvičit, mě děsí. Ke snídani snídám většinou jogurt, třeba s banánem, nebo jeden rohlík, či buchtu, jestliže jsem pekla den před. Přes dopoledne si nic nedám. Oběd je různý, omáčky, zapečené brambory atd.. houskový knedliky když jsou, dam si třeba jen 2. Naopak bram. Sním 5. Nemyslím si, že si nandavám velký porce. Odpoledne padne třeba nanuk, nebo nějaká sušenka. A k večeři jak co, většinou to co bylo k obědu, nebo párky 2ks a tak. Denně vypiju 2 litry. Ale někdy je to samozřejmě méně.
Piju většinou vodu, hlavně v praci, ale taky neříkám, ze si třeba 2× do týdne nenaleju skleničku coly/fanty 250ml.
A celkove už od malička jsem taková silná, Takze váha se nabrala postupem let. Každý u nás v rodině je silnej, ale nikdo nemá takovou váhu.

Ovoce, zeleninu, semínka, saláty, těstoviny, ryby máš kde? :nevim:
Hele já nejsem úplně jako člověk co rozumí vyvážené stravě a sport je pro mě úplně cizí slovo ale omáčky a guláše denně teda fakt nekonzumujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
21.1.24 10:58
@Anonymní píše:
@Karamba2020Tak je mi 25. Pracuji ve firmě, jde stojím na místě 12h, krátký/dlouhý týden. Mám hodinky a třeba když nejsem v praci, nachodim 5 tisíc kroku, ale jsou taky dny, kdy mám třeba 15 tisíc. Záleží co zrovna je naplánované na ten den. Po 12h směně mám zhruba 10 tisíc kroku. Nevadi mi se hýbat, ale vyloženě dokopat se na rotoped nebo rozložit si podložku a cvičit, mě děsí. Ke snídani snídám většinou jogurt, třeba s banánem, nebo jeden rohlík, či buchtu, jestliže jsem pekla den před. Přes dopoledne si nic nedám. Oběd je různý, omáčky, zapečené brambory atd.. houskový knedliky když jsou, dam si třeba jen 2. Naopak bram. Sním 5. Nemyslím si, že si nandavám velký porce. Odpoledne padne třeba nanuk, nebo nějaká sušenka. A k večeři jak co, většinou to co bylo k obědu, nebo párky 2ks a tak. Denně vypiju 2 litry. Ale někdy je to samozřejmě méně.
Piju většinou vodu, hlavně v praci, ale taky neříkám, ze si třeba 2× do týdne nenaleju skleničku coly/fanty 250ml.
A celkove už od malička jsem taková silná, Takze váha se nabrala postupem let. Každý u nás v rodině je silnej, ale nikdo nemá takovou váhu.

Jíš úplně blbě. Tam je zakopaný pes. Nech si sestavit jídelníček od odborníka přímo na míru. Ale musíš si to hlavně přepnout v hlavě, že s tím chceš něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
21.1.24 11:00
@Bytsamsebou píše:
@Karamba2020 mám kamarádku, která jedla jen jednou denně, večer- oběd. 155 cm/ 110 kg ;). Takže ano, dá se takhle vypást.

a to ti tvrdila, nebo jsi s ní byla 24/7?
Jak dlouho takhle jedla?
nebo pokud to „jedno jídlo“ byly 3 kyblíky z KFC, tak dejme tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
21.1.24 11:07
@Tajemnadama píše:
Si s ní bydlela? Není možný se z jednoho jídla vyzrat na 110kg. Prostě to fyziologicky nelze. Stačí trochu premyslet, přečti si o tom co tělo všechno k životu potřebuje… No, leda že by ten její oběd byl 3 porce z mekace.

Nebydlela, ale je to tak a možné to opravdu je ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
21.1.24 11:07

Ono hlavně pokud člověk ji celý den jen nesmysly, tak mu může přijít, že toho za den nesnědl zase tak moc. Stačí se podívat kolik kcal má jeden krajíc chleba nebo kus bábovky a pak když se člověk tím snaží najíst, tak si dá tři s paštikou nebo čtvrt bábovky. Stejně ho to nenasytí, tak támhle sušenku, to je taky raketa. A tak podobně a diví se, když kolegyně jí pomalu co dvě hodiny, ale kolegyně má plný talíř salátu. Často se také lidi drží přes den a pak mají večer hlad a začnou tláskat na co přijdou. Fakt to není ze vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
21.1.24 11:08

Hele, ty už máš opravdu vážný problém a řešit bys to měla s doktorem a kvalitními výživovými poradci. Emimino na tohle není dobré místo, z těch super diet, co se tu člověk občas dočte, si tak akorát zaděláš na jojo efekt. Tvoje tělo potřebuje mít kvalitní zdroj živin, aby mělo energii se hýbat a bude mít z čeho budovat svaly. Pokud jíš špatně, nemáš energii na sport. A hlavně u toho potřebuješ být psychicky v pohodě a k tomu ti nějaké dietní extrémy nepomůžou, ty jsou dlouhodobě neudržitelné a vrátí ti to i s úroky. (Říkám jako člověk, co dal loni dolů 16 kilo během půl roku.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
21.1.24 11:09
@Karamba2020 píše:
Jak dlouho takhle jedla?
nebo pokud to „jedno jídlo“ byly 3 kyblíky z KFC, tak dejme tomu.

