Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte. Dufam pochopite ze som zalozila temu aj ked sem velmi nechodim- ak tak len cerpat rozumy .
Moj problem je nasledovny a snad sa najde dakto kto mi poradi.
Takze zacnem od zaciatku. Momentalne som v 39+3,
Moj problem je biometria malickeho.V 21tt sme mali pekne vysledky, vsetko sedelo len nozicka bola kratsia o 14 dni. Boli sme na kontrole v 26 tt kedy uz aj nozicka sedela presne na den. Ostatne bolo samozrejme o.k
Teraz pred pôrodom mi Dr robil meranie pre odhad vahy maleho.A tu bol problem. Hlavicka - BPD a AC nam sedeli pekne ale brusko a nozicka boli v rozmedzi 33-34tt, vahovy odhad bol 2800 g. Dr sa to cele videlo ako blbost. Navyse bolo dost tazke najst a zamerat nozicku- podarilo sa mu to hadam po 4 minutach hladania. Prietoky aj CTG mame pekny, nebol ziadny problem.
Chcem sa opytat, ci sa toketo daco stalo aj vam alebo sa mam nadalej strachovat a stresovat ci je maly v poriadku?
Dakujem vsetkym ktore poradia, vyjadria nazor.
Niko, nevím, proč ti doktorka dělá takový měření těsně před porodem
, mě Sáru změřila, nic mi neříkala, kolik co měří a rovnou jí vyjela odhadovaná váha ( mmch. blbě, ale to je fuk ). Myslím si, že v takovým stádiu těhotenství už se nedá nic dobře poměřit, tak buď v klidu, jestli je všechno ostatní v pořádku, vůůůůbec bych se tím nestresovala. Mimi se mohlo pohnout a sama jak píšeš, hledání nožičky trvalo 4 minuty, ne, vůbec bych na tohle nebrala zřetel.
Hm, my měli pokaždé při nějakém tom měření velikosti u každé části těla jiné, než měli být. A malý je ok. A předchozí má pravdu, měřit před porodem je dost divný, tam se už teď sotva co pozná. Buď v klidu, stres mu pomůže nejmíň. Věř doktorům, všechno bude ok.
Niko, já bych to jako problém neviděla, odhad váhy není špatný ostatně nemusí vůbec odpovídat, skutečná váha může být mnohem vyšší. Zaměření už je v tak pokročilém stadiu těhu asi dost obtížné a tak asi došlo kezkreslení. Podstatné je, že průtoky jsou ok a monitor taky. Stejně budeš rodit každým dnem, myslím, buď v pohodě!! ![]()
urcite mate pravdu a dakujem vam.Porod mam v sobotu- po dohode s Dr. Velmi vam dakujem za povzbudive slova. Ono je to asi tak, ze cim viac takychto upokojujucich odpovedi, tym viac tomu verim. Ste velmi zlate, dakujem ![]()
Niko,
taky mně na UTZ vždycky zaujaly ty výpočty délek, váhy a stáří. Můj gynekolog je i můj kamarád a tak jsem se ho na to ptala a mi řekl, že:
Takže já bych byla v klidu, 2,8kg je normální (čeští zdraví novorozenci mají oficiálně statisticky 2,5-4,5kg).
Popij maliníkového čaje nebo lněného odvaru a relaxuj.
Příjemný porod.
Bára
Baruska- dakujem ti. Su to nervy ale pokusim sa byt v klude. Dr hovoril, ze maly bude mat urcite od pohladu viac a ze ten odhad je urcite nepresny. Este raz ti velmi pekne dakujem a verim ze maly je v poriadku tak ako to bolo aj doteraz .nika
Já bych to vůbec neřešila. Když jsem byla v Gennetu na velkém utz, našel nám dr. nedorostlou chlopeň na srdci. Šílela jsem a šla se zeptat svého gyndaře, co si o tom myslí. Naznal, že sice má každej dr. ultrazvuk, ale ne každej dokáže vyhodnocovat co na něm vidí… Nakonec to opravdu dobře dopadlo. A k odhadu váhy - starší syn před porodem odhadnut na 3,8, při porodu měl 4,26 ![]()