Už to s malou přestávám zvládat! - Návaly vzteku a záchvaty hyste

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2947
26.7.13 11:24

@krtek93 ja to nejak extra nocnik nehrotim. Az to prijde, tak to prijde.
Ted o vikendu byla u my segry. Pry poslechla na slovo. Prijela jsem ja, vztekani, nene nechci - nejezeni. Hruza des.
Predevcirem na motorce jede po chodniku a neposlechne.
Kdyz jdem domu - leze v parku do kopecka, z ktereho neumi slezt, rikan ji, nelez tam, 5× jsem ji to zopakovala, otoci se na me, usmeje, rekne pa a uz leze nahoru. A potom - mami, mami, ze chce pomoct :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
26.7.13 11:46

Mňo, já neměla naštěstí takhle urputné dítě. Dceru stačilo ignorovat, sprcha byla jednou. Nikdy neměla tendence kousat mě ani nikoho jiného, jednou se mě pokoušela plácnout, plácla jsem jí taky - bylo to kdo s koho. Samozřejmě jsem vydržela déle já. Žádné tříkání a kramaření jsem jí netolerovala, jak s něčím praštila o zem, sebrala jsem jí to, že hračky si ničit nebude - pochopila rychle. Jinak moderním psychologickým postupům a přístupům nevěřím. Já praktikovala: řeknu jednou, podruhé důrazně, potřetí zvýším hlas a počtvrté schytne „říkám ti to potřetí a naposled“. Nicméně jsem se snažila nemít těch zákazů hodně, co jsem mohla ignorovat, to jsem ignorovala (když šla a počmárala si omalovánky ze vzteku apod.). Vlastně jsem na ni od určitého věku nemusela ani vztáhnout ruku. Když ztropila někde scénu, šlo se domů, a to HNED (pokud bylo možno) a ten den už se nešlo nikam i když naslibovala hory doly, řekla jsem jí, že když se neumí chovat, tak s takovou ostudou nikam nejdu, že se může nudit doma jak je libo :mrgreen: Dnešní přístupy, že se dítě může jen lehce plácnout, a raději ani to ne…Před pár desítkami let měl rákosku otec, pan učitel ve škole i pan farář v nedělní škole. Děcka kolikrát byli zvaleni jako koně, což se mi příčí, nicméně dneska se jich člověk nesmí ani dotknout a výsledek je, že máme dětské vrahy. To tenkrát opravdu neexistovalo. Ani jeden extrém není dobrý. Ale to bylo jen zamyšlení…Tím neříkám děti třískat a mlátit za každou blbost, a ještě rákoskou - to už je zase druhý extrém. Já osobně to mám nastavené tak, že dítě se mnou cvičit nebude. Já jsem dospělá a já určuju hranice. Ale dcera už má 8,5 let, takže puberta před námi (vlastně už s námi, protože diskutuje, má poslední slovo, drzá, občas plačtivá, má zaneséné póry na nose a teď v červenci poprvé zašpinila - takže je to tady), a ve 13 to už ji opravdu do sprchy nedostanu :mrgreen: :lol: A chladit napruzeného puberťáka na zahradě hadicí by nemuselo dobře dopadnout :think: No, přeju pevné nervy, opravdu z toho vyroste. Já se obávám, že se mi naplňuje přání konečně porozumět rčení :„malé děti-malé srarosti…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
26.7.13 11:59

@Apaji Plácla bys své dítě za to, že se vyčuralo na gauč? (s tím, že na wc už samo chodí- jsou něco přes 2roky )
Jak se zachovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
26.7.13 12:11

@amazon tam preci zalezi, jestli to bylo schvalne nebo proc to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.13 12:20

@Apaji :potlesk: :potlesk: :potlesk:

@palapa jak se pozná jestli je to schválně nebo jestli už to fakt nevydržela?
Ta moje jakmile začne potřebovat drží to dokud to jde, chytne se za julču a drží… nebo i za zadek :cert: když jí posadím na záchod, nebo nočník nic.. sedíme tam dlouho, nenutím jí, neřvu na ní, vezmeme knížky a čekáme dokud tam vydrží. To se opakuje i 5× do hodiny a pak se počůrá s rukama na pipce někde na podlahu nebo venku… Je schopná mi 5× oznámit, že potřebuje jdu s ní třeba i na trávu sedne si na bobek nebo jí držím a stejně nic neudělá :cert: a pak se počůrá nebo pokadí to kalhot, kalhotek nebo i když je nahatá tak prostě ve stoje :cert:

• Citovat
  • Upravit
5455
26.7.13 12:31

@amazon
V tomhle souhlasím s @palapa . Otázka je, jestli se třeba nenarodil sourozenec, děti pak často ve vývoji hodí zpátečku. Tohle se mi nestalo, ale celkem nedávno mi tuhle příhodu popisovala kamarádka. Má dvouletou holčičku a je těhotná. Holčička zvládá nočník, i záchod, jen na cestování má plenu. Jeli navštívit rodinu dost daleko. Takže na cestu plenu, pro jistotu plenu na noc, aby na návštěvě nepomočila postel…no vrátili se domů a holka začala čůrat všude po bytě. Na gauč, na podlahu, na koberec, na křeslo…Kamarádka promlouvala, vysvětlovala, nabízela nočník i wc, upozorňovala a často se ptala jestli se jí nechce čůrat. Až jednou ji načapala jak si sundala kalhotky, hup na gauč a s výsměšným pohledem na ni to pustila. Ujely ji nervy, flákla ji (řešila to pak se mnou jestli to nepřehnala a jak ji to teď mrzí) dost citelně. No, ale holka od té doby zase chodí na nočník a ani jedna nehoda - byť nechtěná. U mě když jsem byla malá nastala dlouhodobá hospitalizace bez rodičů, když jsem se ze špitálu vrátila, bylo mi 3,5 roků a začala jsem se během dne počurávat. Byla jsem po operaci srdce, každé nachlazení znamenalo antibiotika a riziko. Mamka se mě neustále chodila ptát jestli nechci na wc, já si hrála a zapomínala a u hry se pomočila. Jednou se stalo, že se mě mamka zeptala, já ji řekla, že nechci. Po chvíli jsem za ni šla, že už chci a na záchodě zjistila, že jsem celá mokrá a ledová (asi už delší dobu). Zvalila mě jako koně, otec ji musel ode mně odrhnout. Ji zavřel v koupelně, mě na záchodě. Od té doby jsem se už nepočůrala. Nepamatuju si to, znám jen z vyprávění a do teď to mou matku mrzí. Ale byly to 2 případy, kdy v praxi tohle zabralo…Ale je otázka proč to dítě dělá a nebila bych hned. Často bych se ptala jestli nechce na záchod - tím bych začala. Případný trest bych spojila s tím, že „jsem se tě přece před chviličkou ptala, jestli nechceš na nočník a ty jsi řekla ne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
26.7.13 12:38

Teď jsem psala a nešlo mi to odeslat a smazalo se mi to :roll:
Včera se trošku vyčurala na nočník a šla si hrát..já jsem šla chystat jídlo a ona si pak sedla na gauč a myslím, že koukala na pohádku…otočím se a ona čurá (tak 15min. po tom co čurala na nočníku) vsedě na gauči a kouká se na pipku JAK!!!
Ruply mi nervy, bo toho bylo fakt dost :oops: a plácla jsem jí na holej zadek…malá řvala a manžel mi pak říkal, že jsem to neměla dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
26.7.13 12:40
@Anonymní píše:
@Apaji :potlesk: :potlesk: :potlesk:@palapa jak se pozná jestli je to schválně nebo jestli už to fakt nevydržela?
Ta moje jakmile začne potřebovat drží to dokud to jde, chytne se za julču a drží… nebo i za zadek :cert: když jí posadím na záchod, nebo nočník nic.. sedíme tam dlouho, nenutím jí, neřvu na ní, vezmeme knížky a čekáme dokud tam vydrží. To se opakuje i 5× do hodiny a pak se počůrá s rukama na pipce někde na podlahu nebo venku… Je schopná mi 5× oznámit, že potřebuje jdu s ní třeba i na trávu sedne si na bobek nebo jí držím a stejně nic neudělá :cert: a pak se počůrá nebo pokadí to kalhot, kalhotek nebo i když je nahatá tak prostě ve stoje :cert:

Tak tohle mi malá dělá normálně, ale ona ještě na nočník nechodí, já ji nechám bez pleny, ale ona to podle mýho prostě nechápe. Nevím, v čem je u nás problém.
Ale to schválně jsem myslela, že když už chodí tedy na záchod - nočník, tak takový ten obličej, když něco dělají schválně poznáš.
Vy už chodíte normálně na nočník? Moje si sedne na nočník a stejně nic, dokáže to držet i dvě hodiny a pak se prostě počůrá na zem, nenadávám, vysvětlím, utřu. Asi to dělám špatně nevím, ale za tohle bych neplácla.
ale jak píše @Apaji tak u tohohle případu, že by schválně počůrala gauč, tak bych ji taky švihla. To se prostě nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
26.7.13 12:41