Jedla takhle 4 roky po porodu, protože přes den,,nestíhala" ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
21.1.24 11:09
@Bytsamsebou píše:
Nebydlela, ale je to tak a možné to opravdu je ;).

Se divím, že teda všichni ti lidé v koncentráku nevyšli 100+ kg. Když se nad tím zamyslíš, tak je prostě nesmysl. Musela dlouhodobě mít větší příjem než výdej. Takže jedno jídlo možná, ale kdo ví co to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
21.1.24 11:10
@Anonymní píše:

Hele taky stojím 12 hodin a práce v obchodním centru láká k tomu si dojím tam či onam pro něco dobrého. Teď se snažím zhubnout a proto končím s jídlem max v 19. Domů jezdím ve 22, než jdu spát je půlnoc, takže ta hodina je o. k. Už to na sobě vidím, ale právě kolikrát jsem přijela ve 22 a jak jsem sedla k TV, tak jsem něco snědla. Hlavně jsem třeba nejedla od oběda. Takže teď se snažím pravidelně. Jinak jím dost zeleniny, večer doma saláty mix zeleniny s jogurtem a koprem třeba. Tohle na mě funguje vždy jíst pravidelně od rána a skončit s něčím zdravějším ne fakt párkem do těch 19. A já teda cvičím, ale i chůze při tvé váze je dobrá. Musíš změnit jídleníček. Přijde mi u tebe i ta fanta, cola už moc, já třeba piju jen vodu, nic jiného. Nejím ani sušenky nebo knedlíky, když vím, že potřebuji zhubnout. Musíš si srovnat v hlavě co chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
21.1.24 11:11
@Barbucha3 píše:
Se divím, že teda všichni ti lidé v koncentráku nevyšli 100+ kg. Když se nad tím zamyslíš, tak je prostě nesmysl. Musela dlouhodobě mít větší příjem než výdej. Takže jedno jídlo možná, ale kdo ví co to bylo.

Lidé v koncentráku jedli denně půl krajíce suchého chleba maximálně. Připadá ti to jako plnohodnotný oběd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
21.1.24 11:12
@Karamba2020 píše:
Jak dlouho takhle jedla?

Přesně, znám dost lidí včetně jedné kolegyně veganky co sní pár zrníček a zeleniny a z toho by opravdu 150 kg neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12622
@ontarova.stara píše:
Pokud je telo v dlouhodobem deficitu, tak hubne. V koncentraku obeznich nebylo. Otazkou je, co jsou to male porce pro zakl., vnimani muze byt znacne subjektivni. Pak take uprava jidla a pitny rezim (sladke napoje, alkohol) a uzobavani.
Jinak ten jidelnicek je tragedie a odpoved na to, proc jsi tlusta. Buchta, omacky, knedliky, parek, nanuk/susenka.
Kde mas ovoce a predevsim zeleninu? Kvalitni bilkoviny? Tvuj jidelnicek je takova vysokokaloricka vata, abys zaplacala zaludek.

Presne, kdyz skoro ne.eru tak zhubnu. V koncetraku zhubli vsichni, takze to funguje na kazdeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8538
@Tajemnadama píše:
Jakože když si vezme dva jogurty a 3 rohliky za den, že se vypase na 150kg? Nebuď naivní. Hele ony tyhle vetsi ženy vnímají běžné porce jako porce pro vrabce. Vidi to jinýma očima. Znám to od ségry. :kytka:

Já jsem to brala skrz hubnutí. Pokud ma teď tolik kg a jí málo tak nemůže čekat že bude bleskově hubnout. Nemyslela jsem to tak, že z málo jídla nabrala 150 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
21.1.24 11:13
@Anonymní píše:
Ahoj, jste některá obézní nebi byla jste?
Mám obezitu III. Stupně a já už proste nevím co dělat.
Je mi 25, merim 173 Cm a vážím 150 kg. Ale vůbec se na tolik necítím.
Tolik nejím, spis jim málo. A ke cvičení se neumim dokopat.
Premyslela jsem o podvazani žaludku, ale zase nevím, jestli se dá vůbec potom otěhotnět, kdybych prosla bandazi..

Proc by sis nechala cokoliv delat se zaludkem, kdyz jis malo? Co cely den jis? Jestli jis opravdu malo, tak se telo brani a vse si uklada. Zacni jist poradne a vyvazene, pridej pohyb a uvidis ze to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10890
21.1.24 11:14
@Karamba2020 píše:
Jak dlouho takhle jedla?

Viděla jsi pár pořadů o obezitě? Jak matky na mateřské celý den pijí sladké limonády, nebo 4 energiťáky a večer se pak nadlábnou, když dítě spí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková