Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jednou jsem tady o tom chtěla založit téma, protože se o tom moc neví, nebo nemluví. Četla jsem o tom knihy v angličtině. Já teda nepiu alkohol, ale zajímá mě to.
ahojky…no já nevim holky ale JEN na rodičích to nezáleží. U této rodiny asi ano…ale znám slečnu a dítětem a od mala mu četla věnovala se mu dost a nakonec mu zjistili disfázii. A nezdá se mi, že by měla ta holčička všechny vyšetření za sebou…to se mi fakt nezdá.....at zajedou do Prahy ke Krejčířov(psycholožka) nejlepší v oboru co se týče poruch mluvení a nemyslím si, že řekne, že je to ok
![]()
Jejda to by mela resit hned nez bude pozde tak jak u nas mam sestileteho syna martinka a doktorka me neposlala k logopedikovi ze pry se rozluvi a jak jsme dopadli jezdime vice nez rok po logopediich psychologu a zaverma zpomalenou motoriku a hrozi ma internat kde bych ho musela nechat a videla bych ho jen o vikendu a nebo zvlastni proste pomaleji se vse uci a neda se to lecit. delej te stim neco nez bude to dite mit nasledky cely zivot.tak jak ja s malym martinkem.cely dny jen brecim proc zrovna on musi mit zpomalenou motoriku neda se to lecit a to dite az vyroste se bude ptat co to snim u nas je to vina detske doktorky ze nas neodeslala drive mohl ted bit na to jinak ![]()
Ja vzdy byvala apstinentka a presto muj sestilety syn nemluvi to neni alkoholem to dite potrbuje neustalou peci
A to se mu venuji porad nezanedbavam kazdy den snim procvicuji kazdy druhy den do skolky jezdi logopedicka proste se vse bude pomaleji ucit no je to tezky co se tyce me muj syn ma odeme veskerou pozornost ale zase je velice chytry v chapani uz ve trech letech me dokazal ukazat na prstech kolik je dva plus tri i hraje hry na pocitacu chodi na krouzky malovani ale mluvit a pamatovat si bude pomaleji NESMI SE TO ZANEDBAT UCIT UCIT UCIT!
Jak ti nemluví? Neřekne ani slovo, nebo špatně vyslovuje třeba ř, š, l..atd?
Noze zacatkulecby mluvit neumel vubec ani mama nerekla ale uz se snazi nektere slovo nevyslovi vubec nemluvi vetami jestli nevyslovuje rs t atd…no nektere mu nejde proste ted treba rekne olo a mysli tim kolo atd…vite
Já mám kluka a v unoru mu byli 4 roky. Před nedávnem nemluvil vůbec, teď už něco řekne, ale většinou používá svoje slova, který spojuje do vět a tak se s náma domlouvá. jinak je moc šikovnej. Hezky mluví, skládá puzzle, na destičku dává malý nažehlovací korálky, navlíká korálky, rád si hraje s dětma i sám. Nejradši je s tátou se kterým venku pracuje. Kolikrát večer brečím protože je mi líto, že nemluví a nevím čím to je. Věnuju se mu jak to jen jde, do školky chodí už rok. Ve třech letech byl na všechh možných vyšetřeních a všude nám řekli, že jde o opožděný vývoj řeči. Můj manžel začal mluvit skoro v pěti, můj děda po pátým roku, takže u nás je to dost dědičný.
Ahoj neboj se rozmluvi se muj synek ma uz sest a pul roku a teprve ted zacina mluvit mluvil take podle sve reci do ted jezdime po logopedii a psychologach a co jsem ho dala do logopedicke tridy ve skolce tak uz mu konecne rozumim take je velice chytry uz ve dvou letech ovladal pocitac plejstejsni atd..jen se mu mluvit nechce byl zvykly na svou rec ale prosim te neudelej takovou chybu jak ja doktorka mi totiz rekla ze se rozmluvi a nic stim nedelala musela jsem ja jit k logopedum atd..a ti me jeste rekli jak to ze nas neposlali drive pry uz mluvit mohl zacli jsme se lecit od jeho 4roku a je moznost stale ze nepujde do normalni skoly ale na internat nebo do zvlastni
U nás je logo školka nejblíž ve městě který je od nás 40 km daleko, takže chodí do normální. Každou chvíli se mnou chce mluvit učitelka že tohle malej neumí, tohle nedělá, při tom a tom se rozčiluje… už jsem z toho kolikrát na prášky. Jenže má receptivní vývojovou dysfázii a když s ním v tý školce nejsem, nemůžu mu říkat tohle dělej, tohle ne.. Když mu to vysvětlím doma, tak to nepochopí.