@Apaji jj, já se ptám furt…případně jí pošlu na nočník, když jsme venku, tak taky, tam ji i vezmu a řeknu, pojď jdeme se vyčurat, a stane se, že to venku neuhlídá, ale doma lítá nahá a nočník má furt na očích :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
26.7.13 12:41

@amazon to bych ji neplácla, byla zabraná do pohádky. Moje se taky kouká, jak čůrá a je mi to k prdu :-D to jsou prostě nehody a ne schválnosti, podle mého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
26.7.13 12:46

@palapa :) já už právě nevím, jestli v ten moment koukala na pohádku…kouká na ní často a přesto se jde během sledování vyčurat..jen nevím proč včera nešla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuria
26.7.13 13:16

Zakladatelko, jen chci podpořit. Mám doma dnes již pětiletou slečnu a od narození to byl mazec a je i nadále, ale je to již lepší. Od druhého potomka mě to ale neodradilo, druhá slečna je od narození pohodovější, i když teďka už se umí taky pořádně vztekat a válí se u toho na zemi. Tak ta první nikdy pořádně nespala, nikdy se sama nezabavila, to trvá, od rána pořád, co dneska budem dělat, mami. Jako mimino se vztekala v postýlce, vydržela to i hodinu a nikdy se neuřvala, v roce jsme postýlku rozdělali a spala s námi, asi od roka a půl měla silné hysterické záchvaty, válela se na zemi, vztekala se a kopala a nejednou se poblila ze vzteku a to umí dodnes. Takové scény se běžně odehrávaly denně, i několikrát, a samozřejmě i na veřejnosti, na ulici, v obchodě. Jednou se v zimě koulela na zemi na náměstí a skončila až pod vánočním stromkem. Lidi čuměli a já spocená až na pr…Dnes se vzteká, ale je to lepší, ale za den má asi sto nálad a je děsně urážlivá. Fyzicky netrestám, nemá to smysl a já měla akorát výčitky svědomí. A jediný, co pomohlo, když přijde záchvat nevšímat si. Chce to trénink, ale dneska už jsem vycvičená. A na čumící lidi kašlu. Vždy řeknu, že se budem bavit, až se uklidní a do tý doby nic. Chce to ale pevné nervy a nepolevit. Dnes už to umím úplně nevnímat, je to dobré i kvůli zachování psychického zdraví. Ve školce je samozřejmě anděl, ale jen, co se zaklapnou dveře, tak to začne. A další, co mi pomohlo, že jsem se smířila s tím, že má prostě takovou složitou povahu, a že kolikrát jí je hůř samotný, že neví, co si se sebou počít a tak se snažím pracovat s tím, co nám bylo naděleno. Ale je to někdy boj. Přeji pevné nervy.

• Citovat
  • Upravit
7
13.5.14 17:46

hysterie

Ahoj mamky, já jsem se sem po přečtení pár diskusí ted zaregistrovala, protože mě trochu uklidnilo, že v tom člověk není sám…máme dvou letou dceru, která asi před týdnem začala dělat neuvěřitelný hysteráky kvůli drobnostem takže to probíhá několikrát denně, kolikrát ani neodejdem ven, protože se rozhodne, že nechce…o tom když tu scénu předvede venku mezi lidma ani nemluvim :? řev který vydává je úplně příšernej, mlácení sebou na zemi, kopání no hrůza…vůbec už si nevim rady co s tim, vyzkoušeli jsme snad všechno co kdo radí a spíš mám pocit, že se to stupňuje…a dnes mě dorazily v krámě dvě chytrý prodavačky, když tam takhle spustila a nešlo nic tak mi říkaj, no tohle už je na nějaký léky na zklidnění ne?! Budu ráda za každý názor, radu, či podobný zážitek díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
13.5.14 17:52

Mi pripada, ze se chova jak autista :,( ja by sla uz asi za psychoterapeutem s ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
13.5.14 17:53

Já mám taky takovou dceru, někdy má zachváty vzteku i dvě hodiny a já jsem psych. a fyzic. totálně vyčerpaná, to ani nepočítám, že mě budí 8× za noc každý den a od roku už nespí po obědě..ale miluju ji a hlavně zdraví ne??
hodně sil! všem maminkám co mají stejné dítě jako jáááááá
hysterku a vzteklouna nejvyšší třídy hahah
jako malá jsem byla stejná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík