Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj ,jak je to s vyplacením přeplatku z daní.Někdo říká ,že to chodí v unorové výplatě v březnu .někomu v březnové.Když to bylo podáno zaměstnavateli do 15.2.Jak na to májí čas?
Mně vrátí v této výplatě, ale kamarádkách třeba až v dubnové. Záleží asi na zaměstnavateli.
Nám vrátili v únorové, takže teď v březnu. A to manžel nesl nějaký potvrzení zaměstnavateli až kolem toho 15. února…
Vždycky až v dubnu. Vždyt na finančáku si mužeš podat danové přiznání až do konce března.
pokud podáváte přiznání na finanční úřad, není možné dostat vrácené daně dříve než v dubnu. Termín podání přiznání je totiž 31.3., letos až 2.4. a až od 3.4. se tedy mohou začít vracet daně. Nikdy to nelze ze zákona dříve. Pokud jste zaměstnanci, tak to může přijít o měsíc dříve, záleží na zaměstnavateli.
Já dělám mzdy pro firmu a většinou to dělám tak, aby to bylo v březnové výplatě v dubnu. Možná bych to stihla i v únorové, ale zaměstnanci většinou lajdají, nedonesou mi všechno do 15. 2. (nosí mi to ještě teď), tak nestíhám:( Asi to tak mají mzdovky všude. ![]()
Bubu25 píše:martinka456 píše:Možný to je určitě pač nám to v úterý přišlo a podávali jsme to první týden v lednu
pokud podáváte přiznání na finanční úřad, není možné dostat vrácené daně dříve než v dubnu. Termín podání přiznání je totiž 31.3., letos až 2.4. a až od 3.4. se tedy mohou začít vracet daně. Nikdy to nelze ze zákona dříve. Pokud jste zaměstnanci, tak to může přijít o měsíc dříve, záleží na zaměstnavateli.
A každej rok jsme to do konce března měli na účtěi ta pani co nás má na starost na fú, tak nám od začátku říkala, že když to podáme takhle ze začátku roku, tak to o to budeme mít dříve vrácené a měla pravdu
takže nevim jak kde to je či ale u nás takhle
Možný to prostě není, klidně se s tebou budu hádat, asi máte jiný případ, ale pokud se podává přiznání v lednu, tak se ani žádost neuzná, ale rovnou zamítne, protože tam v zákonné lhůtě nevznikne žádný přeplatek. Pracovala jsem na fú přímo u zdroje, takže opravdu vím, o čem mluvím. Mystifikuješ tady. Musíš říct celou pravdu, máte asi trošku něco jiného a přeplatky jste tam měli už před tím. Nedokážu říct jaké.
U manžela v prác se to mělo odevzdávat do 15. února a vždy v březnu je máme na účtě. Zrovna se jdu dneska mrknout na manželův účet jestli už dorazili
Chci objednat dětem novej nábytek do pokojíčku, tak se na to klepu ![]()
Bubu25 píše:PETRUCHA píše:
U manžela v prác se to mělo odevzdávat do 15. února a vždy v březnu je máme na účtě. Zrovna se jdu dneska mrknout na manželův účet jestli už doraziliChci objednat dětem novej nábytek do pokojíčku, tak se na to klepu
![]()
A to posílá pak zaměstnavatel .nebo finančák na účet?Nerbo to finančák pošle zam.a ten to pak posílá nám?