Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím vás, syn 7,5 měsíce má poslední 3 týdny hrozné problémy se spaní v noci. Ve 20 usne v podohě jako každý den a cca ve 22 se začne pořád budit. Ze začátku stačí dudel několikrát, pak už brečí v postýlce a nepomůže nic. Někdy to na rukách pomůže, pak zas ne a takhle furt dokola. Boly mi doporučeno Sedalie a Chamomilla 15ch. TAk se chci zeptat jak to užívat, obojí najednou? Děkuji za rady.
Dobrý den, mám zkušenosti s chamomillou vulgaris 15ch na prdiky a 9ch na zoubky. Mužů jenom doporučit. Měla jsem to synem úplně stejné. Měl problémy se zoubky, často teploty a tohle byl úplný zázrak. Rozpoustela jsem 2 kuličky před spaním a noc byla klidnější. Sedalii jsem dávala na dlouho cestu. Jeli jsme do Chorvatska když bylo synovi 9 měsíců a krásně cestu prospal, ale je fakt že mám děti cestovní. Sednou si a jedou:-) ale jestli má jen neklidné spaní tak bych zkusila sedalii. Ale může to mít i k zoubkum tak potom tu chamomillu.
Děkuji za odpověď, a můžu třeba ráno tu sedalii a večer dát chamomillu? Já už jsem uplně bezradná, do 5 měsíců spal krásně, pak očkováni, 2 zuby, nemoc, chvíli klid a ten noci totalně katastrofa. Tak si myslím že to jsou zuby, ale absolutně tam nejde nic vidět ![]()
No ono to právě je nejhorší, jak se ten zoubek tlačí dásní nahoru, není to vidět a musí je to moc bolet. Ja bych asi zatím zkusila chamomillu vulgaris 9 Ch, to je přímo na zoubky a uvidíte. Klidně dát dvě kuličky když bude prcek neklidný. Rozpustela jsem to v té lopaticce od sunaru a pak jsem mu to nalila do pusinky. Kamarádka dávala i 8 kuliček za den, nám teda stačilo před spaním, ale když měl teploty tak jsem dávala taky takhle pres den bylo to mnohem lepší. Opravdu nevím jestli se to může tahle kombinovat, ještě jsem to nedělala. Zkuste chamomilu a když nic tak pak můžete zkoušet dál. Vaše zoufalství úplně chápu a přeju ať to zabere ![]()
Prosím můžu se zeptat, ty kuličky se musí rozpouštět ve vodě? můj roční syn to umí rozcucat a polknout bude to mít ten učinek?
děkuji ![]()
Ahoj, jestli to umí rozcucat tak to je úplně nejlepší
…já jsem to rozpoustela protože kluk to ještě neuměl a většinou to někde vytrousil po cestě ![]()
Jéééé tak to moc děkuji za radu, nám ty zuby rostou šíleně rychle a za sebou, máme roček a už nám chybí jen špičáky, stoličky nebyly až tak hrozné. Je ještě něco na uklidnění dítka?
![]()
Ještě jsem slyšela, že Belladona je dobrá na uklidnění a ta sedalia je taky prima. Když jsme tenkrát jeli do chorvatska tak bylo synovi 9 měsíců a poradila mi to moje mudr s musím říct, že to teda maká
chrápal celou cestu jak zabitej
ty zuby jsou hrozný potvory. Užila jsem si to se vším všudy
chamomilla mě zachránila ![]()
Mám ročního syna a s doktorkou jsme řešily, že se Tomáš od mala pořád budí, jak v noci, tak přes den, v kočárku, tak mi říkala prý že je to neklidné spaní že mám zkusit sedalii, opravdu to pomůže? jak to vůbec jakože funguje, říkala prý že to prohloubí spánek, ale mám strach aby to na něm nenechalo nějaké následky nebo aby to pak nepotřeboval už pořád, a je to chemické? děkuji za odpovědi