Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemá stále nějáké střevní problémy? Možná bych mu přidala laktobacily..
Laktobacily dávám trvale každé ráno. Střevní problémy už nemá, jako pochopila bych, kdyby přiběhl, že se mu chce kakat a nestihl to, ale takhle? Poodešel dál a sedl si na lavičku a čekal.
@Anonymní píše:
Laktobacily dávám trvale každé ráno. Střevní problémy už nemá, jako pochopila bych, kdyby přiběhl, že se mu chce kakat a nestihl to, ale takhle? Poodešel dál a sedl si na lavičku a čekal.
Můj to dělal občas taky a to mu bylo přes 3 roky. Řešili jsme to tak, že jsme ho po každé nehodě upozornovali, že se kaká na záchodě a né do kalhot, pak to samo přešlo.
To je tedy něco, rok bez nehody a bez plen a teď čekat, kde si nakadí do kalhot. a jak dlouho to trvalo, než ho to zase přešlo a čím si to vysvětluješ? Náš je právě takovej, že chodí od malička na záchod a pořádně si i pindíka i vykapává, aby neměl kapičku na slipech. A tď klidně sedí s hov..nem ve slipech na lavičce ![]()
Syn mi to udelal taky- na dovolene loni v lete… Vek- 3,5 roku, 1,5 r bez plen… prvni dny ok, posledni dny dovolene byl schopnej se pripokakat i nekolikrat denne. trvalo to par dni- doted nikdo netusime proc- komunikace s nim uz byla dobra a vzdycky jen rekl, ze nevedel, ze kaka… sam byl z toho nestastnej…
No nevím, taky jsem se ho ptala, normálně komunikuje. Řekl, že neví, že si příště řekne, ale to minule říkal taky.
Asi tím průjmem se mu něco změnilo s psychikou
Dala bych tomu čas..
A nemůže to být právě těma laktobacilama? Já je totiž jednou koupila manželovi po antibiotikách - on je celkově na ty střeva citlivější a právě říkal, že potom, co to bral, tak prostě jak „to“ přišlo, tak musel okamžitě běžet! A pak už to ani nechtěl brát - že nikdy nevěděl, kdy to udeří a dost ho to obtěžovalo…a to je dospělej chlap…tak jestli to malýmu klukovi nemůže způsobit takový nával, že se to nedá vydržet…
To ne, on je bere už asi rok a nikdy s tím problém neměl. Dávám mu kvůli atopickému ekzému
Dnes ještě nebyl, tak jsem zvědavá, včera slíbil, že už si zase bude říkat. ![]()